Izvršni direktor RDC-a

STANIŠIĆ: Uvodimo optičke mreže, u tome vidimo razvojnu šansu

Izvršni direktor Radio-difuznog centra Slobodan Stanišić, saopštio je da im je prioritet i obaveza da korisnicima usluga obezbijede kvalitetnu uslugu pod povoljnim finansijskim uslovima. 
Objavljeno: 22. 10. 2018 - 07:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ovo ćemo postići upravo izgradnjom novih objekata na postojećim i novim lokacijama, nabavkom najsavremenije opreme, proširenjem telekomunikacionih usluga, posebno uvođenjem optičkih  mreža u ponudu, u čemu vidimo svoju razvojnu šansu i izazov", rekao je on u razgovoru  za Portal Analitika. 

ANALITIKA: Čime se ukratko bavi Radio-difuzni centar?

STANIŠIĆ: Radio-difuzni centar doo (RDC) obavlja djelatnost pružanja usluga na području i telekomunikacija, prvenstveno u oblasti prenosa i emitovanja radijskih i televizijskih programa, prenosa slike, zvuka i podataka, kolokacije lokacija i druge savremene multimedijske usluge.

Takođe, RDC obezbjeđuje pristup elektronskim komunikacionim mrežama i različite  komunikacione servise.  Omogućavamo  prenos i emitovanje, nacionalnih, regionalnih, te lokalnih i komercijalnih televizijskih i radijskih programa u Crnoj Gori, iznajmljujemo kapacitete infrastrukture komunikacionim operatorima i drugim korisnicima u Crnoj Gori, kao i usluge interkonekcije svim kategorijama korisnika putem radio-relejnih distribucionih sistema.

Radio-difuzni centar se od svog nastanka do danas razvio u modernu, stabilnu kompaniju, koja posluje po najsavremenijim standardima stalno unapredjujući svoje poslovanje, konstantno ulažući u najsavremeniju opremu, ali  i u edukaciju i podmlađivanje svog  kadra. Na ovaj način obezbjeđujemo konkurentsku prednost koja naravno onda vodi ka stabilnom poslovanju koje iz godine u godinu bilježimo.

rdc1ANALITIKA: Ko su korisnici vaših usluga?

STANIŠIĆ: Neki od korisnika naših usluga su: Telenor, Crnogorski Telekom, M:tel, gotovo svi TV i radio emiteri iz Crne Gore, Seizmološki zavod, MUP Crne Gore, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Wireless Montenegro, Orion telekom d.o.o., ali  i  mnogi drugi.

ANALITIKA: Poznato  je da je u današnjem informacionom društvu tržište sve zahtjevnije i konkurencija vrlo jaka. Kako vi uspijevate da  na sve to odgovorite?

STANIŠIĆ: Analizom trendova na telekomunikacionom tržištu, kroz investiciona ulaganja i ulaganja u znanja zaposlenih, svakodnevno se trudimo da obezbijedimo  konkurentsku prednost. Ovo ćemo postići samo ako spremno – tehnički, tehnološki i kadrovski dočekamo zahtjeve tržišta. Za ovo je svakako neophodno, ne samo da pratimo trendove na tržištu, već da ih i sami kreiramo.

Dakle, naša primarna odgovornost se sastoji u pružanju našim kupcima, tj. korisnicima odgovarajući nivo usluga, koji se ogleda u obezbjedjivanju uslova za nesmetan rad (mobilnih operatera, radio i TV stanica, kvalitetan signal Javnog servisa, itd.) i kvalitet usluge koji zadovoljava najveće standarde.

Jedna od novih usluga koju smo ovih dana ponudili svojim korisnicima je projekat panoramskih kamera koje smo postavili na najatraktivnije crnogorske vrhove: Lovćen i Bjelasicu.  Za sada ovaj signal preuzima Javni servis RTCG, a nadamo se da će i ostalim medijima biti zanimljiva ova naša ponuda.

rdc2ANALITIKA: Kakvi su vam dalji planovi, šta novo mogu očekivati korisnici vaših usluga?

STANIŠIĆ: Ciljevi i planovi  su nam usmjereni  ka uvođenju novih usluga, povećanju kvaliteta postojećih kao i zadovoljstvo korisnika, uz poštovanje principa održivog razvoja, uključujući energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine.

Takođe, naš cilj je da iz ostvarenih prihoda obezbijedimo kvalitetne uslove za rad zaposlenih, njihovo konstantno usavršavanje i na taj način obezbijedimo kvalitetnu osnovu za njihovo profesionalno angažovanje i lično zadovoljstvo.

Svoje zaposlene smatramo najznačajnijem resursom, cijeneći da su upravo oni osnova dugoročne održivosti poslovanja.

Naša vizija i misija se sastoje u  nastojanju da postignemo najviše standarde na svim poljima rada, uz prioritet i obavezu da korisnicima naših usluga obezbijedimo kvalitetnu uslugu pod povoljnim finansijskim uslovima.

Ovo ćemo postići upravo izgradnjom novih objekata na postojećim i novim lokacijama, nabavkom najsavremenije opreme, proširenjem telekomunikacionih  usluga, posebno uvođenjem optičkih  mreža u ponudu, u čemu vidimo svoju razvojnu šansu i izazov.