980 izlagača

Završen Međunarodni beogradski sajam knjiga

Poslije osam dana trajanja danas je i zvanično završen 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga, na svečanosti u okviru koje su sumirani rezultati ovogodišnje manifestacije.
Objavljeno: 28. 10. 2018 - 21:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovom prilikom predstavnici ambasade Kraljevine Maroka, zemlje počasnog gosta, simbol Otvorene knjige predali su sledećoj državi koja će imati ovu čast- Arapskoj Republici Egiptu.

Po riječima Danke Selić, generalne direktorke Beogradskog sajma, ova manifestacija održana je na ukupno 30 hiljada metara kvadratnih, uz učešće blizu ukupno 980 izlagača, od kojih je 488 direktnih, 393 domaćih i 95 inostranih, i gde je održano 607 programa (73 organizovao je Beogradski sajam).

Takođe, ona je dodala da je i prije današnjeg zatvaranja sajamskih kapija već zabilježena rekordna posjeta čitalaca.

Predsjednik Odbora sajma knjiga Zoran Avramović istakao je kvalitete i prednosti ove kulturne manifestacije kada je riječ o predstavljanju najrazličitije literature, od književnosti do društvenih nauka, dobrobiti za obrazovanje mladih, razgovorima koji otvaraju važne teme, finansijskom učinku za izdavače, velikoj posjeti čitalaca iz unutrašnjosti Srbije, iz regiona i iz inostranstva, razvijanju diplomatskih odnosa sa drugim državama, i drugim.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl podsjetio je na to da je sajamska institucija Zemlje počasnog gosta ustanovljena 2002. godine, ali da se njen doprinos Sajmu knjiga osjeća toliko kao da je bila prisutna tokom sve 63 godine, koliko se održava.

Komentari: 1

niko

29. 10. 2018 - 05:59

Zasto ne pisete o CRNOGORSKIM PISCIMA cija su se djela nasla na ovom sajmu ili nije to interesantna tema za ovo nase podnevlje posto vecina je kao presednik opstine Niksica
Novi komentar