Četiri godine ranije od planiranog

Mundijal sa 48 ekipa već u Kataru 2022?

Novi, prošireni format Svjetskog prvenstva sa 48 reprezentacija, mogao bi da bude uveden 2022. u Kataru, a ne kako je prvobitno planirano 2026. godine, rekao je danas predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino.
Objavljeno: 31. 10. 2018 - 21:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Promjena bi zahtijevala da Katar podijeli organizaciju Svjetskog prvenstva sa drugim zemljama u regionu.

FIFA je ranije donijela odluku da se Svjetsko prvenstvo proširi na 48 ekipa na turniru 2026. godine, koji će se održati u SAD, Kanadi i Meksiku, a Infantino je rekao da se razmatra mogućnost da to bude učinjeno četiri godine ranije.

"Moguće je, zašto da ne? Moramo da vidimo da li je to moguće, da li je izvodljivo. Razgovaramo sa našim prijateljima u Kataru, razgovaramo i sa mnogim drugim prijateljima u regionu i nadamo se da to može da se dogodi. Ako ne, makar smo svi pokušali. Mi moramo uvijek da se trudimo da stvari radimo na bolji način", rekao je Infantino, prenijeli su britanski mediji.

Govoreći na otvaranju novog sjedišta Azijske fudbalske konfederacije u Kuala Lumpuru, Infantino je ponovio planove da se proširi i format svjetskog klupskog prvenstva.

On želi da od svjetskog klupskog prvenstva napravi "pravo takmičenje", čije će osvajanje biti cilj "svakom klubu na svijetu".

Komentari: 0

Novi komentar