Raskol u kotorskom odboru SNP-a

Odbornici otkazali poslušnost Jokoviću

 Trojica odbornika Socijalističke narodne partije u Skupštini opštine Kotor otkazali su poslušnost predsjedniku SNP-a Vladimiru Jokoviću, čime je i formalno ozvaničen raskol u tom odboru.
Objavljeno: 06. 11. 2018 - 06:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Odbornici Milorad Vukšić, Aleksandra Sindik i Mićo Dobriša su u javnoj objavi na društvenim mrežama saopštili da „njih na koalicionim sastancima i sastancima sa rukovodstvom lokalne uprave može zastupati jedino dr Branko Baćo Ivanović, nosilac izborne liste SNP-a“.

Ivanović, koji je blizak bivšoj poslanici te partije Snežani Jonici, je odlukom centrale SNP-a razriješen funkcije predsjednika kotorskog SNP-a, a njegov odbor raspušten i formiran Privremeni odbor.

Trojica odbornika reagovali su na akivnosti Privremenog odbora koji je krajem oktobra upoznao predsjednika opštine Vladimira Jokića i predsjednicu Skupštine opštine Dragicu Perović da ubuduće sve kontakte i dogovore sa SNP-om ostvaruju preko Slobodana Vukasovića, šefa ovog novoformiranog tijela.

Odbornici SNP-a su odbili takav stav centrale jer su kategorični da ih može zastupati samo Ivanović.

- Naše stavove može zastupati, u naše ime učestvovati na koalicionim sastancima, kao i obavljati komunikaciju sa predsjednikom opštine i predsjednicom Skupštine samo i jedino dr Branko Baćo Ivanović, čovjek čije je ime nosila izborna lista, koji je osnivač i svih ovih godina stub kotorskog SNP-a, onog pravog i izvornog kakvog mi dosledno predstavljamo.

U novom Privremenom odboru osim Ivanovića nije bilo mjesta ni za trojicu odbornika SNP-a.

U pitanju je, kako je Pobjeda ranije pisala, bio Jokovićev odgovor na smjenjivanje pojedinih dugogodišnjih partijskih članova sa pozicija u kotorskoj upravi i dovođenje novih, koji su lojalni Snežani Jonici.

Centrala bez komentara

Centrala Socijalističke narodne partije juče nije komentarisala stav trojice odbornika koji su otkazali poslušnost vrhu partije. Predsjednik SNP-a Vladimir Joković juče nije odgovarao na telefonske pozive redakcije Pobjede.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 3

Blagoje j.

06. 11. 2018 - 07:32

Baćo bi još da gradi. Malo li je izgradio stanova o Dobroti.
A nije dati više ozida...

06. 11. 2018 - 11:32

...u Dobrotu...no sveta Ana..? E bogu mi-a kako ono reče Car Junaka-pod Medovo 1916..?."Za ničim ne žalim-no jedino me strah ,e će mi svijet poznati crnogorce...?
RAŠO

06. 11. 2018 - 13:09

Nikad jadni Srbi da se slože. Nema toga ko im pomoć može.
Novi komentar