Interpol Podgorica

Realizovane dvije ekstradicije

Službenici NCB Interpol Podgorica su realizovali ekstradiciju iz Crne Gore u Rusku Federaciju D.D. (44) koji se potražuje po međunarodnoj potjernci NCB Interpol Moskva radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog krivičnog djela prevara većeg obima.
Objavljeno: 30. 10. 2018 - 14:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je ovo krivično djelo počinio, kako se sumnja, na način što je u svojstvu izvršnog direktora Košarkaškog saveza Ruske Federacije, koristeći svoj položaj, na prevaru otuđio 1.215.418 rubalja koje pripadaju ovom Savezu. D.D. je, sumnja se, po prethodnom dogovoru sa rukovodstvom Saveza, osnovao nekoliko kompanija i potpisivao fiktivne ugovore sklopljene između ovih lica i Saveza a koji su se odnosili na pružanje usluga.

Shodno uslovima iz ugovora, u periodu 17.02.2014. do 22.07.2015. košarkaški savze Rusije je prenio novac u iznosu od 44.038.651 rubalja na račun navedenih kompanija, iako usluge nisu bile pružene. D.D. i njegovi saučesnici su, kako se sumnja, otuđeni novac potrošili.

Nadalje, službenici NCB Interpol su realizovali ekstradiciju iz Bosne i Hercegovine u Crnu Goru lica Darko Dulović (28), državljanina Republike Srbije, koji se potraživao po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci na koju je osuđen presudom Višeg suda u Bijelom Polju zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Komentari: 0

Novi komentar