Nagodio se s tužilaštvom

Marković potpisao da odleži pet mjeseci

Nikšićanin Andrija Marković (33) potpisao je sporazum s tužilaštvom u kojem je priznao da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i pristao da odleži pet mjeseci u zatvoru. On se obavezao i da plati novčanu kaznu od 2.500 eura.
Objavljeno: 18. 10. 2018 - 07:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Marković je uhapšen prije mjesec u Nikšiću kada su nalazi iz Forenzičkog centra pokazali da se na pištolju koji je odbačen prilikom policijske kontrole nalazi njegov DNK profil.

Marković je od ranije poznat istražiteljima. Uhapšen je u novembru 2013. godine zbog sumnje da je 28. septembra te godine ispred diskoteke „Dajmond“ ranio tri godine mlađeg sugrađanina Milenka Nerića, fudbalera „Sutjeske“.

Krivično vijeće sudije podgoričkog Višeg suda Vesne Pean osudilo je Markovića na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora zbog krvičnog djela ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Hapšen je i krajem jula 2013. godine zbog sumnje da je umiješan u insceniranu pljačku. On je tada priveden zbog osnovane sumnje da je 8. aprila sa radnikom ,,Albone“ Veselinom Boškovićem bio saučesnik u insceniranom razbojništvu.

Ispred poslovnice ,,Albone“ Bošković je ranjen u nogu, a od njega je tom prilikom i oteto oko 80.000 eura pazara.

Bošković je potom kao žrtva prebačen u bolnicu gdje mu je konstatovana lakša povreda jer metak nije ošteto ni kost, ni mišić, već je prošao kroz meko tkivo.

Istragom je nakon nekoliko dana utvrđeno da je Bošković u dogovoru sa Markovićem inscenirao razbojništvo.

Marković je, prema policijskim evidencijama, blizak škaljarskom klanu.

Komentari: 3

milica

18. 10. 2018 - 07:16

PET MJESECI?????Pitanje je dana kad će opet...O sudijoooooooooooooooo?????zašto pet mjeseci...
Biljana

18. 10. 2018 - 10:50

Evo sad ce ti sudija odgovoriti.
Dragovolučkiklan

18. 10. 2018 - 11:45

Nas brat Andrija moze biti samo Dragovolučki klan ...ostalo nam ne ide iz njega ,prazne price pisete .Pozdrav od brata Boce.
Novi komentar