Policija spasila djevojčicu od prisilnog prosjačenja

Podgorička policija je podnijela krivičnu prijavu protiv A.S.  zbog sumnje da je maloljetnu petnaestogodišnju kćerku prisiljavao na prosjačenje.
Objavljeno: 17. 10. 2018 - 12:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Uprave polcije, otac je osumnjičen za trgovinu ljudima i za njim je raspisana potjernica, a djevojčica je smještena u sklonište i obezbijeđena joj je pravna zaštita.

Maloljetnica je identifikovana prije dva dana, a od nje je uzeta izjava. Nju je, navodno, otac tukao i tjerao da prosi, da bi potom od nje uzimao novac.

“Tokom preduzimanja mjera i radnji na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela kao i da bi djevojčica bila adekvatno zbrinuta i da bi joj se obezbijedila pravna zaštita, kroz multidisciplinarni pristup, shodno standardima i operativnim procedurama, angažovani su Centar sa socijalni rad, ODT u Podgorici, VDT u Podgorici kao i  Nacionalno sklonište za žrtve trgovine ljudima”, naveli su iz policije.

Uprava policije će u saradnji sa drugim nadležnim državnim organima i institucijama nastaviti sa aktivnostima na rasvjetljavanju svih oblika trgovine ljudima i svih krivičnih djela i prekršaja povezanih sa prosjačenjem.

Komentari: 0

Novi komentar