Đuranović: Pravda za Matiju!

Šteta što srpski akademik ne može doći u Podgoricu na proslavu takozvane Podgoričke skupštine. Za slavljenje dana izdaje Crne Gore nema pogodnije ličnosti od Matije Bećkovića. Ipak je to njegova domovina, koju on najviše mrzi.  
Objavljeno: 03. 11. 2018 - 07:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Piše: Draško ĐURANOVIĆ 

Kakva buka i bijes zbog ,,zabranjene“ srpske četvorke: Matija akademik Bećković, Čeda dr Antić, Aco istoričar Raković i Dejan pravnik Mirović ne mogu u Crnu Goru! Šokirani Aleksandar Vučić najavljuje mjere odmazde, srpski političari iz Srbije i prosrpski političari iz Crne Gore horski drame da je ukinuto pravo na slobodu riječi, oplakuju nestanak ,,Njegoševske Crne Gore“, lamentiraju kako je sve to nečuveno u slobodarskoj Evropi, za koju su se oni, je li, borili od Kosova do Srebrenice.

I srpski patriotski mediji su na braniku; eto, stara dama Politika tvrdi da časna Srbija brani ulazak svim kriminalcima, a lopovska Crna Gora, zabranjuje srpske intelektualce... Samo se još čekaju četničke Zvezdine-zvezdice-delije da uskliknu sa ljubavlju – Pravda za Matiju! – kao što su nekad uzvikivali - Pravda za Uroša! - onog navijača što je bakljom džarao krajnike srpskom policajcu na Marakani, pa su svi, uključujući i najvećeg zvezdaša Acu Vučića, bili šokirani što je pravdoljubivi navijač popio nepravedni zatvor, a da čovjeka prethodno nije čak ni ubio.

U međuvremenu je crnogorska Vlada, čiji su policijski službenici „provalili“ ili doturili Danu informaciju o zabrani ulaska, muku mučila sa obrazloženjima. Deset sati im je trebalo da se glasnu, a na kraju smo dobili odgovore sa malo sadržaja i bez suštine. Kao, nema spiska, ali razmatraju da nekima zabrane ulazak; da, možda ima nepoželjnih, ali to su samo oni koji vrijeđaju temeljne vrijednosti Ustava i crnogorskog društva i na to imamo pravo... Nemušta odbrana jednog pogrešnog poteza.

Nije sporno da je vlast vlasna da pojedincima, koji vrijeđaju vrijednosni temelj društva, onemogući boravak u Crnoj Gori. I ne brani se ,,pesnicima“ ulaz u Crnu Goru, nego promoterima neofašizma. Baš zato uskraćivanje prelaska granice Bećkoviću i kompaniji nije bio znak moći, već - državne slabosti.

Ali, i to je Crna Gora. Ista vlast, koja Bećkoviću zabranjuje dolazak na ,,proslavu dana Podgoričke skupštine“, istovremeno sipa državne novce, na stotine hiljada eura, u kasu Srpskog nacionalnog vijeća, koji posred Podgorice najavljuje organizaciju sramne svečanosti! Podržavati organizatora, a ćerati one koji dobiju pozivnicu, nije baš neka bajna politička dosljednost.

Tim prije što crnogorska vlast već mjesecima mirno posmatra sramne bilborde po Crnogorskom primorju koji unižavaju dostojanstvo crnogorskih građana svih vjera i nacija i tvrdi da problem treba da riješi - komunalna policija. Ćuteći gledaju državni službenici i državni vrhovnici kako Srpska pravoslavna crkva decenijama skrnavi crnogorsko istorijsko i kulturno nasljeđe od Ostroga do Rumije. I onda lakonski vele da je to – stvar inspekcijskog nadzora. Zašto onda dolazak Bećkovića pretvaraju u državni problem? Neće se Matija opasati eksplozivom kao neki terorista, niti će mu biti prvi put da pljuje po ognjištu uz koje su ga njihali.

