Član Političkog savjeta Dragan Ivančević

Crnogorska: Vlast mora reagovati na nacionalističke poruke mržnje

Vlast u Crnoj Gori mora reagovati na nacionalističke poruke mržnje koje su izrečene na skupu održanom u srijedu u Budvi, poručeno je danas iz Crnogorske.
Objavljeno: 08. 11. 2018 - 14:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Član Političkog savjeta te stranke, Dragan Ivančević, ocijenio je da se skupovi kojima se proslavlja stogodišnjica Podgoričke skupštine i sramno satiranje sopstvene države, pretvaraju u izlive nacionalističke mržnje prema Crnoj Gori i svemu što je crnogorsko.

„Sadržaj izrečenih poruka na ovim skupovima ledi krv u žilama svakog razumnog i lojalnog građanina ove zemlje, a predstavnici vlasti u našoj državi ćute“, navodi se u izjavi Ivančevića.

Teško je, smatra on, shvatiti i prihvatiti da nosioci vlasti u Crnoj Gori ćute na otvorene i jasne poruke kojima se afirmišu odluke sramne Podgoričke skupštine i najavljuje njeno novo urnisanje u budućnosti.

„Ako neko kaže „Gore glavu srpski narode, prošli su svi okupatori, pa će i ovi, ničija nije gorela do zore“, a vlast na to ostaje ravnodušna i nijema, glasno i jasno želimo poručiti da njeno takvo ponašanje vrijeđa dostojanstvo svakog razumnog građanina koji ovu zemlju osjeća svojom“, kazao je Ivančević.

Kako je naveo, ako je sve to bilo predvidljivo i očekivano i ako se zna da se nijedan javni skup ne može održati bez prethodno dobijene dozvole Uprave policije, „ne možemo a da se ne zabrinemo u kakvoj to državi i društvu živimo“.

„Ako vlast i njeni organi tolerišu ovakvo sramno buđenje duhova prošlosti, ovakav govor mržnje i otvorene prijetnje budućih satiranja Crne Gore, moramo se zapitati i zabrinuti kuda to ide Crna Gora“, smatra Ivančević.

Prema njegovim riječima, znaju dobro nosioci vlasti ko stoji iza te sramne organizacije i organizaciono i finansijski, i znaju dobro da to nije naivno politikanstvo, već ozbiljan atak na državu Crnu Goru i sve njene vrijednosti.

Znaju oni dobro, dodao je Ivančević, da sadržaj izrečenih poruka podliježe ne samo društvenoj kritici, nego ozbiljnoj sumnji u krivično djelo, pa ostaje da se vidi na koji način će se baviti posljedicama takvih nepočinstava.

„Otvoreno pozivamo vlast u Crnoj Gori da ne bude nijemi posmatrač, prije svega zbog svih nas koji ovu državu volimo iznad svega i jer rezervne domovine nemamo“, istakao je Ivančević.

Kako je naveo, ne smije se više ćutati, koliko god sve to i odgovaralo aktuelnoj vlasti radi sigurnog opstanka u budućnosti, „jer siguran opstanak obezbijeđen na strahu svojih podanika nije garancija svijetle budućnosti ove zemlje“.

„I na kraju otvoreno poručujemo da je reakcija države na ovakve nacionalističke poruke mržnje i prijetnje neophodna, jer društva i narodi koji nijesu izvukli pouke iz svoje istorije, dozvoljavaju da im se takva istorijska dešavanja vrate kao bumerang u svojim najgorim oblicima“, zaključio je Ivančević.

Komentari: 10

Тото

08. 11. 2018 - 14:37

Ол ми наплатит ово, па да идем?
Pare i jare

08. 11. 2018 - 16:52

Ivancevicu, jesmo li sanjali ili ste usli u lokalnu vlast sa antidrzavnim cetnickim strankama ?
Đe si ti admine?

08. 11. 2018 - 17:23

Veljesrbi ....
NK

08. 11. 2018 - 17:24

VAŠI PARTNERI.DRŽITE IH TAMO DJE SU.O ČEMU PRIČA OVAJ ČOVJEKTO SU MU PRIJATELJI.
Ivančevicu izađi iz vlasti

08. 11. 2018 - 17:26

U Budvi...time ćeš pokazati đe si, ...nijesi trebao ulaziti u koaliciju sa DF, sram te bilo....
Mihailo,Bgd

08. 11. 2018 - 18:02

PITAM JA, zar DPS,Crnogorska...i sve druge patriotske asocijacije za slobodnu i građansku CG ne mogoše organizovati obilježavanje izdaje CG za tuđe interese. Nije li ova godina povod da se na sramoti PS afirmišu crnogorske kolektivne etičke vrijednosti i maldima pokaže kuda vodi podaništvo i sluganstvo. Kuda vodi ne poštovanje svojih predaka koji su za CG znali biti i Vitezi i Junaci. No sve čekate da vam milicija i sila riješi i da seirite kako se potomci bivših izdajnika i dželata CG u sred cg kuće ponovo vesele. A potomci junaka kao da nijesu njihovi potomci.
Janica Matova Beograd

08. 11. 2018 - 21:38

@Mihailo ,Bgd. Mihailo ni DPS ,a bogme ni Crnogorska nijesu patriotske stranke ,jer da jesu ovima ne bi palo na pamet da seire i slave zločin nad Crnom Gorom i crnogorskim narodom .Oni nažalost na ovaj način saučestvuju .Država pokazuje totalnu nemoć!
Janica Matova Beograd

08. 11. 2018 - 18:45

SRAM TE BILO!
Boro macak

09. 11. 2018 - 06:53

Nekizi su cutali i 89.te i dobro im je islo. Sto ne bi i danas.
milica

09. 11. 2018 - 07:51

IZAĐITE DEMAGOZI....Ne svaljujte na državnu vlast...
Novi komentar