U Kini od prvog novembra

Nikšićanka pred svjetski izbor za mis: Od modelinga se ne može živjeti u Crnoj Gori

Nikšićanka, Ivana Čupić predstavlja Crnu Goru na takmičenju MISS model of the world koje će se održati u Kini od 1. do 20. novembra . Ova lijepa djevojka od djetinjstva sanja pistu kojom ponosno korača a za Portal Analitika priča o svojim počecima, pripremama za ovo zahtjevno takmičenje, ali i budućim planovima.
Objavljeno: 20. 10. 2018 - 07:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Fakultet Političkih nauka i modeling

Ivana Čupić je od djetinjstva maštala o manekenskoj karijeri. Ipak, školovanje joj je bilo važnije, pa je modelingom počela da se bavi u devetnaestoj godini.

„Planiram da završim diplomatiju u budućem periodu.Saradjivala sam sa modnom kreatorkom Jelenom Djukanović, koja mi je podarila mogućnost da se oprobam na manekenskoj sceni. Ipak, profesionalni karakter dobijam nakon dvije godine, kada odlazim prvi put u inostranstvo i što se manekenstva tiče i postižem svoje prve rezultate“, objašnjava nam ona.

Oduvijek je Ivana, kaže,  voljela scenu i svjetla pozornice.

“To za mene predstavlja život. Dugo sam bila i na plesačkom podijumu, glumačkom dosta kraće, ali nakon punoljetstva sam shvatila da je manekenstvo moj izbor”, govori nam Čupić.

ivana-cupic-2

Takmičenje MISS model of the world

S obzirom da Nikšićanka  predstavlja Crnu Goru na jednom od tri najbolja takmičenja na svijetu, pripreme traju jako dugo.

“Osim podrazumijevane papirologije koja se mora pripremiti, fizičke spremnosti, koja se takodje podrazumijeva, tu je i priprema haljina, nacionalnog kostima koje cu posuditi od nase poznate kreatorke Jelene Roganović Đurić. Takođe, prpreme za talent šou, kostim, ali i priprema zaastave, suvenira, crnogorskog vina”, govori.

Objašnjava da već godinu dana saradjuje sa menadžerom i nacionalnim direktorom izbora za Miss, Robertom Gramatikovim.

“On me je  odabrao baš za ovo takmičenje, a zatim i pomogao u pripremama.  Pri svakom angažmanu u sferi modelinga prvo se vrsi kasting, pa zatim formuliše prijava i onda tek slijede pripreme pa odlazak.. Kada je riječ o takmičenju koje ima svjetski karakter, procedura traje mnogo duže”, priča nam ona.

ivana-cupic-3

Od modelinga se teško može živjeti

Nikšićkoj manekenki dan počinje uobičajnom jutarnjom rutinom.

“Doručak, tuširanje i priprema za početak dana. Pred svaki svoj dan sastavim spisak obaveza koje treba da obavljam, tako da je to prvi rokovnik koji otvorim. Takođe, prvi dio dana je termin u kome ukoliko nemam obaveza na fakultetu obično odem do grada da završim zadatu obavezu i usput se ogrijem po kojim zrakom oktobarskoga sunca. Nekada imam i zakazana snimanja i fotografisanja koja su takođe u sklopu priprema. Popodne, nakon ručka se odmorim i relaksiram se uz knjigu a onda veče ostavim za lagani trening, na strunjači i setnju sa društvom”, govori.

Kaže i da se od modelinga u Crnoj Gori teško može živjeti.

“Od nadnica od modelinga se ne može živjeti, šse tiče naše države. Ipak, postoji mogućnost da se ode u inostranstvo na duži period i zaradi viša svota novca ali, sve je to nepredvidivo i nikada se ne moze garantovati za isti... Dakle, ljude u svijetu modelinga vise vezuje ljubav bavljenja istim bez sopstvene koristi od istoga”, ističe Čupić.

Ono što nju vezuje za ovaj posao su ljubav, scena, svijetla, pokreti, publika

“U tome najviše uživam, Takodje, noseći aktuelne kolekcije odredjenih brendova, omogućava nam da smo u stalnom dodiru sa trendom, što je jos jedna prednost.. Mana je višesatno čekanje na kastinzima, zatim, fitinzima- terminima za probanje garderobe, koji prethode pripremanju koreografije. Nijedan posao niti hobi, pa ni ovaj, nema svoju bijelu stranu medalje a da ne sadrzi elemente one tamnije strane”, objašnjava.

ivana-cupic-4

Tanka granica između kiča i remek djela

Ikona stila je po njenom mišljenju Roberto Cavalli i to godinama unazad.

“Njegova želja za iznova prikazivanim animal printa kroz najrazličitije kreacije je nešto što me posebno oduševljava... Tanka je granica izmedju kiča i remek djela, a on uspijeva da ne pređe granicu godinama. Takodje, Dolce & Gabanna i Versace su kuće čiji stil i kreacije mnogo poštujem i trudim se uvijek da nabavim iz njihove kolekcije bar po neku stvar”, kaže.

Njeni planovi nakon takmičenja u Kini zavise između ostalog od obaveza na fakultetu.

“Takođe, i od vrijednosti ponuda koje ce me sljedovati. Imala sam ponudu da ostanem i radim kao model jos naredna dva mjeseca, ali zarad pomenutih obaveza sam morala da odbijem”, zaključuje Ivana priču za Portal Analitka.

Komentari: 1

milica

23. 10. 2018 - 09:42

Prelijepa...SREĆNO...
Novi komentar