Bivši potpredsjednik Ure prekinuće u srijedu bojkot parlamenta

Rudović: Govoriću u Skupštini u svoje ime

Bivši potpredsjednik Građanskog pokreta Ura i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović vratiće se, nakon gotovo dvogodišnjeg bojkota parlamenta, u skupštinske klupe u srijedu, na sjednicu posvećenu premijerskom satu.
Objavljeno: 19. 10. 2018 - 06:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Počeću djelovanje u parlamentu na sjednici 24. oktobra. Govoriću u svoje ime iako nijesam napustio članstvo u Uri. Govoriću i u ime svih koji dijele moje viđenje ukupne situacije u zemlji – kazao je Rudović za Pobjedu.

Rudović je ranije, u intervju Pobjedi, kazao da se bojkot parlamenta pokazao besmislenim.

 - Nakon teškog poraza na predsjedničkim i lokalnim izborima u aprilu i maju, bojkot je postao besmislen. Imao je i te kako opravdanja nakon što je DPS uzurpirao vlast proizvodeći vanredno stanje u oktobru 2016, a njegov cilj je bio da ih opozicija zajednički natjera da pristanu na iole fer uslove za izbore.

U međuvremenu, opozicione partije nijesu sarađivale, čak nijesu ni definisale zajedničke uslove za slobodne izbore. Izašle su na predsjedničke i lokalne izbore kao da ništa nije bilo. Samim tim su priznati svi sljedeći rezultati izbora, a DPS uspio proljetos da trijumfom na predsjedničkim i lokalnim izborima stabilizuje vlast.

Zbog toga, kao i zbog nedopustivog odsustva koordinacije u opoziciji bojkot postaje izlišan, a postignuto je nešto još gore - stvoren je utisak da je DPS nepobjediv.

To, naravno, nije tačno nego je djelovanje opozicije nezrelo i neodgovorno – kazao je Rudović. U takvom ambijentu, dodao je, dok neki opozicioni prvaci shvate da postoje zbog promjene vlasti, a ne da bi nanijeli štetu ostalima iz opozicije, ostaje nam jedino da koristimo parlament i da se direktno suočimo sa reprezentima politike koja Crnu Goru gura na stranputicu.

 Zbog toga ću ubuduće učestvovati u radu Skupštine Crne Gore – istakao je Rudović.

Sjednica parlamenta u srijedu biće posvećena premijerskom satu, u okviru kojeg će predsjednik Vlade Duško Marković odgovarati na pitanja šefova poslaničkih klubova. Na istoj sjednici ministri će odgovarati na pitanja poslanika.

Komentari: 1

Nije Nego

19. 10. 2018 - 07:04

Rudovicu govorices ti u ime DPSa.Pusti te fore.Ko ce ti ppvjerovat u to sto prices.Niko.
Novi komentar