Povodom tvrdnji da je Gugl stavio Srbiju na crnu listu

Brnabićeva kontaktirala Gugl, problem tehnički

Kabinet predsjednice Vlade Srbije oglasio se povodom informacija da je kompanija Gugl (Google) stavila Srbiju na "crnu listu".
Objavljeno: 19. 10. 2018 - 20:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kabinet je saopštio da su iz te firme dobijena "čvrsta uvjeravanja" da je riječ o "tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu".

U saopštenju se navodi da je premijerka reagovala čim su se te informacije pojavile na društvenim mrežama i direktno stupila u kontakt sa menadžmentom kompanije Gugl u Sjedinjenim Američkim Državama. 

"Predsjednica Vlade i njen tim zadužen za digitalizaciju, cijelog dana su u neposrednom kontaktu sa predstavnicima kompanije Gugl od kojih su dobili čvrsta uvjeravanja da je riječ o tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu", stoji u saopštenju. 

Iz kabineta predsjednice Vlade su naveli da očekuju "najskorije rješenje ovog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije Gugl u Srbiji" i izrazili uvjerenje da će se uskoro o svemu izjasniti i kompanija Gugl. 

Upućen je apel da se važne informacije najprije provjere jer kako se navodi, "objavljivanjem neproverenih informacija narušava se imidž Srbije, povjerenje naših građana i otežava situacija poslovnoj zajednici". 

Portal Vajs (Vice) prenio je ranije da je kompanija Gugl stavila Srbiju na crnu listu zemalja i ukinula saradnju i pristup njihovom ekosistemu G Suite, zbog čega su korisnici Gugl usluga u Srbiji ostali bez alatki koje su koristili za poslovanje.

 

Komentari: 1

Urote traju :)

20. 10. 2018 - 23:34

Koji kompleksi :)
Novi komentar