Fond za talente

Za nagrade se prijavilo 750 đaka i nastavnika

Na konkurs za Fond za kvalitet i talente do sada je stiglo oko 750, a u Ministarstvu prosvjete očekuju da ta brojka pređe i 800.

Objavljeno: 27. 10. 2018 - 09:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rok za prijave produžen je do 1. novembra, a biće dodijeljeno oko 500 nagrada.

PR Ministarstva prosvjete Milica Lekić rekla je Vikend novinama da je na otvoreni konkurs pristiglo oko 750 prijava, i da očekuju da ta brojka pređe i 800.

Kako je navela, ne sumnjaju će u godinama koje dolaze interesovanje za Fond biti na istom ili većem nivou.

“Rok smo produžili do prvog novembra upravo da bismo imali što veći broj prijava, a samim tim i napravili najbolji izbor. Upravo jer insistiramo da Fond za kvalitet i talente bude potpuno otvoren proces u kome će svako imati jednake šanse”, kazala je Lekić. 

Ona je rekla da je konkurs za prijavu nastavnika i učenika za sredstva iz Fonda u toku, i da će nagrade u prosjeku iznositi hiljadu EUR.

Prema riječima Lekić, konkurom će biti dodijeljeno 400 nagrada, i još jedan broj van njega, koji će učenici koji su pobjednici takmičenja u organizaciji Ispitnog centra dobijati po automatizmu.

“Biće dodijeljene 94 nagrade za učenike šestog, semog, osmog idevetog razreda osnovne škole, zatim 90 nagrada za učenike srednje i 16 za učenike umjetničkih škola”, kazala je Lekić.

Kako je dodala, biće dodijeljene 104 nagrade za nastavnike razredne i predmetne nastave osnovnih škola, zatim 80 za nastavnike srednjih i 16 za umjetničkih škola.

Komentari: 1

koroman

30. 10. 2018 - 09:04

Podijeliće se pare, poslije toga će biti haos, imaćemo masu nezadovoljnih. Vidjećete.
Novi komentar