Na skupu na Cetinju

Liberali pristupili Građanskom pokretu URA

Kao što se u javnosti spekulisalo i ranije, večeras je na Cetinju, grupa liberala oko Blaža Rađenovića iz Kotora, Budve, Herceg Novog i drugih primorskih gradova pristupila je Građanskom pokretu URA, potvrđeno je iz ove partije.
Objavljeno: 21. 10. 2018 - 19:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na skupu koji je održan večeras u sali Skupštine Prijestonice istaknuto je da je ovo nastavak objedinjavanja progresivnih građanskih političkih snaga koje za cilj imaju drugačiju, modernu i evropsku Crnu Goru.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da mu je čast da u zemlji gdje nažalost vlada i dalje podanička svijest neko je spreman da ušuškanost i lagodnu poziciju zamijeni težim frontom borbe.

„Kroz svoju istoriju mnogo šta su oteli Crnoj Gori. Dešavale su se situaciju i da nam u nekim istorijskim periodima otmu i državu. Naša je obaveza da večeras sa ovog mjesta poručimo da bez obzira na sve što je oteto da nećemo dozvoliti da se otme budućnost Crne Gore“, kazao je Abazović.

On je poručio i da je važno da se istakne da je kuća Građanskog pokreta URA širom otvorena za sve građane Crne Gore i da su liberali sa njima svoji na svome.

„Nije dovoljno stajati nad himnom a okrenuti leđa i sjesti pred nepravdom i bezakonjem. Važno je da znamo da ovu zemlju možemo učiniti i ljepšom i boljom i da znamo da smo najvažniji resurs ove zemlje. Na nama je da dosegnemo ideale o kojima sanjamo“, kazao je on.

 On je naveo i misao francuskog književnika Viktora Igoa da ništa nije jače od ideje koja dolazi i kazao da se ideje Građanskog pokreta URA zato moraju ostvariti.

„Neka sa Cetinja ode baklja, baklja slobodne Crne Gore koja će proći sve gradove ove zemlje“, zaključio je Abazović.

U govoru u kojem se obratio pristnima, novi član Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović poručio je da je Liberalni savez Crne Gore bio lučonoša ideje slobodne, suverene, demokratske i multietničke Crne Gore a da te ideje danas jedino iskreno nastavlja Građanski pokret URA.

„Želim da im sa ovog skupa pošaljem jasnu poruku da se nećemo dijeliti ni po nacionalnom, ni po vjerskom ni po političkoj pripadnosti. Djelićemo se na radnike i neradnike, na stručne i nestručne, na poštene i časne sa jedne strane i korumpirane i kriminalce sa druge strane. Dijelićemo se one koji rade u interesu građana i države i one koji rasprodaju državnu imovinu i otimaju novac svih građana. Dijelićemo se na one koji će ovu zemlju voditi kao modernu i demokratsku ka Evropskoj uniji, i one koji će zbog svojih nezakonitih djela završiti u Spužu“, poručio je Rađenović.

Rađenović je istakao i da će državnu upravu nakon smjene vlasti reformisati nalik onome što se desilo u Budvi i da će kriminalci završiti iza rešetaka a stučni, kompetentni i časni ljudi pokazati svoje znanje.

On je iskazao i uvjerenje da je ipak „privilegija živjeti na parčetu zemlje kao što je Crna Gora“ i da su građani dužni da učine sve da ona postane bolje mjesto za život.

„Da ne vjerujem u već potvrđene vrijednosti i mogućnosti čelnika i istaknutih pojedinaca sada već naše URE, da ne vjerujem u sebe i članstvo i programska oprijedjeljenja nas Liberala, ne bih sa optimizmom gledao u izazove koji su pred nama. Isto tako, da nijesam uvijeren u vrijednosti partija građanskog opozicionog bloka i njihove potencijale da gradimo zajedničku evropsku Crnu Goru, ja se danas ne bih upuštao u bavljenje politikom“, zaključio je Rađenović.

Poptpredsjednik pokreta URA i odbornik u Skupštini Prijestonice Filip Adžić kazao je da mu je zadovoljstvo što su se iskrene ideje Liberalnog saveza i Građanskog pokreta URA objedinile na večerašnjem skupu.

„Zajedno nastvljamo borbu koju su vodili naši liberali, borbu za zaista nezavisnu Crnu Goru, a ne privatnu prćiju jedne porodice, njihovih kumova i drugova . Za istinski pravnu državu, a ne državu korumpiranog pravosuđa gdje se Ustav kao najveći pravni akt krši gotovo na svakom koraku, za međunarodno priznatu, a ne zemlju čijeg premijera šikaniraju na skupovima ili predsjednika čijoj inauguraciji ne prisustvuje gotovo nijedan relevantni svjetski zvaničnik. Za državu socijalne pravde, a ne državu gdje se radnicima otimaju sva prava, majkama ukidaju nadoknade, a braći i ostalim tajkunima poklanjaju milioni eura našeg novca“ kazao je Adžić.

