Saopšteno iz ove partije

DPS: Bizarni vašar nacionalista i šovinista u Budvi

Opskurni skup, koji je sinoć u Budvi u prvim redovima okupio srpske nacionaliste, šoviniste i njihove klerikalne promotere, podržane putem primitivnih videoporuka iz Beograda, sabrao je na samo osvjedočene negatore svega što je crnogorsko, već protivnike temeljnih vrijednosti na kojima se zasnivaju civilizovana društva, protivnike i evropske Srbije, saopšteno je Portalu Analitika iz DPS-a.
Objavljeno: 08. 11. 2018 - 11:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na ovim vašaru primitivizma, pokušao se slaviti datum kada je ime Crne Gore nestalo a njen narod preživio jezivu golgotu, kada je pogažen državni i nacionalni identitet, a crnogorska dinastija Petrovića prognana...

Učesnicima ovog bizarnog skupa, većini na apanažama stranih država - od samoproglašenih predstavnika srpskog naroda, marioneta šovinističko-klerikalnih ideologija, bizarnih govornika kojima se u pomami i “srpsko more“ priviđalo - u svom šovinističkom transu negirali su čitavu jednu naciju, prijetiti ponovnim prisajedinjenjem drugoj državi, oslobađali i osvajali...

Možda ih niko nije obavijestio da je propala veliko-srpska ideologija, doživjela poraz još prije par decenija, i zato je od ikonografije do retorike, skup predstavljao manifestaciju političkog sljepila, inferiornosti i profiterskog nacionalizma u izvedbi isluženih političara, kvazi intelektualaca, klerikalno - šovinsitičkih predstavnika.

Da ne spominjemo da mnogi od njih, iako negiraju postojanje države Crne Gore, sa zadovoljstvom priznaju njen budžet kada iz njega pune svoje džepove.

Nacionalističko posijelo, sinoć održano u Budvi, ogoljelo je politiku i ideologiju kojoj pripadaju konstituenti budvanske vladajuće koalicije.

Prisustvo Dragana Krapovića, člana Predsjedništva DCG, te Mijomira Pejovića, potpredsjednika te partije i drugih funkcionera, napokon je pokazalo kojoj političkoj matrici Bečićeva družina pripada.

Prisustvo predsjednika i drugih čelnika Opštine na ovom skupu, sramota je i zastiđe za sve partije koje participiraju u vlasti u Budvi.

Iako fizički nijesu bili prisutni, svojim ćutanjem i ignorisanjem učešća Opštine u organizaciji skupa na kojoj se šovinistički šenlučilo u korist propale ideologije, a negirala država Crna Gora, njen identitet i državnost, Crnogorska, SDP, URA, nijesu spasli sebe od političke odgovornosti.

Suprotno, dopisali su još jednu ljagu u svojoj političkoj biografiji. Jučerašnji vašar nacionalističkog primitivizma, pokazao je čitavoj Crnoj Gori, regionu i Evropi šta je alternativa politici koju predstavlja naša partija i većinska proevropska Crna Gora.

Na sreću, Crna Gora je više puta pokazala da nije plodno tle za pomahnitali nacionalizam i šovinizam. Sve svoje rušilačke kapacitete ova nazadna ideologija je do sada pokazala - i 1998, i 2008, 2015. i 2016.

Njeni protagonisti završili su na smetlištu istorije ili optuženičkim klupama.

Njihova sumanuta ideja je poražena još 1997, a obnavljanjem državnog suvereniteta, članstvom u NATO i napredovanjem u evropskim integracijama, jednom zauvijek je stavljena tačka na sve ove “ideološke zabune” i stranputice kojima se grupa šovinista i nacionalista juče kretala.

I, na kraju da ih podsjetimo da su Crna Gora, Crnogorci i crnogorsko more preživjeli i njihove mnogo značajnije i neuporedivo opasnije ideološke očeve i đedove, a njih današnje će biti dovoljno da prezru do zaborava. Veći napor nijesu ni zaslužili, kaže se na kraju saopštenja DPS-a.

