Reagovanje predsjednika Opštine Budva

Krapović: Podgoričku skupštinu nisam proslavljao niti ću proslavljati

Obzirom na brojne reakcije, prije svega onih koji žele preko mojih ličnih odluka da nanesu političku štetu partiji i ideji kojoj pripadam, bez namjere da se bilo kome pravdam, a pogotovo ne onima čija su saopštenja i djelovanje praktično isti kao i djelovanje drugih koji su pokušali da zloupotrijebe skup povodom 100 godina od Velikog rata. Kao prvo, Boka i primorje iz 1918-te godine nemaju veze sa Podgoričkom skupštinom koju niti sam proslavljao, niti ću proslavljati, niti me to interesuje, izjavio je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.
Objavljeno: 08. 11. 2018 - 13:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je u reagovanju dostavljenom Portalu Analitika istakao da na skupu nije predstavljao ni partiju, ni opštinu Budva, niti je izdvajan i najavljivan oficijelno.

“Predstavljao sam sebe lično i bio sam tamo da odam počast 1049 Budvana koju su učetvovali u Velikom ratu, od kojih su neki i moji preci. Opšte je poznata činjenica da  nismo dozvolili da Opština učestvuje u ovakvim proslavama jer nisu svi građani Budve i Crne Gore blagonakloni prema tome. Takođe,nijedan jedini cent građana Budve nije otišao na ovu proslavu. To što su organizatori dozvolili da jedan dio učesnika zloupotrijebi ovaj  jubilej i uputi neprimjerene poruke, sa kojima se ne slažem, to je njihov problem. Zbog funkcije koju pokrivam u mnogim prilikama sam slušao mnogo toga što mi se na sviđa lično, ali nisam ustajao i uskraćivao bilo kome pravo da to kaže. Lično, nemam problem ni sa ondašnjom Crnom Gorom, ni sa današnjom. Ako mene želite da pitate za stav, reći ću vam da je za mene Budva i more pod Budvom crnogorsko i nema potrebe da ga bilo ko oslobađa. Međutim,ne treba zaboraviti da je Crna Gora država svih njenih naroda jednako, pa tako i Srba”, naveo je Krapović.

Kako je dodao, što se njega tiče, apsolutno i u svakoj prilici poštuje državu Crnu Goru, “jedinu državu koju imam”.

“Smatram da sam svojim službovanjem na mjestu predsjednika Opštine potvrdio lojalnost Crnoj Gori. Jesu li to uradili DPS-ovi predsjednici opština tokom zadnjih 20-tak godina? Jeli patriotizam to što su oni radili? Kome vi to upućujete gospodo iz DPS-a? Jeli Dragan Krapović jurišao na Dobrovnik, deportovao ljude u smrt, prodavao gorivo po ratnoj  Bosni europejci? Jeli tvorac „rata za mir“? Ne znam šta bih rekao o SDP-u i njihovom pokušaju da uvuku gospodina Bečića u ovu priču koje nema veze sa njim i Demokratama. Njihovo političko strvinarenje i pokušaj sticanja jeftinih poena neću komentarisati, ali im poručujem da ako im nešto nije jasno neka dođu da me pitaju, što bi naši stari rekli „u po dana, u po noći“, na raspolaganju sam im! Ako me pitate o nekim ljudima koji su bili na skupu moram reći da sa njima nemam ništa, kada god moram biti u njihovom prisustvu trudim se da to bude što kraće. Neki od prisutnih sinoć i dio  poruka sa skupa, nažalost ružnih i neprimjerenih poruka  je potpuno identičan današniim saopštenjima i porukama koje su poslate iz DPS-a. Imam svoj stav koji kao normalan čovjek neću nametati bilo kome, ali ću ja držati do njega bez uvijanja i licemjerstva”, istakao je Krapović.

Naglasio je da misli da nisu u pravu ni DPS i Milo Đukanović na jednoj, ni njihovi bivši dugogodišnji koalicioni partneri SDP i Ranko Krivokapić, “ali ni oni budući poput Andrije Mandića i DF-a na drugoj strani”.

  “Niko mi neće držati lekcije iz morala,a  pogotovo ne oni”, zaključio je Krapović.

