Bogdanović: Do kraja godine biće poznato šta je nestalo iz Narodnog muzeja

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović je u razgovoru za CDM odgovarajući na pitanje  dokle se stiglo sa istragom povodom nestanka eksponata iz Narodnog muzeja istakao da će do kraja godine biti poznato šta je nestalo iz Narodnog muzeja.
Objavljeno: 08. 11. 2018 - 11:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

- U cilju pojašnjenja i adekvatnog informisanja javnosti, ističemo da Ministarstvo kulture ne vodi “istragu”, već postupa u skladu sa Zaključcima Vlade Crne Gore, na osnovu kojih je, pored ostalog, obrazovana Državna komisija za nadzor nad postupkom revizije muzejskog materijala i muzejske dokumentacije Javne ustanove Narodni muzej Crne Gore.

Takođe, poznato je da je nakon Izvještaja o realizaciji Zaključaka Vlade od 28. decembra 2017. godine, Vlada Crne Gore donijela mjere koje pomenuti subjekti implementiraju. S tim u vezi navodimo da je, pored ostalog, JU Narodni muzej obrazovao komisije za reviziju svih oblika dokumentacije i evidencija, kao i komisije za reviziju muzejskog materijala svih jedinica Istorijskog muzeja (Njegoševe rodne kuće, Muzeja kralja Nikole i Njegoševog muzeja), kao i da je Državna komisija utvrdila rok za završetak postupka revizije i utvrđivanja stanja, broja i vrijednosti muzejskog materijala i muzejske dokumentacije. Shodno navedenom, aktivnosti na reviziji teku uz nadzor Državne komisije, a prve relevantne podatke ćemo imati u narednom izvještajnom periodu, odnosno do kraja tekuće godine. – naveo je Bogdanović u razgovoru za CDM.

Komentari: 13

Janica Matova Beograd

08. 11. 2018 - 11:58

NIJE BITNO SAMO ŠTA JE NESTALO ,NEGO KO JE POKRAO MUZEJ BOGFDANOVIĆU! TO ŠTO ĆE TE VI UTVRDITI ŠTA NEDOSTAJE I NIKOM NIŠTA TO NE REŠAVA PROBLEM!
@Janica

08. 11. 2018 - 13:57

A što si ti mislila Janice? Da je Komisija formirana da bi se i odgovaralo za nestalo i pokradeno? Nemoj da si u zabludi. Nema od toga ništa. I dalje će umišljene veličine i skorojevići sjeđeti u Njegoševim foteljama. I dalje će zidove skorojevića ukrašavati razna oružja. I dalje će biblioteke nepismenih skorojevića imati muzejske primjerke. Komisija je formirana od "probranih" koji će biti bogato nagrađeni za "nerad". Ona će sačiniti izvještaj, čiji će sadržaj biti prepisani izvještaji popisnih komisija Muzeja. Vlada će to, na predlog Ministarstva kulture usvojiti "na neviđeno" i završena rabota. Obrazloženje za "mlaćenje prazne slame" biće - Pa ko je mogao očekivati da mi možemo utvrditi sve što se dešavalo (kralo) u Muzeju za zadnjih pedeset godina?
lolo

08. 11. 2018 - 20:19

Ovo se gotovo granici sa paranojom.. Ne mogu bas svi ljudi bit toliko neodgovorni, ajde da im bar za sad malo vjerujemo. Umjesto ovako analiticnoga objesnjenja zasto nece mogli bi formirat neko tijelo pa vrsit pritisak i zahtijevat da imate uvid u istragu. siguran sam da moze!
@lolo

08. 11. 2018 - 23:19

Lolo bekrijo, opet lupaš gluposti. Ni sam ne znaš što si napisao i "praznoslovio". A da lupaš gluposti pokazaće se do kraja godine. Nije daleko. A do tada ti pritiskaj komisiju do mile volje.
lolo

09. 11. 2018 - 04:25

ja nemam zlatnu kuglu da vidim buducnost ka ti :) Samo kazem da bi umjesto svakodnevne paranoje i teorija zavjere bilo mnogo bolje i ucintkovitie da se aktivirate pa donekle.kontrolisete proces.
Moze ada

09. 11. 2018 - 09:30

Mucni glavom. Odakle clanovima komisije novi Aj foni zadnji model i 250 eurica svaki mjesec. Pametnome dosta. Ne bi me iznenadilo da je ovo zavjera komisija i ministasarstva da se otkrije istina
Zabrinuta

08. 11. 2018 - 17:44

A onda da se nagradi Berkukjan sto je 35 gidina cutao a sve je znao.
NIKOLA

08. 11. 2018 - 19:04

Da li ce biti poznato ko je pokrao ili je to DRZAVNA TAJNA kao svaki lopovluk da se ne rusi ugled patriota
Marko

08. 11. 2018 - 20:23

Ne shvatam što vam je ministar Bogdanović kriv? Čovjek koji je od skoro ministar. Kradja je počela mnoooogo prije nego je on i bio rođen, da ne rečem da nije bio ni u eggs of father.
Mirko Bgd.

08. 11. 2018 - 21:23

BOGDANOVIĆU KO JE POKRAO MUZEJ I KADA ĆE SE VRATITI EKSPONATI? ODGOVORI!
Marko

08. 11. 2018 - 23:40

Bas ce tebi da reče.. bote
Milo Vujovic

08. 11. 2018 - 23:53

Bogdanovicu, sta je sa Vise Skupcjenih Slika i Vaza Kineskih, Koje su Stare Komunjare na celu sa Blazom Jovanovicem Otuđeli iz Cetinjskih Muzeja a Nalazili su se u Hotel Crna Gora a Sada su u Hilton,ili Mozda ce te ih Pokloniti tzv.Normal company,kao sto im je Mugosa Poklonio ili Prepisa,Hotele Crna Gora Podgorica Sity i ko zna koje jos !!
Тото

09. 11. 2018 - 08:39

Отуђели, богоме.
Novi komentar