AFERA: Predsjednik Ljekarske komore najavio da će finansijerima prijaviti Sindikat doktora medicine

Mugoša: Nanijeta je ogromna šteta profesiji

– Način na koji su prezentovani rezultati ankete koju je među ljekarima sproveo Sindikat doktora medicine uzrokovao je ogromnu štetu ugledu ljekarske profesije i svim članovima Ljekarske komore Crne Gore – saopštio je sinoć prvi čovjek ovog esnafskog udruženja dr Aleksandar Mugoša.
Objavljeno: 23. 10. 2018 - 07:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je ocijenio da su „nažalost, rezultati prezentovani javnosti u suprotnosti sa osnovnom idejom projekta“.

OPET CGO

Istraživanje o korupciji u zdravstvu iz ugla ljekara rađeno je u okviru programa „Struka ispred politike!!!“, koji je dio projekta „Smjestimo korupciju u muzej“, koji realizuje nevladina organizacija Centar za građansko obrazovanje uz finansijsku podršku Evropske unije. Ovo nije prvi projekat CGO-a koji se našao u žiži zbog mogućih zloupotreba. Osim programa „Smjestimo korupciju u muzej“, za koji predstavnica NVO Zemunski mali umetnički centar (ZMUC) iz Beograda Vesna Tašić tvrdi da ga je CGO plagirao od njih, CGO je u žiži i zbog ugovora koji je potpisao sa Javnim servisom, a kojim je ovoj organizaciji bilo omogućeno direktno uređivanje određenih emisija na RTCG. Ugovor, koji je takođe potpisan pod „patronatom“ EU, jer je i za taj projekat CGO dobio evropski novac, aneksom je izmijenjen, a direktorica Javnog servisa Andrijana Kadija je smijenjena. Iz Ljekarske komore sinoć su saopštili da se u „partnerski odnos sa podnosiocem projekta (SDMCG) ušlo“ zbog zajedničkih napora da rade na unapređenju standarda struke i depolitizaciji zdravstva. - Međutim, od dana potpisivanja izjave o partnerstvu, 14. februara 2018. godine, kao predsjednik Ljekarske komore Crne Gore nijesam učestvovao ni u jednoj fazi projekta, što je posljedica činjenice da me podnosilac projekta (SDMCG), sve ovo vrijeme kao partnera nije konsultovao i informisao o napretku projekta, nije dostavljao kopije izvještaja, narativnih i finansijskih, i nije dostavljao prijedloge za suštinske izmjene u projektu, što je bio u obavezi – saopštio je Mugoša.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 2

kuč

23. 10. 2018 - 07:20

Čuvene demokrate CGO čiji je domet kućica pored sjedišta EU u Podgorici . Prije se selo stidjelo od ovakvih seljana a danas je ponos i dika da prikazuješ sopstvenu kuću u lažnom svijetlu . Sve se radi po diktatu onih koji daju novac pa i ta istraživanja . Kad je to tako neka ti junaci izadju i kažu koje njihove kolege uzimaju novac ili ih treba pohapsiti jer prikrivaju krivični postupak .
Goran

23. 10. 2018 - 08:11

Samo pogledaj sta sve imaju doktori od nekretnina,novca,auta,skupih slika,antikviteta,pa ti nece biti potrebna anketa o zloupotrebi i korupciji. Oni nisu privatnici vec ih mi placamo ,a takođe imaju i jednu zakletvu koju kao doktori potpisuju,a koju su bacili pod noge ! Na kraju cete optuziti ljude koji ukazuju na ovakve zloupotrebe !
Novi komentar