U Istražnom zatvoru dva pritvorenika počela štrajk glađu

Ulama i Ćetković traže da im se ukine izolacija

Pritvorenici Vladimir Ulama i Dragoljub Ćetković juče su počeli štrajk glađu jer su im, kako tvrde, narušena osnovna ljudska prava.
Objavljeno: 22. 10. 2018 - 06:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uprava ZIKS-a obaviještena je da Ulama i Ćetković odbijaju hranu, jer su nezadovoljni postupanjem zaposlenih u ovoj ustanovi prema njima.

Kako saznajemo, jedan od dvojice pritvorenika bio je bolestan i u nekoliko navrata obraćao se Upravi zahtjevom da ga pregleda ljekar, ali se to nije dogodilo. Jedan od zahtjeva za prestanak štrajka je upravo i sedmični ljekarski tretman. Drugi zahtjev je da im se omoguće dvočasovne šetnje, kako je to zakonom propisano, a četvrtkom i petkom dva puta po dva sata. Kako nezvanično saznajemo, štrajku će se pridružiti još pritvorenika sa istim zahtjevima.

Osim ova dva zahtjeva, Ulama i Ćetković traže da se vrate u sobu u koju su bili i ukine im se izolacija u kojoj se trenutno nalaze ,,iz bezbjednosnih razloga“. Ulami se zajedno sa Darkom Mijovićem sudi pred Višim sudom za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina čije tijelo nije pronađeno. Prošle nedjelje na ovom suđenju došlo je do incidenta kada je Ulama pljunuo Pavlovića koji je saslušan kao svjedok.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 0

Novi komentar