KCCG: Naši ljekari profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao

Ljekari u Kliničkom centru Crne Gore profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao i rukovodstvo KCCG u potpunosti podržava i cijeni njihov rad - navodi se u reagovanju Kliničkog centra Crne Gore povodom objavljenih rezultata istraživanja, koje je sproveo Sidnikat doktora medicine i Ljekarska komora Crne Gore.
Objavljeno: 17. 10. 2018 - 16:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Ljekari u Kliničkom centru Crne Gore profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao i rukovodstvo KCCG u potpunosti podržava i cijeni njihov rad, tako da smo ubijeđeni da istraživanje koje su sproveli Sindikat dokotora medicine i Ljekarska komora nije interpretirano na pravi način i da ovakve priče o stepenu korupcije u zdravstvu ne odgovaraju stvarnom stanju. Ubijeđeni smo da najveći broj crnogorskih ljekara časno i profesionalno obavlja svoj posao'', navodi se u reagovanju.

Oni su dodali da svima koji žele dobro zdravstvenom sistemu stoje na raspolaganju.

''Svima koji žele dobro i zdravstvenom sistemu i zdravstvenim radnicima, stojimo na raspolaganju da zajedno analizramo stanje u zdravstvu i doprinesemo da bude i kvalitetnijje i bolje, a u konkretnom slučaju, pozivamo nadležne institucije da ispitaju navode i prezentovane rezultate istraživanja i preduzmu mjere iz svojih nadležnosti'', zaključuje se u reagovanju.

Komentari: 2

Slavko

17. 10. 2018 - 18:22

Statistika nije niti moze biti mjera stvari - narocito ne u "istrazivanjima" kakvo je ovo. Ko je i kako postavio istrazivanje? Da li je uradjena analiza znacajnosti dobijenih rezultata? Kojom metodologijom i kojom metodom je radjena provjera? Da li se radi o reprezentativnom uzorku? Kada, ko i kako je standardizovao koriscene instrumente u istrazivanju? Ljekari bi trebalo obavezno da tuze ovaj Sindikat koji, umjesto da ih cuva i zalaze se za zastitu ugleda, unistava i urusava ugled profesije koju zastupa. Nezabiljezeno u novijoj istoriji. Stavise - previse je "akcija" ovog tipa, da bi sve ovo bilo slucajno. Ljekari probudite se - tuzite i trazite odstetu!!!!
Vanja

17. 10. 2018 - 21:17

Ovo je presedan,Pa zar sindikat nije majka radnika.Ako je dijete pogrijesilo,valjda ga majka kritikuje diskretno i u krugu porodice.Ovo je toliko providno da je neukusno.Prljavi ljudi oko sebe uvjek vide prljavštinu.Sto se tice KCCG,i striktno doktora sve pohvale,duboko postovanje i zahvalnost.
Novi komentar