Kako god, odluka je donijeta u vrhu crnogorske države i male su šanse da će elitna jedinica srpske klero-fašističke misli, ekipa nekadašnjih Miloševićevih štitonoša, posred Podgorice obilježiti dan kada je nestala Crna Gora. I, stvarno, đe je tu pravda za Matiju i druge vitezove-intelektualce vaskolikog srpstva? Đe će da izliju sav taj nataloženi žuč mržnje ako ne o Crnoj Gori i to u vremenu kad se Kosovo, ta Matijina ,,najskuplja srpska reč“, više ne smije ni pomenuti dok ga Vučić ne razgraniči?

Nekako bi i dolikovalo da Matija, sa njegovom crnom beretkom i ,,zabranjena“ trojka poštovalaca Legijinih "crvenih beretki“, zasjednu u kripti Hrama Hristovog vaskresenja pored bogougodnika Srpske pravoslavne crkve. I da onako saborno proslave dan kada su Crnogorci, okuraženi srpskim bajonetima, postali Srbi, izdali crnogorskog kralja i prodali vlastitu državu. Za slavljenje dana izdaje Crne Gore, nema pogodnije ličnosti od Matije Bećkovića. Ipak je to njegova domovina, koju on najviše mrzi. I u kojoj Crnoj Gori, kako je duhovito poželio nakon objave o zabrani ulaska, želi da živi kad jednom umre.

Treba biti oprezan sa željama, nekad se i ispune. Nesrećni akademik, ne zna koliko je u pravu: Matija je Srbiji potreban i vrijedan samo dok je živ, sve dok pljuje po Crnoj Gori. Kada dođe taj dan umiranja, a svakome od nas će doći – Matija će nastaviti da živi jedino u Crnoj Gori, jer crnogorski jezik kojim je stvarao djela, njegova nacionalna braća u Srbiji ne razumiju bez prevoda. Možda će se 7. novembra, ako ne bude u Podgorici, obratiti iz Beograda video linkom, na tečnom rovačko-moračkom. Makar će ga Crnogorci razumjeti bez titla koji je braći Srbima neophodan. 

Komentari: 46

Kotoranin

03. 11. 2018 - 08:10

Jedan je Z.Đuranović! Hvala mu! Jedan -istaknuti - KVALITET u našem novinarstvu! Njegovo hirurško seciranje u datom momentu,s razlogom, ne ostavlja dvojbi prostora za ikakvu sumnju u razgolićavanju nemoralnih intelektualaca i njihovih rabota. Svojevremeno, pok hrv.spisateljica-Vesna Krmpotić ,uz kafu i kolače, poduči me: "OBRAZovanim čovjekom se može smatrati samo onaj koji ima OBRAZA!" Sic...! Tako, i g.Đuranović ukaza na bezobrazluk "četvorke",a moglo bi ih biti i dvo-tro cifrenih. NEKA JE VJEČNA CRNA GORA!
Важи

09. 11. 2018 - 17:57

То Вам рекла Весна Крмпотић? Јесте ли сигурни да није цитирала Владику Николаја Велимировића?
Neka

03. 11. 2018 - 08:11

Nije domovina Matijina nego Otadžbina Matiji Crna Gora, Njega iz Domovine šalju da Otadžbinu ne poštuje,da je nema,i da mu je Otadžbina neka Svetosavsla zemlja čuda.
Mohikanac

03. 11. 2018 - 08:18

Pitam se Drasko koliko stanovnika ( volio bih da mogu da napisem -gradjana) Crne Gore moze bez prevodioca da razumije jezik gradjanina kojim pisete ?
Ajdeee

04. 11. 2018 - 07:02

Razumio si ga ti dobro no ti smeta istina!
danilo s.

