U emisiji Živa istina

Latinka Perović: Ni nakon referenduma, Beograd se nije odrekao CG

Istoričarka Latinka Perović, u emisiji Živa istina Darka Šukovića, koja se emituje na TVCG, kazala je da joj je jedan demokratski lider, pri tome jasno aludirajući na bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića, poručio da se, ni nakon referenduma o nezavisnosti Crne Gore, Beograd nije odrekao pretenzija na našu zemlju.
Objavljeno: 19. 10. 2018 - 22:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je objasnila, tokom razgovora je "jedan demokratski lider" pitao "šta biste vi u Srbiji?".

"Ja sam rekla da nijesam neko ko bi nudio savjete, ali da sam uvijek mislila da Srbija treba da se koncentriše na sebe, svoju unutrašnju organizaciju, privredu, infrastukturu, kulturu", istakla je Perović.

Istoričarka je naglasila da je njen sagovornik pitao znači li to "da mi treba da se odreknemo Kosova, Republike Srpske i Crne Gore?".

"Pa vi ste tada već imali referendum o nezavisnosti, bila sam zaprepašćena i odgovorila `zaboga, zar se vi već toga nijeste odrekli?`", objasnila je Perović.

Ona je naglasila da smatra da je u Crnoj Gori očuvan antifašistički moral i etika, kao i da su crnogorski političari s kojim je sarađivala krajem osamdesetih godina bili "krajnje realistični ljudi".

"Oni su znali kako su beogradski autori između dva svjetska rata govorili da je Crna Gora jedan veliki srez Srbije. Znali su za veliko siromaštvo kao start. Znali su da oni želi da bude absorbovan", istakla je Perović.

Istoričarka je poručila da smatra da "devedesete nikada nijesu ni prošle".

 

Komentari: 7

L Dabanović

20. 10. 2018 - 05:54

Pošovanje itoričarki Latinka Perović i svako dobro je pratilo. Vođama/otrcovima naroda otrcana srpstva ne treba se čudit što im je narod mizerija za region.Dok sa sebe ne svuču obiknutu petovjekovnu otrcanost i ime koje nose da njim vrijeđaju viteški poginuli srpski narod-nikad u njih vjere i čojstva.A i da se odluče preporodit u ime koje danas šporkaju trebaće im onoliko vremena koliko su se obikli da trcaju srpstvo i vjeru pokojnog viteškog naroda-Srba.Pa vođe naroda otrcana srpstva umuknite čojstvom i viteštvom druge učit i mirujete bar par vjekova ka što ste 5 vjekova mirovali i tursko podaništvo sluganstvom stimavali.
danilo s.

20. 10. 2018 - 12:03

“Ni nakon referenduma, Beograd se nije odrekao CG” (L. Perović) Naravno da nije. Niti će ikada. To je njihov san (bolje reći - noćna mora) iz kojega ne žele da se probude. Srbija je okovana lancima prošlosti. Svakim danim to je sve očigednije. I jasnije. Svakim danom , sve je vrednije naše osamostaljenje (2006). I sve vazniji ulazak u NATO (2017). CG najzad ima šansu da iskorači iz duboka tame i beznadežnog očaja Balkana. Ako propustimo tu šansu potonućemo u veljesrpski klero-nacistički živi pijesak. Točak istorije (vrijeme) se nezaustavljivo obrće. A velejsrpstvo bi u suprotnom pravcu. Neka im je sa srećom. I daleko nam kuća od tih klero-naci-ovisnika. Žao mi je samo onih pravih Srba (kao što je i L. Perović) koji su trenutno potisnuti u drugi plan. Nemoćni da se odupru ovom nacionalističkom zlu.
Ovaj Danilo je

20. 10. 2018 - 15:02

težak bolesnik.Ja sam ,poslovno ,vezan za sve destinacije stare države,u Srbiji sam makar pet dana u mjesecu,ne da nas niko ne spominje nego se i ne bave tim stvarima.Trenuto im Vučić otvara nekoliko novih fabrika i vrlo je moguće da uskoro počne i radna snaga iz Cg da dolazi za poslom u Srbiju.A ovog Dabanovića stvarno otkaćite ko da čita više njegove bljuvotine
Krsto

20. 10. 2018 - 16:31

Naprotiv, Danilova je svaka sveta...bez ijednog negativnog komentara do tvojega. ...................
A kada bih ja upitao

20. 10. 2018 - 16:30

poštivanu gospodu NAŠTA LIČI INSISTURANJE DA SU PEĆ I METOHIJA CRNOGORSKIšta biste odgovorili????
nk

20. 10. 2018 - 22:14

Da to nije nase . Da je nasa noga tu prvi put krocila poslije Balkanskih ratova . I naseljavana isto kao Vojvodina !946-1950 . Ikaze li neko da je Vojvodina crnogorska ?
flamantes

24. 10. 2018 - 13:11

Nije od 1918. potvrđeno 1945.
Novi komentar