Komentari: 27

Krapović i ona narodna

08. 11. 2018 - 14:18

Ovo Krapovićevo obrazloženje je potpuno kompatibalno sa onom narodnom "Nije g... no se pas posra". PS Ovo Krapovićevo učešće je otrežnjejuće. Naime, mnogi mladi su bili zavedeni i podržavali Demokrate, ali će sada vidjeti gdje je mjesto Bečiću, Krapoviću i Demokratama. Sa najgorim velikosrpskim koljačima.
Rašo

08. 11. 2018 - 14:42

Tvoj odnos prema državi Crnoj Gori nam je jasan. Možeš se pravdati i izmišljati opravdanje za svoje postupke i organizaciju tužnog skupa na kojem se otvoreno prijeti Crnoj Gori , ali si otvorio karte ( mada smo znali ko si) Sve ti je sad uzalud. Onom skupu je za svakog ko ima gram dostojanstva i ponosa bilo sramotno prisudstvovati , a kamo li učestvovati u organizaciji. Neka vam je bog da zdravlje kad vam je uzeo pamet.
Weknd

08. 11. 2018 - 14:51

U Crnoj Gori ponovo treba podignuti spomenik “bratskoga” izdajstva! Na Cetinju, pored Vlaške crkve, bio je podignut spomenik onim u Srbiji 1861. godine poginulim Crnogorcima, Vasojevicima i Katunjanima, srušen pred posjetu kralja Aleksandra Obrenovica 1897, da ne bi iritirao gosta. Kada je jednom, šetajuci sa svojim sekretarom Simom Popovićem, došao do spomenika, Knjaz je rekao: “Ovo je spomenik izdajstva Srbije Crnoj Gori. “
Antinacionalista

08. 11. 2018 - 14:57

"Međutim,ne treba zaboraviti da je Crna Gora država svih njenih naroda jednako, pa tako i Srba”, naveo je Krapović. Procitaj Ustav Krapovicu. Nije Crna Gora drzava naroda nego gradjana. Ali sto ce mrcni prikriveni nacionalista nego o narodima.
Zagor

08. 11. 2018 - 15:09

Ne rece Krapovicu od koga cete da oslobadjate srpsko more? Da ujedinjujete srpske zemlje?koje?kada?A i ura sa demokratama su sinoc pokazale njihovo gradjanstvo.Hvala vam, eto i tu sumnju smo makli!
Boro

08. 11. 2018 - 15:36

Evo da ti rečem. Oslobađaćemo je od ove kvazigrađanske a u stvari agresivne nacional šovinističke vlasti. Dok njih ne smaknemo svi građani uključujući i Srbe biće zarobljeni i talac ovog suludog režima koji i dalje funkcioniše parolom rat za mir.
Zagor

08. 11. 2018 - 17:27

Sanjaj.A dobro si odvojio na nas gradjane i vas Srbe.Zato ste takvi kakvi ste. Cijela vam se istorija zasniva na lazi i klevete. Niko vas bolje nije opisao kao vas otac nacije Dobrica Cosic: Laž je srpski državni interes.“ -„Laž je u samom biću Srbina“. -„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“ -„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“ Itd,itd. Ovo naravno ne vazi za sve: cast izuzecima,mojim dragim prijateljima GRADJANIMA CG koji je vole i postuju kao i svi mi.
mara

08. 11. 2018 - 15:36

Katastrofa, razocarana sam ovim postupkom. Treba ga kaznit Becicu.
Nadja

08. 11. 2018 - 15:36

Ovo je sramota, da slavi ovo. Bruka.
Roki

08. 11. 2018 - 17:13

Bogami si proslavljao, skupstina je samo nastavak kraja prvog rata,kada je nestala jedna drzava i to naša. Doveli ste nesretnoga i pjanoga Bulatovica,jer trijezan ono ne bo nikada rekao
Bodin

08. 11. 2018 - 18:13

Krapoviću , tome opravdanju ni sam ne vjeruješ , otkrio si pravo lice svoje partije Demokrata , ukoliko te izbace možda pokažu da su građanska partija , ako ne onda je jasno da su još jedna , bolje maskirana , veliko srpska partija !
Montenegrina

08. 11. 2018 - 18:26

Istoriju znamo ali ne znamo sta ste vi radili tamo gdje se izlila ogromna mrznja prema Crnoj Gori!Ustajete na himnu tudje drzave a na svoju ne!Vasa vlast u Budvi je privremena a sramota ostaje zauvjek!Sramno je da ste vidjeni na takvom skupu a jos sramnije da se tako pravdate!Nego,nista se bolje od vas nije ni ocekivalo!Nedostojni ste funkcije koju obavljate u svakom pogledu!
mila

08. 11. 2018 - 18:34

Pravi "intelektualac" grbljanski!!!
Milijana Đ

08. 11. 2018 - 18:58

Kad si već bio lično, što nijesi pošao na tribine Krapoviću, nego u prvi red za slikanje direktno pored Carevića. To je više nego očigledno da si bio kao funkcioner Demokrata i Opštine Budva
Outback