03. 11. 2018 - 08:20

Da država CG štiti dostojanstvo svih gradjana - slavljenje fašizma, nacionalizma i rasizma u CG bi bili zakonom zabranjeni? Kao što su zabranjeni i u Ustavu CG: “ Član 7 - Zabranjeno je izazivanje i podsticanje mržnje ili netrpeljivgosti po bilo kojem osnovu”. Nema sumnje da je ponašanje i govor ovih gradjana Srbije - ali i istomisljenika u CG - otvoreno “izazivanje i podsticanje mržnje” prema crnogorskom narodu i državi CG? Da je sreće, i Srbija bi procesuirala ove osobe jer i u njihovom Ustavu se zabranjuju slična djela: Clan 21 – “Забрањена је свака дискриминација, непосредна или посредна, по било ком основу, a нарочито по основу расе, пола, националне припадности, друштвеног порекла, рођења, вероисповести, политичког или другог уверења, имовног стања, културе, језика, старости и психичког или физичког инвалидитета.” Na kraju: Zašto CG ne stiti svoje državljane u Srbiji izloženih – svakodnevno - uvredama i šikaniranju pomanitalih veljesrpskih klero-fašista?
Boban Bg

03. 11. 2018 - 10:51

Crnogorci u Srbiji su predmet službi u Srbiji. U NS Crnogoraca u Srbiji ima većih Srba nego kod Vuksanovića. Kad se pomene položaj Crnogoraca u Srbiji krene se sa direktorima itd. za koje niko nikad ne ču da se nazvaše Crnogorcima. Tako da i Matija postaje primjer dobrog položaja Crnogoraca u Srbiji. Kad čovjek pogleda srpske portale dnevno nam šalju po 1.000 poruka da idemo u "Milogoru", ako samo kažemo da smo Crnogorci i da nijesmo Srbi. Propaganda koja se vodi protiv Crne Gore i Crnogoraca je nednošljiva, čovjek treba da sačuva živce.
vesko

03. 11. 2018 - 11:37

To sto tebi porucuju da ides odakle si dosao nije lijepo ali zamisli kada tvoji istomisljenici u CG svakodnevno porucuju Srbima koji zive u svojoj zemlji za koju su njihovi preci krv prolivali da idu ako im se ne svidja.Tu smo vjekovima a smeta vam sto cuvamo nacionalno opredjeljenje i nasih i vasih predaka. Zamisli kad meni cijih je 11 predaka imalo spomenicu za ucesce u vojsci Crne Gore u oba Balkanska i u Prvom svjetskom ratu i ciji je pradjed odlikovan na Mojkovcu 1916 neko porucuje da idem iz CG ako mi se ne svidja.Nesto ne cujem da komentarises i negodujes protiv ovakvih izliva mrznje i netrpeljivosti prema Srbima u CG.Sto se cudis sto medju Crnogorcima ima vecih Srba od Srbijanaca pa vazda smo kroc vijekove bili veci Srbi od njih.
Sveti duh

03. 11. 2018 - 15:50

Vesko ne drami. Nije ti ovo četnička Srbija pa da se nekome traži da ide iz države zbog toga što nije od pretežne nacije ili da se uklopi i postane Srbin. Ako ti pak smeta što su u Crnoj Gori, gle čuda, većina Crnogorci pomoći ti se ne može. To je do tebe i tvog nivoa svijesti
danilo s.

04. 11. 2018 - 10:44

Vesko - Naravno da nije u redu da vas neko ćera iz zemlje vaših predaka. Oni su ginuli za tu zemlju. Pitanje je zašto vi želite da budete dio strane – a ner svoje - zemlje? Vaša priča o "ugroženosti "Srba" (neće biti da su ugroženi i Srbi koji su članovi DPS-a?) je fikcija - "fake news". Tragedija je što je to osjecanje da ste “žrtva" znak da je fašizam duboko uhvatio korijen u "srpstvu". Niko vas ne ugrožava. I niko vas ne ćera da mrzite Crnogorce. I da , istovremeno, negirate da Crnogorci postoje? Boban jeste prava žrtva, jer on lično pati u Srbiji koja postaje sve više rasistička i fašistička. I njega niko ne štiti. Čini mi se da mi nemamo u našem ustavu član koji nalaže CG da štiti svoje državljane u inostranstvu - kao što to ima Srbija?
Nole

