U slučaju optužbi za zelenašenje

Tužiocu Radonjiću neće da sudi niko u Osnovnom sudu u Podgorici

Vrhovni sud odlučiće koji će sud zadužiti predmet protiv tužioca Gruja Radonjića, Nikole Pajovića, Aleksandra i Aleksandre Đurapčević, koji su optuženi za zelenaštvo.
Objavljeno: 17. 10. 2018 - 15:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sudija Nenad Vujanović uputio je zahtjev Vrhovnom sudu da se predmete protiv optuženih za zelenaštvo, delegira drugom sudu.

Ranije iz ovog predmeta izuzele su se sudije Željka Jovović i Rade Ćetković.

Radonjić se našao pod lupom kolega zbog sumnje da duže vrijeme daje novac pod kamatu.

Prema ranijem pisanju medija, Radonjić je negirao optužbe i rekao da ne bi mogao obavljati tužilačku funkciju da se bavi zelenašenjem.

Radonjić je krajem prošle godine pokrenuo parnični postupak protiv Danila Pejovića i njegovog preduzeća DOO ,,Montenegro prevoz“  zbog, kako je naveo u tužbenom zahtjevu, duga od 30.000 eura koje je pozajmio bez kamate.

Tvrdio je da 30.000 eura koje je pozajmio Pejoviću potiču od prodaje obveznica restitucije koje je dobio po osnovu nasljeđivanja đedovine i ušteđevine.

Sa druge strane, Pejović je pred sudom tvrdio da je iznos novca koji navodno duguje Radonjiću vratio nekoliko puta.

Na jednom od ročišta održanih u podgoričkom Osnovnom sudu pred sutkinjom Katarinom Janković, Pejović je tvrdio i da je preko Radonjića, uz novčane naknade od 500 do 1000 eura, završavao da presude budu u njegovu korist.    

 

 

 

Komentari: 3

nikola

17. 10. 2018 - 18:45

To pokazuje njihovu profesionalnost,zar nije svaki prestupnik isti pred zakonom.Zamislite da ljekar ne zeli operisati svog prijatelja bojeci se da ne bude uspjesna operacija
Vanja

17. 10. 2018 - 20:23

Pa onda ni policajci ne bi trebali da hapse,jer su sa nekim bili u klupi,igrali kao djeca fudbal.Kakve su ove nebuloze.Sudije treba da rade po Zakonu,o čemu se ovdje radi.
Misko

18. 10. 2018 - 08:28

Sudija za pare od 500-1000 presudjivao suprotno zakonu I to javno reci..Strasno.Sada oni u tim predmetima treba da tuze drzavu.Zbog stete.
Novi komentar