Komentari: 25

Duj

08. 11. 2018 - 11:27

DEMOKRATE = NAJVEĆA PREVARA
DECENIJA 1

08. 11. 2018 - 11:52

Kazu da se prodalo najvise sjemenki od tikava i od sljiva
Pavel

08. 11. 2018 - 12:37

Zaista, predstava puna primitivnog nacionalizma i suludih poruka.Ovo pokazuje koliko je svaki nacionalizam primitivan i u suštini opasan.Ovoga puta je u pitanju radikalni srpski nacionalizam, ali nemojmo se zavaravati,iz prikrajka čekaju crnogorski,bošnjački,albanski i hrvatski nacionalisti. Zato su veliki izazovi pred građanskom i demokratskom Crnom Gorom i potrebno je dosta ozbiljne pameti da se vodi državna politika.
Mihailo,Bgd

08. 11. 2018 - 11:30

Treba vjerovati, da će ovo jučerašnje palanačko vašarište velikosrpski zagađivači jednog dana pokušati pretvoriti u veliku pobjedu nad terorom "nepostojeće" CG i"neposojećih" Crnogoraca. Treba patologiju ove geneze Zla u CG sistematski i organizovano razobličavati i prikazivati javnosti u pravom svijetlu patriotekie crnogorske tradicije.
Gledam iz Titograda

08. 11. 2018 - 13:58

A tek ce da bude vasar ispred hrama u PG Mikaoile .
Tara

08. 11. 2018 - 11:56

DPS ima lijepo ponasanje..vodi drzavu pravim putem..ali je nemocna da nesto preduzme za ovaj bezobrazluk i sramotu koju su nam nanijeli..uvrijedili ...nepostovanje drzave CG,treba sankcionisati..kao naprimjer..oduzimanje crnogorskog drzavljanstva.. Zasto drzava u ovm postupku cuti..Drzavljanstvo treba otezati da se uopste dobije...mi smo mala zemlja..inace cemo nestati.. Ovo je jako..jako ozbiljna stvar!!!!
Тото

08. 11. 2018 - 14:35

Наравно да ћете да нестанете.
Sveti duh

08. 11. 2018 - 17:23

Živ mi bio, nestaćeš i ti. To je sudbina svih nas. A nestanak Crne Gore dočekati nećeš. Srbije hoćeš, ona je iz godine u godinu sve manja, kako po broju stanovnika tako i po teritoriji i kako god
ko ce prije

08. 11. 2018 - 18:41

Znas ono duse kad se snijeg topi u proljece? Prvo one najmanje gomile . Pa onda sve okopni i pocnu visibabe u kupatilo.
TEMSI

08. 11. 2018 - 11:56

DPS kritikuje URU, SDP i CRNOGORSKU da nijesu iznijeli kritiku na bestijanje srpskih i prosrpskih nacionalista i rušitelja CG???!!! Pa kakvu svrhu ima kritika, kada vi iz DPS držite sve poluge vlasti, a nemate stiskavca da ovakve skupove zabranite i da predvodnike istih rušitelja pošaljete na mjesto koje su zaslužili - SPUŽ!
Crnogorac

08. 11. 2018 - 12:03

Ružno je to tako nazvati,osobito od vas(DPS) koji ste svoju bizarnost, talasanje i ugroženost stanovnika CG /-90-tih/-Crogoraca,Albanaca, Muslimana i ostalih koji nisu "kršteni" od strane Amfilohija)! Izbore u Budvi,Kotoru i HN, izgubili ste (ne(namjerno tako da ovo" posipanje pepelom" izgleda degutantno i BIZARNO uz vaš podsmjeh... No, u CG se oglašavaju stare (preostale) antifašističke snage uz novi vjetar u jedra od strane mladih demokrata(ne mislim na DF) i antifašista-ulijevajući vjeru u bolju budućnost ovog stanovništva i otklon od kritične mase koja ljulja našu domovimu.Hoću da mislim i vjerujem da sadašnji premijer prepoznaje zlo nad CG i želi ga spriječiti i otkloniti.Da su suđenje(jalova farsa)prije završili i osudli aktere optužene za terorizam, ne bi bilo niti ovog ceremonijala o kojem pišete.No, ko sam ja /ko smo mi- "OSTALI"!? Država se jako teško stiče a u našem slučaju još teže brani.Valjda uspijemo "srpski orlov let" otkloniti za narednih 100 godina...
xy

08. 11. 2018 - 12:11

Bolje vam je malo analizirajte činjenicu da je Vučić poslao svog glavnog operativca, ultragibaničara, ultranacionalistu, Vladu Đukanovića da vam valjda poruči kako je cela Srbija uz izjavu Rakovića "Ujedinićemo srpske zemlje i osloboditi srpsko more". Ne bih ja bio ovako galantan prema organizatorima.
Rece Njegos

08. 11. 2018 - 12:14

"Ne hajemo mi ni za Nemanje, ni za Murate, ni Bunaparte, oni bise i od maca minuse, a Crna Gora osta vjecna u svojoj slobodi." Tako je bilo, tako ce i biti, a bosibozluk ostaje bodibozluk, vazda ga je bilo i vazda ce ga biti.
Pecicanin