05. 11. 2018 - 08:51

Očogledno je da vas "srbe" iz Crne Gore pogrešno uče o tome što su nacije i kad one nastaju.Pročitajte to na internetu jer za vas nepismene nemam vremena.Očigledno je da u Crnoj Gori nacionalno biće počiva na pogrešnom razumijevanju sopstvene istorije. A sigurno je da počiva na lupetanjima političkih istoričara kao što su Čedomir Antić i Raković dva krebila od kojih ni jednu istinu ne možeš naučiti osim srpske floskule o "časnoj istoriji " srpskoga naroda.Toliko časnoj da je sva satkana od laži i baljezganja.
Важи

09. 11. 2018 - 18:00

на интернету :) :) :) прочитајте на интернету :)
nedaj se Bobi

03. 11. 2018 - 14:04

Pravda za ugrozenog Bobana.
@Boban Bg

03. 11. 2018 - 15:26

A što to trpiš, jadan ne bio. Što se ne vratiš u Crnu Goru, tvoju otadžbinu? Svi ste mi vi sumnjivi. Svi kukate na Srbiju, otuda se crnogorčite po našim portalima, a tamo ćutite ka "zaliveni". Koja je razlika između vas i ovih četiri "nepomenika"? Oni joj bar pominju ime, a vi ni to ne smijete. Nemojte nas više "braniti" tako vi leba, kad se bojite da vam Vučić ne "izmjesti korito", ka Kinezi Tari.
Nikad vise tzv. Podgoricka sku

03. 11. 2018 - 08:38

Najiskrenije, sva cas Drasko. Sve sto je trebalo si rekao i objasnio.
П.......

03. 11. 2018 - 08:53

Шта мислиш, госп. Драшко. За сто година, кога ће се сећати Црногорци. Тебе или господ. Матију Бећковића?
Ćalasan

03. 11. 2018 - 11:24

ĆIPŠA... Izdaja je sramota duža od života" I JUda,Brut i Kasije će živjeti koliko i oni koje su izdali. Efijalt je izdao otadžbinu a Matija od svega po nešto a posebno CG. Živjeće dok je CG-vječno-kao primjer ZASTIĐA. A dršaku takvo sjećanje nije potrebno.
Drago

03. 11. 2018 - 08:55

Pogođeno tačno u metu. A kad je u metu onda mnoge i boli :)
sasa

03. 11. 2018 - 09:15

bravo!!!
set

03. 11. 2018 - 09:22

e zaa mi je beckovica kao rod rodjeni. kako ce sad iz beograda da pljuje po crnoj gori. ono jes i to fino, ali ljepse je uzivo. bas je intelektualac kad pocne da onako da "besjedi" ka sto umije. ka kakva kafanska ….a alapaca.
Mihailo,Bgd

03. 11. 2018 - 09:36

Đuranović je u jednoj rečenici načeo bitnu temu: zašto CG finansira ovakve sadržaje SN savjeta i zašto država nije zabranila slavljenje ovog istorijskog dogođaja. Ovaj aspekt problema zaslužuje poseban komentar. Inače grupa stranaca se profesionalno bave antisrnog212orstvom za to su plaćeni. Bravo Đuranoviću!
Mila

03. 11. 2018 - 10:21

Bravo Draško, nema se što dodati. A što se Matije tiče, njemu je zlo ….... Što očekivati od onoga ko prodaje …… za večeru. Napolje, nego što. I nikad više...
Vlado

