Povodom slanja crnogorskih vojnika na Kosovo

Bošković: Reakcija Srbije emotivna

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković izjavio je danas da je reakcije Srbije na slanje crnogorskih oficira na Kosovo “prije svega emotivna, a ne reakcija koja ima uporište u realnosti”.
Objavljeno: 23. 10. 2018 - 15:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

''KFOR je ovdje prisutan dugo i prva zvanična Srbija je navela da je on garant mira i stabilnosti na Kosovu. I nije mi jasno zašto su reakcije takve na slanje crnogorskih oficira, a za ostalih 30 zemalja nijesu. Ali, razumijem da je ovo osjetljiva tema, ipak moram naglasiti da je Crna Gora suverena zemlja, vodi se isključivo svojim nacionalnim interesima”, rekao je on u Prištini.

On je dodao da će se Crna Gora o ubuduće voditi svojim nacionalnim interesima.

“Crna Gora je prošlost ostavila tamo gdje joj je i mjesto-iza sebe i okrenula se budućnosti, a to su evropske i evroatlanske integracije, što mislim da je interes svih država na prostoru Zapadnog Balkana''-kazao je Bošković”, rekao je on.

Upitan da prokomentariš formiranje vojske Kosova, Bošković je kazao da je to "unutrašnja stvar susjedne zemlje" u koju ne želi da se miješa.

''Crna Gora ne dozvoljava drugima da se miješaju u naša unutrašnja pitanja, pa se ni mi nećemo miješati u tuđe.To pitanje ostavljamo nadležnima sa Kosova da u saradnji sa svojim partnerima to pitanje riješe za dobrobit svih, a uz osiguravanje mira i stabilnosti''- naveo je on.

Crnogorski ministar je kazao da će zastava Crne Gore biti podignuta i kao dio NATO na Kosovu.

 

Komentari: 2

Tara

23. 10. 2018 - 16:11

Boskovic izvrsno predstavlja drzavu CG i komunicira sa dobrim susjedima. Mi moramo misliti na sebe ,a ne sta srbija prica!
Hchd

23. 10. 2018 - 17:08

Boskovic je odlican ministar i covjek koji cijeni i postuje svoje saradnike. Nazalost, drzava i te kako dozvoljava srbiji da na djelu sprovodi svoje planove asimilacije Crnogoraca u sred CG, kao i druge svoje imperijalisticke ciljeve koji se nikada promijeniti nece kada je u pitanju CG. Razumijem da oni samodestruktivno djeluju, to im je istorijsko nasljedje, mozda i jedino, jer su kao politicka nscija stvoreni pocetkom 20.v, ali nekada se mora postaviti granica
Novi komentar