Rediteljke Marije Perović

Počinje sa emitovanjem serija "Grudi"

Gledaoci RTCG1 moći će u subotu, 27. oktobra u 20.05 sati ekskluzivno da pogledaju dugo očekivanu prvu epizodu serije "Grudi" u režiji Marije Perović, koju je u koprodukciji sa Radio televizijom Crne Gore realizovala producentska kuća Meander film pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore i uz učešće Open Box Studija.
Objavljeno: 17. 10. 2018 - 13:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Grudi“ je mini-serija od četiri epizode, podržana kao najbolje ocijenjeni projekat na Konkursu za koprodukciju RTCG-a, čime je obezbijeđen dio sredstava i emitovanje na teritoriji Crne Gore.

Nakon premijere prve epizode, gledaoci će ostale tri moći da pogledaju 3, 10. i 17. novembra – takođe u prime time-u u 20.05 sati na RTCG1.

Svaka epizoda je posvećena jednom od glavnih junaka, a to su tri žene i jedan muškarac. Serija je nastala po ideji i scenariju Marije Perović i Vladislave Vojnović.

Glavne uloge tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić i Vojin Ćetković. Osim njih igraju još i Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović… Direktor fotografije je Dušan Grubin, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović.

Serija je snimana u Nikšiću, a neke scene u Tivtu i Beogradu.

Poznata rediteljka Marija Perović posvetila se ovog puta porodičnoj mini-seriji. Radnja serije smještena je u Nikšiću, a prvi put grad će biti slikan iz ženskog ugla i kroz vizuru junakinja i autorki iza kamere. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji.

Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Osnovni pokretač serije je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da serija osim dramskog, umjetničkog, humorističkog, melodramskog, ima i edukativni značaj, jer skreće pažnju na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.

Pokrovitelji serije su Kancelarija UNDP u Crnoj Gori, kroz program za anti-diskriminaciju i rodnu ravnopravnost koji finansira Evropska unija, Mezon, Mtel, Cedis, Podravka, Erste banka, D.O.O Plantaže, Grawe osiguranje, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, ugostiteljski objekti TRIM i Jugoslavija, Monetenegro Airlines, Tehnopolis-Nikšić, Elektroprivreda Crne Gore, Pivara „Trebjesa“ i logističkom podrškom mnoge institucije i pojedinci iz Nikšića.

Komentari: 0

Novi komentar