03. 11. 2018 - 11:44

Prethodno je trebalo isto uviniti sa dolaskom popova. A jos prije toga ukloniti bilborde, pa ono sa budvanskih zidina, pa se pozabaviti sa trafikom na Rumiji, a jos prije toga rijesiti pitanje uvoznih tv stanica koje su radile uprkos zakonu, a jos prije toga prestati sa podrskom predsjedniku koji nije mogao slusati strofu nase himne... ovako, ispade da je, kad se najvise pljuvalo po nama, drzava bila siroke ruke prema Amfilohiju i njegovim gradjevinskim biznisima-od stanova za trziste, preko nekontrolisanog bogacenja pod Ostrogom do miliona za hram ; kad je najvise lajao-Beckovicu Njegoseva nagrada urucena...da se ne govori o parama kojima se pospjesuje Vuksanovic i njegovi mracnjaci ... Zato i nema zvanicnog stava Vlade o zabrani ulaska fasistima.A moralo ga je biti.
BODIN

03. 11. 2018 - 12:44

Mene Bećković ne interesuje jer znam koliko "voli"Crnu Goru i od tako javno deklarisanih "Crnogoraca" lako braniti državu.ali me plaše ovi Crnogorci koji je brane puneći džepove i lažući iskrene patriote
lolo

04. 11. 2018 - 01:53

Ka ko recimo???
Kad se sve sabere

03. 11. 2018 - 13:12

svi tragovi jasno vode do onoga ko je za sve ovo glavni krivac. E, njemu autor ne smije ime spomenuti.
Montengrin

03. 11. 2018 - 15:18

Pitanje za autora ovog teksta. G Djuranovicu da li Vi i Vas portal zaista opstajete na vrijedjanju i omalovazavnju jednog konstituvnog naroda koji je deo CG drustva. Ovoliku ostrascenost i govor mrznje ja neprocitah za svoga zivota. Dokle vise sve sto je srpsko vidite kao potencijalnu pretnju za CG? Pravda za Analitiku!!!
Savjet tebi

03. 11. 2018 - 18:36

Skokni na portal Kurir, čitaj tekstove i komentare na račun Crne Gore i Crnogoraca. Pošalji im koji put makar i malo afirmativni komentar o CG pa ćeš viđet hoće li ih objaviti.
Savjet tebi 2

04. 11. 2018 - 00:33

Vas kometar je cista potvrda komentara o govoru mrznje na ovom portalu i u ovome tjekstu. Gdje i vi primjecujete da ovaj tekst obiluje ostrascenoscu jednog govra mrznje. Po kome i vi izglijeda da usvajate taj model razmisljanja. Na govor mrznje opravdavate govorom mrznje sa druge strane? Logicno zar ne?
Mikloš kauboj

03. 11. 2018 - 22:59

E greote Montenegrin šta drugo da ti se kaže, nema tu ostrašćenosti činjenice su neumiitne a vi od muke i mržnje gubite rasuđivanje
Novak Adzic

03. 11. 2018 - 15:28

Crna Gora, odnosno njeni nadlezni organi, treba samo da primijene, kako konkretno, tako i erga omnes, norme vazeceg Zakona o strancima Crne Gore, koji je stupio na snagu 14. 2. 2018. Precizno i jasno, kako pise u clanu 2, stav 1 postojeceg zakona, koji regulise materiju postovanja pravnih propisa, te imperativne odredbe istog zakona; clan 8 tacka 9 istog zakona koji normira da se strancu nece dozvoliti ulazak u CG ako "to zahtijevaju razlozi nacionalne, odnosno, unutrasnje bezbjednosti ili javnog zdravlja". Takodje, pravni odnov za rjesenje o zabrani ulaska stranaca u CG, jasno navodi norma ovog Zakona, i saglasno clanu 95 (Postojanje smetnji iz razloga nacionalne beznjednosti) stav 4, i stav 7 koji kaze, ako on "ne postuje drzavu CG i njene simbole..." i u koneksitetu sa narednim clanom 8. Znaci da ne bi filozofirali, samo Treba primijeniti pojedinacnim pravnim aktom opstu pravnu normu. I prikupiti za obrazlozenje dokaze na osnovu kojih se rjesenje to i donosi za konkretna lica.
Stranci i Crna Gora

