Konkurisali i Nikezić i Đukić

Pet kandidata za generalnog direktora RTCG

Na konkurs za generalnog direktora Radio-Televizije Crne Gore, koji je zatvoren juče, prijavili su se i spiker na RTV Bar Branislav Nikezić i Željko Đukić, dok su ranije stigle prijave vršioca dužnosti generalnog direktora Javnog servisa Božidara Šundića, bivšeg direktora Pobjede Dragoljuba Šarovića i direktora RTV Nikšić Milutina Stijepovića. 
Objavljeno: 08. 11. 2018 - 06:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovu informaciju Pobjedi je juče potvrdio Šundić i kazao da su Nikezić i Đukić prijave poslali poštom.

- Sad je na pravnoj službi da provjeri validnost prijava kandidata – rekao je on. Šundić je ranije pojasnio da nakon što pravna služba Javnog servisa utvrdi da li su kandidati ispunili sve uslove, dokumentaciju će dostaviti Savjetu RTCG.

- Savjet nakon toga poziva kandidate i zakazuje intervjue, a oni imaju mogućnost da predstave program rada. Savjet RTCG tek tada tajnim glasanjem odlučuje koga će da imenuje na mjesto generalnog direktora Javnog servisa - rekao je Šundić pojašnjavajući proceduru.

Konkursom je predviđeno da kandidati, osim crnogorskog državljanstva i prebivališta na teritoriji Crne Gore, treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva, te najmanje visoku stručnu spremu (VII1, 240 kredita CSPK).

U Statutu RTCG piše da Savjet odluku o izboru generalnog direktora donosi u roku od 30 dana od dana isteka roka za dostavljanje prijava na konkursu. U ovom dokumentu se navodi da mandat generalnom direktoru traje četiri godine uz mogućnost da se produži na još toliko.

U odnosu na prethodne konkurse, smanjena je mogućnost potencijalnog konflikta interesa, jer budući kandidati neće moći da imaju udio u privrednim društvima koja se bave djelatnostima kojim se bavi Javni servis.

Savjet RTCG imenovao je Šundića za vršioca dužnosti generalnog direktora Javnog servisa na sjednici održanoj 7. juna, nakon što su sa čela te kuće smijenili Andrijanu Kadiju zbog toga što su utvrdili da je ugovor koji je potpisala sa nevladinom organizacijom Centar za građansko obrazovanje mogao da ugrozi nezavisnost Javnog servisa.

Komentari: 0

Novi komentar