08. 11. 2018 - 19:01

Kako je moguce da tip ovako neinteligentnog izgleda bude lider jednog znacajnog grada u CG. Strava!
L Dabanović

08. 11. 2018 - 19:22

Za takve se reče 'ne pravi se lud kad nijesi pametan'.Pa svako zna da narod otrcana srpstva Srbije oće da ponovi 1918-da crnogorsku i rođenu braću zavade i smijući se crnogorskoj pogibiji izađu na Jadeansko More.Više njihova 'srpska vjera i bracka' ne pomaže i to su ka i sebe otrcali i svako prijateljstvo i pomoć od ostalih naroda Balkana zanavijek izgubili.Pa sad prikupljaju i bogato plaćaju otpdke crnogorskih domova i utajene zlotvore crnogorskog naroda-da š njima ostvare svoje zle snove i namjere.Žive u snovima i iluzijama da će uz pomoć Rusa uništit crnogorski narod i ostale narode Balkana-ka s Turcima pokojni srpski naroda i dežavu.Ali svako danas vidi da su ih Turci 500g prcali i množili ka svoje podanike za uništenje srpskog naroda i države.Turci odustali od zaludnje rabote da unište ostale narode Balkana a oni to nastavljaju.Misle da su i Rusi od mržnje prema Crnogorcima i ostalim narodima Balkana oslijepili i š njima nastavit zaludnju rabotu i srmotu.
Vojo

08. 11. 2018 - 19:52

Na šta liči ovaj Momir Bulatović. Ko se sve bavi politikom??
Pg

08. 11. 2018 - 20:05

Kakva je ovo lijepa glava .
Crnogorka uvijek

08. 11. 2018 - 21:07

Krapovic mozda misli da smo mi malo blesavi pa davjerujemo njegovom 'obrazlozenju'. Ljudino, sjeo si u prvi red rusitelja ove drzave! Samo nesrecnici mogu aplaudirati nesreci. Licno te prezirem, Koga ti mozes folirati nekon ovog svog fijaska? Ti ces da podrzis idiotsku tdzu da Crnogorci ne postoje, ti ces dati Srbima crnogorsko more, ti ces klicati tudjoj zastavi u roditeljskoj zemlji...Ti si predsjednik jedne crnogorske opstine? Vrijesdis taman koliko i oni sakojima di si,oc bio u prvom redu, koliko Mandic i Knezevic, isti ste!
Bistrina od čojeka

08. 11. 2018 - 21:17

Izgleda ovaj se malo opametio??
Budvanka Crnogorka

08. 11. 2018 - 23:16

Takvi se nikad nece opametiti, samo ce kalkulisati da bi nekako trajali i pomagali rusitelje. Ovaj je polozio islite sinoc, neka mu bude prokleto! Kod Budvana i Crne Gore se ofirao, mozda ga Palma primi.
Zahvalnost

09. 11. 2018 - 04:52

Na kraju skupa je odata zahvalnost Crnogorskoj i Ranku Krivokapicu na nesebicnoj pomoci odrzavanju velicanstvenog crnogoro-genocidnog skupa.
nik

09. 11. 2018 - 05:54

Samo vam je falio Marovic
Neznanje

09. 11. 2018 - 07:28

Ovaj covjek ne zna da kad pokriva vaznu javnu fnkciju gubi pravo da na politicke skupove ide 'kao covjek'.
ČEGOVIĆ

09. 11. 2018 - 09:35

ŠTA JE TOLIKO ČUDNO OD OD FUNKCIONERA STRANKE KOJU JE OSNOVAO VELJO KALUĐEROVIĆ,
Мирослав Ђукић

11. 11. 2018 - 02:14

Шта год мислио г. Краповић, он нема терет прошлости на грбачи! Заиста, њему владајући у Подгорици немају шта спочитавати по питању морала!
Dukljanin

11. 11. 2018 - 08:03

Trebao si ukratko reci: "Nije mi se islo ali sam posao da ih ispostujem!" Ne zajebavaj zivota ti, jasno si pokazao kakav ti je stav I kako se osjecas. Uspjelo vam je da povucete dosta omladine I ljudi kojima je muka bilo DPS I njihovog unistavanja grada Budve ali ste izgubili simpatije istih. Mogli ste da pridobijete jos vise ljudi da vam je glavni cilj bio napredak grada ovako ste pokazali koliko vam je bitno sirenje srpstva I podrska DF-u za njihove velikosrpske falsifikate. Nema u tebi pobratime nista crnogorskog....
Novi komentar