Srpski nacionalni savjet: Prikupljeno 40.000 potpisa za poništenje priznanja Kosova

Predsjednik srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović, na sastanku ovog savjeta, saopštio je da je u akciji prikupljanja potpisa za iniciranje državnog referenduma o ukidanju odluke Vlade Crne Gore o priznanju Kosova do sada sakupljeno oko 40.000 potpisa podrške građana.
Objavljeno: 21. 10. 2018 - 13:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Savjeta, Vuksanović je tokom sastanka informisao prisutne da je utvrđen i raspored održavanja prigodnih manifestacija posvećenih stogodišnjici Dana ujedinjenja.

“Uz blagoslov episkopa mileševskog Atanasija, prva svečanost održati 26.oktobra u Pljevljima na kojoj će besjediti akademik Ljubomir Zuković. Svečanost u Herceg Novom održaće se 6. novembra, uz prigodnu besjedu dr Goran Komar, dok će 8. novembra manifestacija posvećena danu oslobođenja i ujedinjenja biti održana u Budvi. Po blagoslovu episkopa budmiljansko-nikšićkog Joanikija, svečana akademija u Beranama biće održana 24. novembra 2018. godine”, kazao je Vuksanović.

Kako je dodao, manifestacija povodom promovisanja zahtjeva za poništenje odluke o priznanju Kosova, održaće se 25. novembra u Podgorici.

“U kulturnom dijelu programa predviđeno je održavanje velikog prigodnog koncerta. Naučni skup pod nazivom „Ujedinjenje Crne Gore i Srbije“ organizovan je za 30. novembar i 1. decembar u Podgorici. Centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima, održaće se, po blagoslovu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, 1. decembra u Kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a besjediće akademik Matija Bećković#”, istakao je on.

Slične manifestacije pripremljene su i biće održane u Baru, Nikšiću, Kotoru, Bijelom Polju i Danilovgradu.

“Sa sastanka je zajednički upućen poziv i drugim organizacijama i parlamentarnim političkim partijama, koje dominantno glasa srpski narod, da se priključe aktivnostima koje su od izuzetnog značaja za očuvanje nacionalnog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori. Konstatovano je da oni imaju i opozicionu i moralnu obavezu da podrže ova nastojanja, da se kroz demokratsku, odnosno Ustavom definisanu proceduru, provjere odluke Vlade Crne Gore za koje se sumnja da ne izražavaju volju ogromne većine građana”, navode iz Srpskog savjeta.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjednika Demokratske srpske stranke Dragica Perović, potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović, delegacija Narodne stranke u kojoj su bili prof. dr Savo Marković, Budimir Dubak i Slaviša Guberinić, kao i predstavnici brojnih organizacija i intelektualci.

Komentari: 8

velje duboko

21. 10. 2018 - 13:43

Ljubomir Zuković iz Glibaća, akademik Republike Srpske govoriće u Plevljima? Crnogorska nesreća počela je u Andrijevici, đe sad iskopaše Plevlja i lika iz Glibaća? Ništa protiv Crne Gore se ne može uraditi bez Matije ćerača. Zna li neko u kojem programu će biti Zoran Lakić? Slika pokazuje da je kod Pipuna počeo stomak da raste. Vjerovatno od ovih čestih putovanja u Moskvu.
Stomak

21. 10. 2018 - 15:56

Pupunovi odnosi sa Rusima su intimni
Srbin

21. 10. 2018 - 14:09

Ovo je odlicna inicijativa, ali stari i istroseni politicki kadrovi poput Mandica i ostalih iz te vremesne ekipe ne mogu da je iznesu, jer su previse retrogradni
građanin

21. 10. 2018 - 18:39

srbine ..nesretniče,,,,,,ako su ovi...što nih viđu,,,prikupili,,,kako kažete,,,,,,40 iljada......ja ćun potpisati da je C,Gora na Novi Zeland....
Mihailo,Bgd

21. 10. 2018 - 15:05

Da li će se u toj šporkoj raboti, gdje kolo vodi velikodrpska kokarda i anticrnogorsko svetosavlje, išta PITATI suverena država CG i njen INTEGRITET? Ili će stari zagađivači i dželati CG ponovo u njenoj kući proslavljati nestanak CG? O tempora, o mores!.
Udarnicki

21. 10. 2018 - 15:55

Samo vrijedno prikupljajte, pa kad ne bude dosta onda po RS i Srbiji. I kad skupite mozete se slikati sa svim potpisima
Neka kmece 5 vjekova

22. 10. 2018 - 06:55

Crna Gora je vjecna a i njihova SRAMOTA!
Ranko

23. 10. 2018 - 00:20

Svaka čast. Slavićemo kad za to dođe vrijeme
Novi komentar