Italija uputila policiju na granicu s Francuskom

Italijanski ministar unutrašnjih poslova, Mateo Salvini, uputio je policiju da patrolira duž granice s Francuskom kako bi spriječili ulazak migranata.
Objavljeno: 20. 10. 2018 - 20:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Riječ je o, kako je naveo, migrantima koji su prema jednom video snimku vraćeni iz Francuske u Italiju.

»To je zloupotreba francuskih vlasti po ko zna koji put. Te vlasti su iskoristile dobru volju naše policije i zbog toga su posledice takve da šaljemo patrolna vozila koja će kontrolisali i čuvati granicu«, naveo je Salvini na društvenim mrežama, prenosi B92.

Salvini je pored teksta postavio fotografije s italijanskim policajcima koji stražare na mjestu gde je vozilo francuske policije ostavilo u petak tri migranta.

Italijanski ministar je kasno u petak veče postavio video snimak mještana na granici na kojem se pored muzike s dramatičnim tonovima prikazuje vozilo francuske policije iz kojeg izazle migranti na italijansku stranu granice i vozilo koje se potom vraća u Francusku.

Francuska lokalna policija saopštila je da su u pitanju nevažeći dokumenti za prelazak granice i da su zbog toga te osobe vraćene na italijanski deo granice.

Dodaje se da je primenjena uobičajena procedura koju sprovede i italijanska i fracuska policija u skladu s propisima Evropske unije.

Odnosi između Italije i Francuske zategnuti su poslednjih meseci.

Italja optužuje evropske partnere, posebno Francusku, za nedostatak pomoći u rešavanju priliva migranata kojih je došlo oko 700 hiljada u Italiju od 2013. godine.

Komentari: 0

Novi komentar