Za gradnju će biti utrošeno 30.000 kubika betona

Počelo izlivanje rasponske konstrukcije mosta Moračica

Oko 100 od ukupno 960 metara rasponske konstrukcije mosta Moračica, najzahtjevnijeg objekta na prioritetnoj dionici auto-puta Bar-Boljare, izliveno je do sada, saopštio je Vikend novinama glavni inženjer na Sekciji jedan Duško Rondović. On očekuje da će spajanje rasponske konstrukcije najvišeg mosta na prostoru bivše Jugoslavije biti završeno početkom naredne godine.
Objavljeno: 20. 10. 2018 - 08:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

 “Na svih pet stubova mosta izliveno je oko 10 do 12 metara rasponske konstrukcije sa obje strane. Izlivanje se radi u segmentima čija se dužina kreće od 2,5 do četiri metra. Kako budemo prilazili sredini raspona mosta segmenti će biti duži, tako da ćemo onda malo i ubrzati dinamiku radova”, kazao je Rondović.

Za izlivanje jednog segmenta rasponske konstrukcije radnicima treba deset do 12 dana, a Rondović naglašava da je sam proces dosta složen.

“Prvo se pomjera oplata zvana krletka, koju potom postavljamo. Slijedi armiranje segmenta, ubacivanje kablova i betoniranje. Kada završimo betoniranje, zatežemo kablove”, pojasnio je Rondović.

Spajanjem rasponske konstrukcije radovi na mostu se, kako naglašava, neće završiti. Uslijediće vodovodne instalacije, postavljanje vjetrobrana, ograde, asfalta, osvjetljenja…

Zanimljivo je da će za gradnju rasponske konstrukcije Moračice biti utrošeno oko 30.000 kubika betona, dok će se u nju ugraditi 5.200 tona armature.

Most je projektovan za maksimalnu brzinu vjetra od 30 metara u sekundi. Visina stubova Moračice je 160 metara, dok će raspon od samog dna korita rijeke Morače do gornje tačke mosta iznositi 202 metra.

Na Moračici je trenutno angažovano 150 radnika, dok je na Sekciji 1 ukupno njih 400.

“U ovom trenutku na Sekciji jedan imamo na otvorenoj trasi tri tunela koji su probijeni i sada se u njima rade sekundarne betonske obloge. Na otvorenoj trasi trenutno radimo izradu nasipa i oni su u poodmaklom stanju”, naveo je Rondović.

 

Komentari: 3

Sve znam

20. 10. 2018 - 19:54

Neka vi prica, no pitajte Vanju, Komnenica i ostale strucnjake kako se to radi. Ako to ne uradite bojim se da cete umjesto mosta dobiti tunel!!
Ljubitelj tutusa

20. 10. 2018 - 23:40

"... Most je projektovan za maksimalnu brzinu vjetra od 30 metara u sekundi..." Ova recenica mi se cini nedorecena. 30 met/ sec je nesto preko 100km/h. Da li ova brzina vjetra predstavlja limit posle koje ce se most zatvarat za saobracaj? Ili ja ne citam dobro?!
Objektivni

21. 10. 2018 - 03:22

Pa i da se zatvori , pa sta . Ne duva orkan svaki dan . I u najrazvijenijim zemljama svijeta i na najboljim megakonstrukcijama moze doci momenat da se zatvori na sat - dva , dan- dva . I u Americi , Britaniji , Francuskoj se zatvaraju putevi , mostovi , pruge kad priroda " podivlja ". I sta sad ? Znaci treba ovaj most srusiti i praviti 3 puta jaci i veci . Ali ko ti i tada garantuje da si jaci od prirode . Nijesi . Ne mogu da shvatim da ima toliko ljudi koji bi bili odusevljeni da taj auto put propadne . Bilo sta samo da se naskodi zemlji u kojoj zive i u kojoj ce ostarati . Uzas .
Novi komentar