" /> " />

Saopšteno Portalu Analitika iz ODT-a

Tužilaštvo optužilo medicinsku sestru zbog zamjene beba

Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je Osnovnom sudu u Podgorici optužni prijedlog zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi, u slučaju zamjene beba u Kliničkom centru Crne Gore, saopšteno je Portalu Analitika iz ODT-a.
Objavljeno: 18. 10. 2018 - 08:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

- U predmetu je završen izviđaj. Protiv Ž.R.I. Osnovno državno tužilaštvo je podnijelo Osnovnom sudu u Podgorici optužni prijedlog zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi - saopšteno je našem portalu iz tužilaštva.

Podsjetimo, medicinska sestra, protiv koje je Klinički centar Crne Gore podnio krivičnu prijavu da je namjerno izvršila zamjenu beba, u disciplinskom postupku pred tom ustanovom proglašena je odgovornom i prije mjesec dana izrečena joj je maksimalna novčana kazna - umanjenje plate u naredna tri mjeseca.

Takođe, ona je aneksom ugovora raspoređena na druge radne poslove i zadatke prema njenoj stručnoj spremi, kazali su iz KCCG.

Nakon što je pomenuti slučaj otkriven dužnosti je razriješen tadašnji direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Vojislav Miketić

Komentari: 3

JOVETA.

18. 10. 2018 - 11:51

Velika je greška dati ovaj predmet Sudu i Tužilaštvu - čisti amateri i neznalice. Ovako važne stvari treba da rešava Stručni konzilijum SVEZNALICA u sastavu: Dr Saša Mijović sa suprugom, Dr Domagoj Žarković i Dr Milena Popović-Samardžić. Njihovu odluku će poštovati i staro i mlado. Vrlo su poznati iz štampe i sa televizija, škola nije uvijek važna. Nazdravlje.
Erak.

18. 10. 2018 - 12:22

Nemoj Joveta da se sprdaš sa ovim Konzilijumom. Oni pošteno zarađuju poprilične pare borbom PROTIV vakcinacije, borbom za prava supruge da bude direktor zabavišta, borbom protiv malignih oboljenja, borbom za prava narkomana...
SONJA

19. 02. 2019 - 21:26

Ovo pisem zbog majki da odmah pogledaju broj ili malo da razviju dijete i pogledaju ga. Bio je slucaj i sa momom cerkom, ona je rodila djevojcicu koja je imala skoro 5 kg. Kada su joj donijeli dijete na dojenje ona ga pogledala i vjerovatno majcin instikt i vidjela kod djeteta da ama bas nista je ne posjeca na nju ili makar na nekog iz uze porodice. Razvila je dijete i vidjela da je musko./ Rekla mi je majko sva sam se najezila, kao da sam vidjela duha. Mozda je ovo grevota jer je ipak bilo u pitanje dijete. Ona je zvala sestru, a sestra joj je odgovorila "PA STO JE, DESAVA SE I TO". Nije htjela da poteze dalje pitanje, zbog ljubaznosti drugog osoblja.
Novi komentar