08. 11. 2018 - 13:30

Ne treba kriviti opoziciju za sinošnje ponašanje, jer u kontinuitetu pokazuju ko su i što su. Za ova nedjela koja su uperena protiv Crne Gore treba da odgovara aktuelna vlast jer ne stoji na braniku države već toleriše svakakva skrnavljenja od strane domaćih i uvezenih izdajnika a ne poštuje zakone Crne Gore
Milun CG

08. 11. 2018 - 13:37

Sve ste ih vi napravili, nije Momir bio predsjednik SDP-a nego DPS-a.
Ljuma

08. 11. 2018 - 13:46

Da ođe ima države ovi bi lećeli prvim avionom do prištine pa neka tamo šire muda
Тото

08. 11. 2018 - 14:37

Ух, како си опасан.
CRNOGORAC

08. 11. 2018 - 14:06

SADA ZNATE DA KRITIKUJETE KASNO JE KADA NIJESTE ZABRANILI PROSLAVU SADA SE POKRITE USIMA I CUTITE NE MOTE SE BRUKATI PRED NAROD CRNOGORSKI AKO IMATE I TRUNKU OBRAZA.
Saopštenje

08. 11. 2018 - 14:07

Ovo je izraz nemoći DPS-a. Niti su imali hrabrosti da zabrane ovakve skupove, niti su imali hrabrosti da organizuju jubilej 100 godina od pobjede u I svjetskom ratu. Puštili su u državi Crnoj Gori da se kao himna pušta "Onamo, namo" - pjesma koju je kralj Nikola napisao u zanosu da će sjesti na srpski presto. Jednom riječju, najbolje bi bilo da zaćute, kada od početka nijesu ili ignorisali ova srpska posijela, ili donijeli odluku o zabrani.
Sanja

08. 11. 2018 - 14:10

Godinama predsjednik Djukanovic priča kako prvo treba dovesti u red institucije i sta je uradio ? Nista , U Državnim institucijama kolo mu vode posrbljeni Crnogorci, a on se pretvara da to ne vidi ! Kako brane Drzavu od ovih srpskih klerofašisti njemu ce se jednog dana obiti o glavu ! Sve idući linijom da se nekom ne zamjeri, a Drzavu koju smo mukom vratili cereci ko kako oce !
Vasko

08. 11. 2018 - 14:12

Ovo ste dozvolili vi iz DPS-a tačnije vaš lider to je svakome jasno a mogli ste zabraniti svaki skup a pogotovu ovakav koji vrijeđa nacionalno dostojanstvo građana.Bogami koliko se sjećam devedesih ste satirali sve crnogorsko .
Bodin

08. 11. 2018 - 18:21

Crnogorci očekuju od Vlasti koju biramo da nas zaštite od ovakvih , a što ste vi iz DPS-a decenijama preduzeli da odbranite Crnogorce od ovoga šovinizma ? Pa sinoć je pop Krivokapić rekao da je Crna Gora okupirala srpsku Boku ??? A vi ćutite ?
kalendarski pogledi

08. 11. 2018 - 22:26

Ovo je samo zabava za srpstvo ,čista utjeha za sve sto su dozivjeli od 1994 pa nadalje.Na sve i svašta se pozivaju ali ne na počinjena zlodjela od 1991-1995,moljeni da stanu i da se urazume ali sluha nije bilo , sada bi da vrate istoriju za popravni.Nervoza se uvukla u srpska krvna zrnca pa se dosjete svega i svačega ,prihvati se pred spavanje da je Dunav kao i more ali sa buđenjem ne osjete slanost u zraku pa srbokalendar vuče pogled.
Nataša

09. 11. 2018 - 02:46

Budvanski skup, bijedni eho devedesetih godina prošlog vijeka, isuviše je jadan da bi ga iko uopšte komentarisao. Intelektualni jad i moralna bijeda. Da čovjek samo pljune! Ali, mene boli upravo to što u CG uopšte postoje ljudi voljni da vide, čuju i dožive taj jad i bijedu. Moje iskreno saučešće Crnoj Gori, jer je i takve, sirota, rađala!
TEMSI

09. 11. 2018 - 14:58

Pa šta radi Katnić? Ovo su rušitelji CG. Da li on ovakve rušiteljske manifestacije podržava a nekoliko mjeseci se bakće sa pokušajem "državnog udara" sa nekim ........ iz Srbije!!!??
Novi komentar