Do okončanja krivičnog postupka

Tužilac Radonjić privremeno udaljen sa posla

Tužilački savjet donio je odluku da se državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Grujo Radonjić,  privremeno udalji od dužnosti vršenja tužilačke funkcije, do okončanja krivičnog postupka protiv njega, piše na sajtu Tužilaštva.
Objavljeno: 19. 10. 2018 - 18:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Radonjić se našao pod lupom kolega zbog sumnje da duže vrijeme daje novac pod kamatu. Nekoliko sudija Osnovog suda u Podgorici tražilo je da se izuzmu iz slučaja, nakon čega je upućen zahtjev Vrhovnom sudu da se predmet protiv optuženih za zelenaštvo, delegira drugom sudu.

Prema ranijem pisanju medija, Radonjić je negirao optužbe i rekao da ne bi mogao obavljati tužilačku funkciju da se bavi zelenašenjem.

Radonjić je krajem prošle godine pokrenuo parnični postupak protiv Danila Pejovića i njegovog preduzeća DOO ,,Montenegro prevoz“  zbog, kako je naveo u tužbenom zahtjevu, duga od 30.000 eura koje je pozajmio bez kamate.

Tvrdio je da 30.000 eura koje je pozajmio Pejoviću potiču od prodaje obveznica restitucije koje je dobio po osnovu nasljeđivanja đedovine i ušteđevine.

Sa druge strane, Pejović je pred sudom tvrdio da je iznos novca koji navodno duguje Radonjiću vratio nekoliko puta.

 

Komentari: 0

Novi komentar