Povodom spornih bilborda u Budvi

Bogdanović: Opština Budva da ukloni sporne bilborde

Ministarstvo kulture će, ukoliko se bilbordi u Budvi na kojima se veliča Podgorička skupština, ne skone tražiti da Vrhovni državni tužilac preispita da li je njihovim postavljanjem učinjeno neko krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti, saopštio je ministar Aleksandar Bogdanović.
Objavljeno: 23. 10. 2018 - 16:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Ministarstvo kulture se više neće baviti ukazivanjem na nepobitne istorijske činjenice, te učenjem bilo koga o crnogorskoj istoriji, već će još jednom istaći da se radi o falsifikovanju istorijskih činjenica u svrhu propagiranja međunacionalne i međuvjerske mržnje, a indirektno i pozivanje na nemire i sukobe”, rekao je on za Portal Analitika.

Kako je dodao, Ministarstvo kulture osuđuje ovaj čin “koji je oličenje društvene neodgovornosti i nesavjesnosti”.

“Poziva se, ovom prilikom, Opština Budva da, u skladu sa svojim nadležnostima, ukloni sporne reklamne panoe. Ministarstvo će, ukoliko panoi ne budu uklonjeni, inicirati i ovoga puta da Vrhovni državni tužilac preispita da li su se aktivnim ili pasivnim držanjem istih stekla obilježja nekog od krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti”, navodi Bogdanović.

Potpredsjednik Budve i funkcioner Crnogorske Vladimir Bulatović kazao je da Opština ne stoji iza isticanja bilborda i organizacije manifestacije.

 

Komentari: 12

Nera

23. 10. 2018 - 17:42

Na prethodnim izborima budvanski Srbi su osvojili vlast i dobar dio te vlasti cine SDP (Podpresjednik) Crnogorska (Podpredsjednik)URA i bivsi Liberal. Onda je vise nego jasno,ko stoji iza proslave ujedinjenja sa Srbijom.
Rašo

23. 10. 2018 - 18:00

Ne opština , već onaj ko im je dozvolio zajedno sa onima koji su ih postavljali. Pa poslije uklanjanja krivična prijava protiv onih ko im je dozvolio to jest iznajmio bilborde i protiv onih koji su ih postavili. Imali u ovoj državi iko ko će jednom za svagda stati na put, “ljudima” koji je omalovažavaju i ponižavaju. Dokle će gradjani ove države da trpe šljam i otpad ovog društva.
Goran

23. 10. 2018 - 21:58

To se i ja pitam... ima li odje drzave da konacno Sveta poslaje u zatvor ? sve redom, da ne preskacemo dogadjaje... pa kad Sveta strpamo, onda da razmatramo ovo...
Poziv

23. 10. 2018 - 18:07

Ovaj poziv Ministra, ponukao nas je da i mi uputimo sljedeći Poziv: “Poziva se, ovom prilikom, ministar Bogdanović da, u skladu sa svojim nadležnostima, ukloni limenu crkvu na Rumiji. Ukoliko crkva ne bude uklonjena i ovoga puta, iniciraćemo da Vrhovni državni tužilac preispita da li su se aktivnim ili pasivnim držanjem istog stekla obilježja nekog od krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti”. Nadamo se da ćete objaviti ovaj poziv, jer ste prethodni prećutali.
ILIJA Đ.

23. 10. 2018 - 19:11

Srbi, braćo, podignite repliku limenke sa Rumije ispred H. Avala u slavu oslobodilaca. Niko vas ne smije tać. Crnogoraca više nama.
Malo sjutra

24. 10. 2018 - 00:27

Povuci rucnu!
nikola

23. 10. 2018 - 19:31

da ih ukloni onaj ko je i postavio i da bude krivicno gonjen ili moze svak da slavi u ovu drzavu pored vas sta ko hoce.Njemci Hitlera,talijani Musolinija,hrvati Pavelica, Srbi okupaciju CG i pobjegulkju Aleksandra......
xxx

24. 10. 2018 - 00:40

Kazniti odgovorne u lokalnoj samoupravi Budva za neodgovorno, protivdržavno djelovanje činjenjem ili nečinjenjem, svejedno. Lokala vlast, očigledno, podržava ove rabote, inače, ne bi osvanuli u njihovom gradu. Smiješno je više igrati se mačke i miša.Sredite ovo da im bude posljednji put!
Freeman

24. 10. 2018 - 09:55

"Lokala vlast, očigledno, podržava ove rabote, inače, ne bi osvanuli u njihovom gradu". Jedna od većih gluposti koje sam čuo ili pročitao u poslednje vrijeme.A,kako se pojaviše bilbordi po svim crnogorskim opštinama "Nikad više 1918",je li to bilo uz saglasnost tih opština ?.Znači li to da je lokalna vlast u Budvi podržala i te bilborde ?.Malo je reći glupost .
Freeman

24. 10. 2018 - 09:18

Konsultuj se malo sa tastom,i pitaj ga je li oslobađanje Boke i pripajanje državi SHS,okupacija ili oslobođenje ?.
ZA ILIJU Đ...

24. 10. 2018 - 09:35

...Dobra šala, upecali su se
Boro

24. 10. 2018 - 11:37

Koji pokušaji zatiranja istorije, slijedite primjere vaše bratske zemlje "kosove". Imate svjedoke istorije i spomen ploču u Budvi staru 90 godina na kojoj sve lijepo piše lažovi. Mantra vam je da sto puta ispričana laž postaje istina a svaka vam je istina takva.
Novi komentar