Poslanički klubovi spremni za premijerski sat zakazan za srijedu

Poslanike najviše zanimaju pitanja iz ekonomije

Šta su nove činjenice i saznanja u slučajevima ubistva vlasnika i glavnog i odgovornog urednika lista Dan Duška Jovanovića, odnosno da li ste na tragu naručiocima ubistva i pomagačima, i dokle je stigla istraga vezano za pokušaj ubistva novinarke Vijesti Olivere Lakić – pitanja su koja će Goran Danilović, u ime posebnog kluba poslanika, postaviti predsjedniku Vlade Dušku Markoviću, u okviru premijerskog sata u Skupštini, koji je zakazan za srijedu, 24. oktobar.
Objavljeno: 22. 10. 2018 - 06:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik poslaničkog kluba SDP-a Raško Konjević pitaće premijera da li će Vlada predložiti ukidanje kriznog poreza, kao i da li će DPS podržati raspravu u parlamentu o zakonu koji je predložila SDP o ukidanju kriznog poreza.

BOLJA NAPLATA

 - Imajući u vidu da iz Vlade vrlo često govore o boljoj naplati tekućih poreza, što je dobro, onda se nameće logično pitanje - da li je za Vladu prihvatljivo povećanje minimalne zarade sa 193 na 250 eura? Da li Vlada razmatra mjere kojima bi se smanjilo opterećenje za privredne subjekte koje je u Crnoj Gori izrazito visoko, više od 60 odsto – pitaće Konjević Markovića.

Predrag Sekulić će, u ime poslaničkog kluba DPS-a, Markovića pitati kada se može očekivati zaključenje ugovora na projektu solarne elektrane Briska gora i koji su konkretni benefiti za građane od ovoga i projekata iz poljoprivrede. Sekulić je u pitanju podsjetio da su sredinom ljeta potpisani ugovori sa zakupcima ukupno 200 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, u opštinama Ulcinj, Podgorica i Kotor, a nedavno su, kako je naveo, otvorene ponude za zakup oko šest miliona kvadrata zemljišta u svrhu izgradnje prve velike solarne elektrane u zemlji, takođe u ulcinjskoj opštini.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 1

Venom

22. 10. 2018 - 10:32

Konjević pita prava pitanja u posljednje vrijeme, mislim da je bio jedan od najboljih ministara koje smo imali.
Novi komentar