Vrijeđao crnogorskog umjetnika

Šešelj Kaleziću: Jesu li svi Crnogorci po nacionalnosti, homoseksualci?

Crnogorski glumac, pjevač i posljednji predstavnik Crne Gore na Eurosongu, Slavko Kalezić, promovišući svoju knjigu „Moja istina“, našao se u jutarnjem programu srpske Happy televizije, sa političarem Vojislavom Šešeljem, koji je u svom maniru pokušao da ga isprovocira.
Objavljeno: 16. 10. 2018 - 21:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Političar se zainteresovao na kojem je jeziku napisana knjiga, a zatim upitao Kalezića koje je nacionalnosti, na šta mu je glumac odgovorio: „Crnogorac“.

„Izmišljena nacija, zato i nemate svoj jezik“, zaključio je Šešelj, koji često ističe ovaj stav.

Kalezić je pokušao da razgovor skrene, prepuštajući riječ voditeljki, ali je političar bio uporan i nastavio da je prekida.

„Ne možete da se predstavljate kao pripadnik izmišljene nacije... Crna Gora je srpska zemlja“, nastavio je Šešelj, koji je sebe u emisiji smatrao „ravnopravnim voditeljem“.

„Ja sam glumac Crnogorskog narodnog pozorišta i totalno sam apolitičan, tako da ja sa vama ne bih imao nikakvu vrstu dijaloga“, istakao je Kalezić bezuspješno, jer su ubrzo uslijedila nova pitanja i konstatacije.

Nakon što je Kalezić rekao da je feminista,  Šešelj ga je pitao kada je shvatio da je feminista, a Marić je otišao korak dalje i dodao kako se u Srbiji takvi ljudi nazivaju drugačije.

“Šta ćeš kad ti ukinemo crnogorsku naciju? Šta ćeš onda da budeš?, nastavio je Šešelj.

Nastavio je u istom ritmu.

“Da li je tačno da su svi koji kažu da su Crnogorci homoseksualci”, pitao je je  Šešelj na šta mu je Kalezić odgovorio - ”Naravno da nisu"

„Uz dužno poštovanje prema, toliko su dosadne te teme i to je problem Balkana“, pokušao je da ga prekine Kalezić, koji je na pitanje Šešelja da li mu je dosadno odgovorio: „Apsolutno!“

 

Komentari: 12

velje duboko

16. 10. 2018 - 22:58

Marić je dno dna. Dovodio je ovog bolesnika na dan pokolja u Srebrenici da se rugaju žrtvama njihovog zločina. Pi!
Dan D

17. 10. 2018 - 08:49

Što bih rekao naš narod NAŚLA KRPA ZAKRPU ,,
@

17. 10. 2018 - 10:47

Kalezic je trebalo da zna da ne moze nista ljudsko sa Seseljem dozivjete te se nije ttrebalo odazvati na poziv da ucestvuje u emisiji.
joko

16. 10. 2018 - 23:09

Ko te ćera da budeš u društvu četnika ? Brukaš sebeCrnu Goru. i
Ginjo

17. 10. 2018 - 02:23

A da ne sjedi bio bi nam dika i ponos crnogorski... Ajde ne mlati. Nekad je bolje ne napisati nista
radenko patic

16. 10. 2018 - 23:15

Seselj je 90 -tih ,kada su ga neki bliski rodjaci prozvali. zato sto je izdao hrvatstvo, od Srpske akademije nauka "kupio "potvrdu da je Srbin .I tu (pre)krstenicu je dobro unovcio kao vodja radikala. I sada takav covjek k crnogorskoj naciji govori onako posprdno ..E kada bi mi imali premijerku one zenstvenosti i sesksulne orjentacije sta bi tek radili Seselj i onaj. .. Maric koji smijljeci ze pokusava da omalovazi sve sto pripada ovom prostoru gora i nasev plavog mora .. malo mogen sovinisti
Kratko pamćenje

17. 10. 2018 - 07:01

Konvertiti po običaju su radikalni: Šešelj, pa ovaj Vuksanović iz udruge Srba, čiji su preci bili Vuksanaj.
Dan D

17. 10. 2018 - 08:51

Prvo KALEZIĆ se ne opredeljuje kao CRNOGORAC kao i 70% pravoslavaca u CG koji se opredeljeuju kao SRBI , k sta je tu strasno
Ocekivano

16. 10. 2018 - 23:54

A sta je trazio tamo nije mi jasno. Ako odes u velikosrpski sv..... ocekuj sv....
Fvbevb

17. 10. 2018 - 01:31

"Zar ces moci slusat mirno nepobjedni lave stari kad te budu robom zvali jucer turski izmecari" Podivljalo tursko roblje divlja od 1878... histerija nako vise od 5 vijekova podanista i kriza identiteta, kojeg nemaju, zasnovanog na pripadnicima politicki stvorene nacije od okolnih naroda, falsifikovanjem, prekrajanjem i kradjom crnogorskog identoteta - ne jenjavaju... CG trpi, Crnogorci trpe... mangupski je i dostojanstveno i crnogorski ne odgovarati na lajanje onih sto im je jedina odrednica identiteta - necojstvo, izgovaranje bljuvotina i licemjerje - ali nikako nije crnogorski ne reagovati ni na koji nacin... tako olako zarad opstanka na cuvanja svojih pozicija dati na svoju domovinu (ako je smatras tako) i svoj crnogorski narod... moze li CG stititi svoj Ustav ? Nesrecna CG...
danilo s.

17. 10. 2018 - 10:14

Nevjerovatno zastidje. Eto prilike da se jasno uoče razlike izmedju (velje) “Srba” (Šešelj i Marić) i Crnogorca (Slavko Kalezić). Slavko je svojom kulturom i dostojanstvom pobijedio nekulturu Seselja & Marića. Kao i njihovo neshvatljivo nevaspitanje. Zar se tako dočekuju gosti iz “bratske države i “istog” naroda”? Voditeljka se kasno “sjetila” da interveniše. I to mlako, preko volje. Očito je da je ovo bila brižljivo pripremana propagandna akcija za “domaće tržište”. No, sve što su uspjeli da postignu jeste prezir i gadjenje svakog normalnog čovjeka - na ovako sramno ponašanje. Ovo treba pokaz(iv)ati na svim crnogorskim TV. Da vide gradjani CG što nam se sprema ako šešelji i marići - njihovi epigoni u CG – dodju u situaciju da nas ponize , “ukinu” kao narod i da, ponovo, unište CG – kao 1918? Nadam se da ima dosta gradjana Srbije koji će se crveniti od stida zbog ovoga?
Ušljivci

17. 10. 2018 - 15:56

Ova ništica od Marića odavno pljuje po CG i Crnogorcima. Ali, ako bi npr. napravio saobraćajni prekršaj u CG naši bi ga puštili kući bez kazne. Evo sad mi pade napamet, što bi sa Sarom Vidak i onim srpskim popom što u Budvi udari Crnogorca flašom po glavi?
Novi komentar