Sindikat doktora medicine negirao navode čelnika Ljekarske komore

Cerović: Mugoša se oglušio o interese ljekarske struke

Sindikat doktora medicine negirao je juče navode predsjednika Ljekarske komore dr Aleksandra Mugoše da nije bio upoznat sa istraživanjem o korupciji u zdravstvu iz ugla ljekara, ocijenivši njegovu reakciju ,,ishitrenom i tendencioznom“. Od stava čelnika Ljekarske komore ogradio se i izvršni odbor tog tijela, saopštivši da Mugoša nije dobio njihovu saglasnost za reagovanje, te da je to učinio “svojevoljno, mimo ingerencija”. Iz ove esnafske organizacije za Pobjedu su kazali da će narednih dana analizirati ovaj slučaj i donijeti konačnu odluku o daljim koracima.
Objavljeno: 24. 10. 2018 - 07:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mugoša je u ponedjeljak saopštio da su rezultati istraživanja o korupciji u zdravstvu u suprotnosti sa osnovnom idejom projekta, te da je narušen ugled ljekarske profesije i članova Ljekarske komore.

Potpredsjednica Skupštine Komore i predsjednice Komisije za stručna pitanja u tom tijelu Žanka Cerović kaže da su svi iznenađeni i zatečeni reakcijom Mugoše, te da još nijesu sigurni koji je motiv njegove izjave.

“Uprkos tome što se izvršni odbor Ljekarske komore usprotivio tome da se dr Mugoša ograđuje od istraživanja u kojem je i sam učestvovao, on je rekao da hoće to da iznese kao lični stav. Međutim, to nije učinio i u javnost je izašao kao predsjednik Ljekarske komore”, kazala je za Cerović.

Kada je, kako navodi, pomagala u sprovođenju istraživanja, anketne listiće uzela je iz Ljekarske komore i kasnije ih vratila.

“Zato je bilo vrlo neobično zašto se Mugoša ograđuje. Sindikat doktora medicine ga je tu praktično i doveo i to isključivo da zastupa interese ljekara, odnosno struke na pravi način. On se potpuno oglušio i pretpostavljam da on tu zastupa svoj lični interes, ali ostaje da to potvrdimo. Za sada ostaje da motiv njegove reakcije nije jasan”, kazala je  Cerović, objasnivši da je glavna ideja projekata bila da se ukaže na visoku korupciju u zdravstvu.

Ona nije željela da unaprijed govori što će u Komori preduzeti povodom ovog slučaja, istakavši da će ,,te stvari definisati narednih dana”.

Komentari: 2

ANKETAR

24. 10. 2018 - 08:04

Ova anketa, pored ostalog, pokazuje koji animozitet, zavist i ljubomora vladaju međe našim ljekarima. Posledice su jasno vidljive u zdravstvu, naravno, po glavi pacijenta.
UFATI ME PROMAJA

11. 02. 2019 - 19:49

PODRŠKA CEROVIĆ.IMA OVAJ MUGOŠA DOSTA MASNOĆE NA GLAVI.NAVALENTAN JE U SVIM SVOJIM IZJAVAMA PA MI LIČI NA SVOG PREDHODNIKA...........................
Novi komentar