Igra za mađarski OSC

Od januara u pogonu

Definitivno je - ljevoruki Aleksa Ukropina od janura će početi da igra za mađarski OSC. Niko u klubu nije želio da riskira sa ranijim povratkom crnogorskog reprezentativca, koji će mjesec kasnije od prvih prognoza, debitovati za novu ekipu.
Objavljeno: 01. 11. 2018 - 09:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dobar signal i za crnogorski vaterpolo tim, koji će do početka Svjetskog šampionata probati kroz Svjetsku ligu da dođe do vize za Olimpijske igre.

Naravno, sa Aleksom Ukropinom.

- Došao sam u Mađarsku prije mjesec, ide mi dobro i sve je kako treba. Nije mi dugo trebalo da se adaptiram, na sve sam se navikao. Od januara počinjem da igram, fizioterapeut je rekao da nema potrebe da forsiramo i da je bolje da idemo na sigurno.

Prvi ino angažman mladog igrača iz Jadrana u OSC je bio pun pogodak.

- Ekipa je kvalitetna, momci super i lako je bilo uklopiti se. Malo teže ,,pohvatati“ jezik, prvi put sam se sreo sa nekim novim stvarima, sreća pa imam uz sebe Draška Brguljana i igrače iz Srbije, pa pomažu.

Da li je suštna i princip rada drugačiji u odnosu na Jadran?

- Drugačiji je sistem rada, ali je isto kvalitetan. Treninzi su kraći, ali intenzivniji. Jače se radi, na kraju treninga izađete jednako umorni kao nakon dva sata rada. Manje se gleda na taktiku, više na individualne karakteristike. Prija mi promjena.

Kakvim intenzitetom radiš?

- Počeo sam laganijim tempom u oktobru, vježbam i dalje sa fizioterapeutima, radim jako, posvetio sam se teretani. Jačam rame i ostale djelove tijela, jer sam dugo pauzirao. Od prije nekoliko dana u bazenu radim sve osim šuta. Počeo sam sa tehnikom, uz intenzivno plivanje.

OSC ozbiljno računa na tebe, ugovor od tri godine pokazuje koliko. Kakvi su planovi?

- Pažljivi su po tom pitanju, prave plan na duži period, ne žele da žure. Kao što ne žure sa mnom - imaće više koristi nego da sam sad počeo da igram. Svakako, taj drugi dio prvenstva je bitniji, dolaze teže i zahtjevnije utakmice. Žao mi je što ću propustiti domaći Kup, jer se završava sredinom decembra.

Prvi ste favoriti Evrokupa?

- Jesmo i želimo da opravdamo ulogu. Neće biti lako, iznenađenja su moguća.

OSC-u dobro ide od početka sezone?

- Nemamo poraz, nadam se da ćemo tako nastavati. Još nijesmo imali pravi ispit, ali ubrzo će doći Solnok, pa ćemo vidjeti gdje smo.

Draško i ti?

- Draška izuzetno cijene, pomogao mi je, uputio na način rada, bez njega bi bilo teže.

Reprezentacija?

- Gledao sam utakmicu sa Italijom. Na kraju, rekao bih da je dosta izvučeno iz meča - dva boda. Iz grupe dalje idu dvije ekipe, a mi smo jedna od njih. Priključiću im se od naredme godine, sa željm i ciljem da se plasiramo na završni turnir Svjetske lige. Odbraniti titulu neće biti lako, ali nije nemoguće. Poznato je da najbolji vadi vizu za Olimpijske igre.

Jadran?

- Baš sam komentarisao dok sam bio u Herceg Novom kako su velike šanse da se sretnemo u finalu ili polufinalu Evrokupa. Volio bih da dođe do toga. Sve je na našoj strani, ne sumnjam u moj novi klub.

Komentari: 0

Novi komentar