Ocijenio predsjednik Građanske alijanse

Raonić: Hanova poruka jasna, treba je ozbiljno shvatiti

GP URA i Demokratska Crna Gora nastaviće bojkot parlamenta, a reformama izbornog zakonodavstva baviće se kroz forum, koji će činiti poslanici, predstavnici parlamentarnih i vanparlamentarnih subjekata, kao i svi zainteresovani i iskreni pojedinci.
Objavljeno: 01. 11. 2018 - 06:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Podsjetimo, crnogorski parlament usvojio je u utorak Odluku o obrazovanju Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić na konferenciji za novinare tim povodom, rekao da je predsjedništvo te stranke odlučilo da neće učestvovati u tom procesu, odnosno u “Odboru Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta”.

Predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić kaže da preveliko nepovjerenje prema vlastima i mržnja malih razlika u opoziciji bacaju nepotrebnu sjenku na početak rada odbora.

Komentarišući odluku Demokrata i GP URA da ne učestvuju u radu Odbora, Raonić je naveo da će možda još neki poslanici tako postupiti.

“Osim poslanika Demokrata i GP URA, velika je mogućnost će da još nekoliko njih, okupljenih u klubu nezavisnih poslanika Aleksandra Damjanovića, imati sličan pristup. Sve je to rezultat nedovoljnog iskustva administracije Evropske komisije u ovakvim situacijama, u kojima se SAD pokazao efikasnijim”, kazao je Raonić za Dnevne novine.

Prema njegovim riječima, veoma je bitno da je komesar Han pravovremeno i jasno iznio stav.

“Nadam se da će svi akteri ipak shvatiti važnost ove šanse i odlučiti da budu dio Odbora, jer njegov neuspjeh neće moći da bude pripisan vlastima, a svi budući zahtjevi vezani za legitimitet izbornog procesa biće mnogo teže sprovodivi”, pojasnio je Raonić.

Komentari: 0

Novi komentar