03. 11. 2018 - 17:54

Pozivate na bezuslovno poštovanje zakona, koje je donijela vlast, koja je to potala mimo volje naroda-gradjana, a na neslobodnim izborima. Dakle, nametnuta, marionetska ili kako već. Sledstveno tome, po zakonima takve vlasti, "logično" je da je njoj Bećković stranac. I ne samo njoj, nego i Vama. Nesreća je još veća, što nije samo on. Vama i ovoj vlasti, stranci su i Njegoš i Kralj Nikola i većina najuglednijih Crnogoraca iz naše prošlosti!? Samo se pitam koja je i čija to Crna Gora, u kojoj su ovi koje pomenuh-stranci. Nažalost, znam i odgovor. Vaša g-dine Adžiću, vaša i ove vlasti. Narodna i Crnogoraca sigurno nije, jer ovi koji su vama stranci, nama su Crna Gora. To je vaš problem, istina i naš.
NE SMIJE ČOJSTVEN ČOEK

04. 11. 2018 - 09:05

JA SMIJEM I POTPISUJEM!!!!!
srpska papazjanija

21. 11. 2018 - 19:03

Tako je to kad Srbin tumaci Crnogorcima, kako Crnogorac biti. Da nije jadno, bilo bi smijesno
SRAMOTNO!

03. 11. 2018 - 16:24

Najsramnija odluka poslije priznanja Kosmeta za "nezavisnu državu". Zabrana pobjede nad austrougarskim okupatorom Crne Gore, direktno je ruganje poinulim u Mojkovačkoj bitki i mnogim bitkama u vjekovima unazad u kojima su naši preci ginuli sa ciljem da Srbi budu slobodni i žive u jednoj državi kao i ostali narodi. Ujedinjenje 1918, je vjekovni san koje su podržali svi predsjednici vlda koje Crna Gora imala do tada, Mitropoloit, bez izuzetka najvidjeniji Crnogorci toga doba. Danas, oni koji kažu da su za Crnu Goru, zabranjuju Njegoša, Matiju, ujedinjenje i slavljenje pobjeda nad okupatorima Crne Gore!? A, vele, brane Crnu Goru. Koju i čiju? Ponavljam, sramotno. Još jedna odluka ove vlasti od koje se naši slavni preci prevrću u grobovima i od koje će se stidjeti budući crnogorski naraštaji. Jadno i bijedno.
SRAMOTNO

03. 11. 2018 - 18:11

je što si nesposoban za elemntarnu logiku. Ako se dva ujedine oni ostaju ujedinjeni i jedan i drugi . Nije ujedinjenje ako jedan ubije(politički) drugoga. To je nasilje i okupacija ili blago rečeno, prisajedinjenje? Nije SRAMOTNO biti glup bezobrazno je nametati svoju glupost drugome!
Baš crnogorski...

03. 11. 2018 - 16:27

Matija ni živ ne može u Crnu Goru, Njegoša samo što nijesu zabranili kao i srpski jezik i ćirilicu, ali spomenik Skender begu, može i ne smeta crnogorskim "rodoljubima". Sramota.
Alex135

03. 11. 2018 - 16:27

Svaka čast za ovaj članak. Sve je apsolutno tacno...Samo si jos trebao napisati da mu je naš presjednik da najveće književno priznanje uz riječi da je njegovo djelo spomenik slobodnoj Crnoj Gori! A ondanašnji matija je bio još radikalniji u svojim izjavama o Crnoj Gori i Crnogorcima
Zoran

