Odbor podržao amandmane SDP-a o dugoročnom zakupu zemljišta

Članovi skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet podržali su amandman na Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup zemljišta za izgradnju baznog naselja planinskog centra Kolašin 1600.
Objavljeno: 08. 11. 2018 - 17:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Amandman podrazumijeva da Vlada jednom godišnje, na kraju četvrtog kvartala, Skupštini dostavlja izvještaj o realizovanim investicijama za tekuću godinu.

Amandman su podnijeli poslanici Socijaldemokratske partije (SDP), Ranko Krivokapić, Raško Konjević i Draginja Vuksanović Stanković.

U SDP-u smatraju da je neophodno da Skupština ima uvid u realizovane aktivnosti, s obzirom na to da se radi o veoma važnom državnom projektu.

Na sjednici Odbora konstatovano je da taj amandman postaje sastavni dio teksta Predloga odluke.

Iz Skupštine je saopšteno da, u okviru tekućih pitanja, Odbor nije podržao inicijativu Konjevića za održavanje kontrolnog saslušanja ministra finansija Darka Radunovića i direktora Poreske uprave (PU), Miomira M. Mugoše o primjeni Zakona o reprogramu poreskih potraživanja.

“Cijeneći značaj te teme, kao i predstojeće obaveze Odbora, ukazano je da kontrolno saslušanje treba planirati za period prvog redovnog proljećnjeg zasijedanja Skupštine u narednoj godini”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar