Druženje među čempresima

Festival „O čempresima i ljudima“ okupio je ovog vikenda u Baru građane svih uzrasta. Uživajući u neobično lijepom vremenu, u dvorištu barske gimnazije, družili smo se na časovima joge koje je održala Dada Zulović. Dada je instruktorka već 35 godina, i kad je upoznate lako je shvatiti zbog čega je joga postala jako popularna u svijetu. Energija i snaga kojom zrači prava su inspiracija da joj se pridružite na joga prostirci.
Objavljeno: 05. 11. 2018 - 09:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

U subotu je bila održana i Radionica Pokreta sa našom poznatom glumicom Vesnom Vujošević Labović.  Učesnici su dobili razne zadatke, od kojih je jedan bio da  svojim pokretom ispričaju priču odabranog čempresa „Radionica je bila više nego uspješna jer su svi učesnici, kojih je bilo različitih uzrasta, bili okupljeni oko iste ideje i  na kraju svi bili povezani među čempresima“, rekla je jedna od učesnica.

Zainteresovani su u nedelju mogli da se oprobaju i u šahu. U amfiteatru Gimnazije organizovana je šahovska simultanka sa FIDE majstorom Milošem Pečuricom, višestrukim kadetskim i omladinskim prvakom Crne Gore. Učesnici su mahom bili djeca i svojim veselim i takmičarskim duhom oživjeli su prostor oko sebe.

 Festival „O čempresima i ljudima“ nastoji da dokaže izuzetnu potrebu za očuvanjem školskog dvorišta i parka u kome se festival odvija. Ovaj prostor u centru Bara, ima naročit socijalan, funkcionalan a za mnogo nas i emotivni značaj. 

Festival će trajati do 12.novembra, kada je zakazana sjednica SO Bar radi raspravljanja o građanskoj inicijativi kojom je preko 2700 građana tražilo pronalaženje druge, adekvatne lokacije za izgradnju predškolske ustanove i jaslice, jer bi građenje na predviđenoj lokaciji značilo uništenje školskog dvorišta i sječu više od 80 stabala čempresa.  

 

Komentari: 0

Novi komentar