03. 11. 2018 - 16:39

U Crnoj Gori izgleda zaista zaista sve opasnije govoriti istinu. Što je još gore postaje zabranjeno i opasno uopšte govoriti, bilo šta što nije po volji ove marionetske vlasti. A šta njima nije po volji, ništa od onoga što je crnogorsko, a posebno ono što smo bili i što su podrazumijevale riječi "Crnogorac" i "Crna Gora". nije za to iznenadjenje zabrana Bećkoviću da dolazi i govori Crrnoj Gori, jer je Matija veliki, a samim tim se i podrazumijeva da ovdje ne može govoriti. U Crnoj Gori je sad vrijeme malih. Oni sad govore. Oni kao Matija - ne mogu. Njihovo vrijeme. Vrijem malih. Tebi ovamo Matija sad i nije mjesto, čak i da te mole da dodješ. Vjeruj mi.
sto posto

03. 11. 2018 - 18:41

ADMINISTRATORU-ovo što radite nema veze sa slobodom štampe -lažirate ukucavajući pluseve svakojakim budalama GDJE ĆETE STIĆI -NEZNAM samo znam da vam ne valja posaoOVO KAO NI TAJ ŠTO VAM JE NAREDIO NEĆE DUO TRAJATI
Nikad više Karpati i Vlasi

03. 11. 2018 - 17:04

U nemilosrdnoj odmazdi i represiji nad narodom Crne Gore počinjenim od strane Srbije, njene vojske, žandarmerije i domaćih izdajnika u njenoj službi, zbog aktivnog otpora okupaciji i aneksiji svoje domovine, jedne od najstarijih balkanskih država, između decembra 1918. i avgusta 1929. godine, u vrtlogu pakla i smrti nestalo je nekoliko hiljada ljudi. Ubijeno je preko 3.200 ljudi, od kojih mnogi i zvjerski. Opljačkano je i popaljeno preko 5.800 crnogorskih domova i drugih objekata. Hapšenja, mučenja i zatvaranja prošlo je preko 4.700 muškaraca, žena i djece. Prognano je ili primorano na egzil više od 3.000 crnogorskih porodica. U gotovo svakom naselju kroz koje su prošle srpske kaznene jedinice vršena su silovanja djevojaka i žena usljed kojih je veliki broj njih kasnije činio samoubistva davljenjem ili vješanjem. Čitava Crna Gora prošla je kroz sramoćenja neviđena u njenoj cjelokupnoj istoriji"
Delfini, Foke i Slovenci

03. 11. 2018 - 17:06

Bećković: Ubijati Slovence je kao ubijati delfine i foke Podsjetimo, poslije kratkog rata u Sloveniji između JNA i slovenačkih oružanih snaga koji se odigrao između 27. juna i 7. jula 1991., Bećković je za TV Beograd (danas RTS), objasnio kako izgleda ubijati Slovence. Pogledajte video i skandaloznu izjavu srpskog akademika koja traje kratko svega 38 sekundiPodsjetimo, poslije kratkog rata u Sloveniji između JNA i slovenačkih oružanih snaga koji se odigrao između 27. juna i 7. jula 1991., Bećković je za TV Beograd (danas RTS), objasnio kako izgleda ubijati Slovence.
Влака

03. 11. 2018 - 22:24

На твоју жалост Драшко, већина православног народа ће обељежити 100 годишњицу ослобођења од Аустроугарске и испуњења вјековног сна наших предака о уједињењу.То што је уједињеном земљом владао унук /рођени Цетињанин/ умјесто ђеда најмање је битно.На млађима свијет остаје...
lolo

04. 11. 2018 - 01:52

Kome obraz ne smeta neka vala slavi. Sto rece Markovic, guslajte po vas dan, necete jos dugo!
Srecan Dan Izdaje, Velje Srbi

03. 11. 2018 - 23:19

Drago mi je da slavite izdaju, da se zna ko je dje.
Bas tako

05. 11. 2018 - 18:48

Pridruzujem se,. Slave izdaju, izrodi!
Novi komentar