Lideri DF-a

Mandić i Knežević u rezidenciji patrijaha Kirila

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, na poziv ruske pravoslavne crkve, danas su bili počasni gosti na svečanosti kojom je ova crkva obilježavala važan datum u istoriji njenog izdavaštva.
Objavljeno: 17. 10. 2018 - 14:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz DF-a, u rezidenciji Patrijarha Moskovskog i cijele Rusije Kirila, mitropolit Arsenije im je poželio dobrodošlicu i pohvalio dosadašnju iskazanu hrabrost u odbrani pravoslavne crkve i svoga naroda, posebno ističući da u ovim teškim i smutnim vremenima treba biti jak i istrajan u njegovanju hrišćanskih vrlina.

“Mandić i Knežević su domaćina upoznali sa problemima sa kojima je suočen naš narod u Crnoj Gori i opasnostima koje su se nadvile nad vjerujući ljudima. Tokom razgovora sa visokopreosvećenim Mitropolitom Arsenijem, najbližim saradnikom patrijarha Kirila, oni su predstavili djelove programskog dokumenta vezanog za odnos DF-a prema pravoslavnoj crkvi”, saopšteno je iz DF-a.

Kako su dodali, Mandić i Knežević su predstavili programski dokument kojeg čini skup rješenja za probleme koji postoje u Crnoj Gori, regionu Balkana, kao i njihovo viđenje budućih odnosa Crne Gore i Rusije.

Na posebnom sastanku u Danilovskom Manastiru, vladika Šalimov, čuvar najveće ruske svetinje, ikone Svete Bogorodice Kazanjske, blagoslovio je Mandića i Kneževića.

Poželio im je da im Bog da snage da izdrže sve nedaće koje su ih zadesile, kako njih dvojicu, tako i sve one vjerujuće ljude koje predstavljaju.

“Svako žrtvovanje u odbrani pravoslavne vjere i svoga naroda nije uzaludno, nego na spas kako onoga koji se žrtvuje tako i njegovih bližnjih”, istakao je Šalimov.

Komentari: 10

Ivica Stanković

17. 10. 2018 - 15:18

Za ovo putešestvije Mandića i Kneževića, u državu koja je organizoivala planitrani terorizam u CG, kriv je Ivica Stanković. Umjesto da ih smjesti u zatvor zbog terorizma, što bi uradile sve države svijeta, on ih je po nalogu Ranka i Draginje oslobodio od zatvora. Trebalo bi da zbog toga poi+dnese ostavkku i da mu se zabrani rad u pravosudnom sistemu.
Jasno

17. 10. 2018 - 18:10

Apsolutno. I svaki put su ohrabreni da ucine jos gore zlo
Goga

17. 10. 2018 - 18:01

Zna li kirilo da je kod njega vojvoda,hahahahaha. Čuo sam iz pouzdanih izvora da hoče da se zarede u monahe,ali im ne da kirilo,kaze da bi progovorili na guzicu, a to tako ne može,moraju da ćute
Odvojeni od Hrista

17. 10. 2018 - 18:08

Pravoslavlje je u dubokoj krizi.
Kome jos nije ocigledno?

17. 10. 2018 - 18:13

Ruska PC se pretvorila u puki politicki mehanizam ruskog imperijalizma. Odluka carigradske patrijarsije je vise nego na mjestu
Oduvijek je bila sluga imperij

18. 10. 2018 - 06:13

Dragi prijatelju, i ruska i srpska crkva su oduvijek bili SLUGE onoga ko je bio na vlasti--ukljucujuci i Staljina i Tita. Ovo nije tesko provjeriti ako covjek hoce istinu. Pozdrav.
L Dabanović

17. 10. 2018 - 18:44

Predśedništvo crnogorske vlade i države može slavit i uć u knjigu ginisa-da su jedini u svijet koji su uspjela od slobodarskog a može se reć i najkuražnijeg naroda na Balkanu napravili poslušnike da ih ka brave muzu a od njihove države obor kao svoje vlasništvo.U parlament tog njihovog obora uvalili su najviši šljam iz naroda i najpodlije zlotvore crnogorskog naroda i države-tako da crnogorski narod ka bravi mječe pud manjeg zla.Više među one u vrhove vlade i države nema oskudnosti.Niži stalež se valja u milione a viši u milijarde-jedino su potpuni praznovi u čojstvu i kuraži.Pa nije čudno što danas viđamo najpodlije zlotvore crnogorskog naroda i države da ka diplomate šetaju među narod po Rusiji i nrod otrcana srpstva po Srbiji-da prime dalje naredbe.
lolo

17. 10. 2018 - 20:02

Rusui potvrdjuju zapisano :)) Trebat ce im sad nakon priznanja Ukrainske crkve i ociglednoga raskola sa Vaseljenom. I
Citam

17. 10. 2018 - 21:05

U kabinetu patrijarha kirila... primio ih njegova desna ruka... hahahaha
Sasa

17. 10. 2018 - 23:42

u Rusiji nema izroda kao sto su ova dva nikogovica !
Novi komentar