Tvrdi da je lažno optužen

Osumnjičeni za ubistvo Ljuba Jovanovića štrajkuje glađu

Cetinjanin Aleksandar Konatar (28), koji je osumnjičen da je prije sedam godina na Cetinju ubio košarkaša Ljubomira Jovanovića, počeo je juče ujutru štrajk glađu i žeđu u spuškom zatvoru.
Objavljeno: 18. 10. 2018 - 07:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Njegov brat Igor Konatar kazao je za Dan da Aleksandar od juče, od 9.30, odbija hranu i piće u samici istražnog zatvora. Razlog za to je što je, prema zaključku njegovog advokata Borisa Marinovića, uhapšen bez ijednog dokaza.

“Naime, na osnovu iskaza do sada saslušanih svjedoka nijesu potvrđene sumnje u krivicu moga brata. Ipak, njemu je pritvor određen kako ne bi uticao na svjedoke ili pobjegao iz države”,  rekao je Igor Konatar.

On je dostavio Danu bratovu izjavu u kojoj tvrdi da ga je policija uhapsila iz nemoći da otkrije pravog počinioca ubistva.

“Policija je 2013. privodila Aleksandra, kada su mu nudili da lažno svjedoči protiv tada osumnjičenog lica iz Pančeva, što je on odbio, tako da Aleksandar sumnja da je sada uhapšen iz osvete. Takođe, sumnja i da ovo hapšenje bez dokaza ima veze sa novim kadrovskim promjenama u Upravi policije”,  kazao je Igor Konatar za Dan.

Osim Konatara, istražitelji za ubistvo Jovanovića sumnjiče i Nikolu Vuletića (34), za kojim se traga.

Nakon hapšenja Konatara, održana je konferencija za medije na kojoj je rukovodilac Odsjeka za suzbijanje kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Aleksandar Bošković kazao je da policija traga za Vuletićem, koji je osumnjičen za saizvršilaštvo.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i portparol tog tužilaštva Lepa Medenica saopštila je tom prilikom da su protiv Konatara i Vuletića podnijete krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivična djela razbojništvo i ubistvo.

Komentari: 0

Novi komentar