Slavko Šole Janković, odbornik Građanskog pokreta URA u Skupštini Prijestonice istakao je da ideje za koje se zalagao Liberalni savez nijesu u potpunosti ostvarene i da je nesmjenjivost vlasti ostao kamen na leđima cijeloj Crnoj Gori i poručio da će i ta ideja trijumfovati a da će Građanski pokret URA u tome igrati zapaženu ulogu.

Prisutnima se obratio i Dimitrije Mito Pejović koji je naglasio da  vjeruje u uspjeh sinergije Liberala i URA i da samo kroz Građanski pokret URA danas kuca časno liberalno srce.

Komentari: 15

Tuzanin

21. 10. 2018 - 21:28

Umjesto da ostali hvataju priključak sa "Liberalima", dođe jadni zaman da se "Liberali" kače za "teretne" vagone... Tugo moja/naša.. pregolema!
Osmogrk

22. 10. 2018 - 10:59

Nek ih malo pogura malji Aljeksa pa pravo na Tajvan. Sto se sve bilo prisunjalo uz LSCG nije cudo sto se ugasio.
BODIN

21. 10. 2018 - 21:30

Normalno da svaki iskreni Crnogorski patriota treba da se raduje novom pokretu koji će dovesti državu iz vazalnog stanja u stanje slobode koja to nije dugi niz godina.Pitanje je samo koliko je to iskreno
flamantes

21. 10. 2018 - 22:11

Vazalstvo Srbiji smatraš slobodom?
Zamantalo im se

21. 10. 2018 - 22:26

Radusinovici i dalje izgubljeni
Sa kim???

21. 10. 2018 - 22:35

Prvo koliko je to Liberala i koji su. Drugo, s kim prave savez. Đoko Orlandić
NIČE

22. 10. 2018 - 06:58

Ni pomisli da je ijedan pošteni Liberal koji voli Crnu Goru pošao u DPS- koji je ogadio državu svim iskrenim patriotima.
Boban Bg

21. 10. 2018 - 23:04

E čuj Dritana, napustili ušuškanost? Pa oni su vam prišli da bi zadržali fotelje koje imaju u Budvi, Kotoru i H. Novom! E jadi su to od liberala kojima je bliži Mandić i Knežević od Djukanovića. Samo bez krupnih riječi, nijesmo ovce kao ti što su vas birali!
lolo

22. 10. 2018 - 02:53

E usrecili su se i jedni i drugi!
Ovo sto je ostalo,

22. 10. 2018 - 04:28

Se UTOPILO U DPS, tako moze se reci da LIBERALA vise i nema nazalost?
Dejan

22. 10. 2018 - 08:19

Sa Liberalima ili bez njih sledeci izbori ce biti potpuno jasni.DPS ce sama imati vecinu.
danilo s.

22. 10. 2018 - 08:29

“Dijelićemo se one koji rade u interesu građana i države…” Je li i savezništvo sa Bečićem – populističkim kripto-veljesrbinom - u “interesu gradjana i države”? Početi nešto “novo” - sa starim lažima - ne sluti na dobro (“ne ide staro vino u nove mješine”)? Velike priče su često znak malih umova – zato “smanjte doživljaj” sa vašim bombastičnim sloganima. Konsolidacija gradjanskih partija jeste poželjna – no, prethodno trebate definisati ko su gradjani, a ko nacionalisti? Nećete nam valjda tvrditi da su naci-bilbordi, ploče i proslave Podgoričke skupštine – ideali “gradjanske CG”? Ovo nije koalicija za slobodnu CG, već grabež za vlast. Pokušavate da uvjerite mlade ljude – s razlogom nezadovoljne (najveća nezaposlenost je medju mladima) - da ste vi rješenje za njihove probleme. Ne treba nama ni “crnogorska” koalicija, već koalicija umnih – i slobodnih – ljudi. Za slobodnu CG - ravnopravnu članicu EU. Kako vi mislite u EU sa Bečićem, Amfilohijem i SPC?
Fahro

22. 10. 2018 - 10:21

Istina. Ukratko - ovo je klasicno politicko kalkulisanje par individua zarad fotelje.Samo pogledajte dje se desilo i ko su. Ja to inace zovem - prosipanje praznog u suplje uz veliku galamu.
To nijesu liberali

22. 10. 2018 - 08:59

Već interesni građani, kojima je važno da se dobro unovče i zasjednu na neke fotelje....inače prestankom LSCG sve je puklo....tako da ovim manipulacijama žele da privole one koji su glasali LSCG i Slavka Perovica da glasaju za njih a to je ćista prevara i to se neće desiti....A Abazovic ima veze sa liberalnom idejom kao i moja baba...
Venom

22. 10. 2018 - 09:42

Nijesu ovo nikakvo liberali, nego grupa odbjeglih Purinih saboraca. E sad ako je za nekoga Pura nasljednik LSCG, srećno mu bilo.
Novi komentar