URA: Poruke šovinizma i mržnje u režiji DF-a i DPS-a nastavak anti-državnog cirkusa

URA najoštrije osuđuje poruke sinoćnjeg skupa u Budvi i sav karikaturalni šovinizam koji je na njemu promovisan, a koji negira građanske temelje Crne Gore i na velika vrata pokušava vratiti nacionalnu histeriju koja je naše društvo već toliko puta skupo koštala. Vraćanje na fatalne velikonacionalne pozicije, u ime kojih se decenijama rastače građansko biće našeg društva, ruše svi mostovi i produbljuju rovovi, našem već podijeljenom i osiromašenom društvu ne mogu donijeti ništa dobro, ukazali su u Građanskom pokretu URA.
Objavljeno: 08. 11. 2018 - 17:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

URA je podsjetila da “nikada ne smijemo dozvoliti, da se borba protiv kriminalnog DPS-a izjednači sa borbom protiv države Crne Gore, koja je decenijama predmet čerupanja i potkusurivanja, već da svi imamo dužnost da branimo njen ustavni poredak i građanski karakter”.

“Jer je Crna Gora postojala mnogo prije i jer će postojati mnogo poslije sijamskih blizanaca u DF-u i DPS-u, koji se dogovorno vraćaju na fabrička podešavanja sa početka devedesetih godina, ne bi li u drugi plan bacili sve štetne procese u kojima zajedno učestvuju. Kao građanska partija, poštujemo i zastupamo prava svih etničkih zajednica u Crnoj Gori, ali ne dozvoljavamo da se bilo ko igra sa njenom državnošću i da se, kao prije par decenija, izruguje njenoj istoriji i tradiciji”, navode iz GP URA.

Podsjećaju na samu karikaturalnost skupa, na kome organizatori uz pjesmu “Onamo, namo”, slave dan kada je dinastiji Petrović zabranjen povratak u Crnu Goru.

“Sijamskim blizancima iz DF-a i DPS-a istorija služi za jednokratnu upotrebu, kako bi se upotpunio njihov šovinistički folklor i radikalizovala već besmislena priča. Zbog toga je sinoćnjem skupu nedostajao samo i glavni organizator, Milo Đukanović, kao trodecenijski svjetski šampion konvertitstva i potpaljivanja narodnih masa. To bi uostalom bilo i poštenije, jer više niko nema dilemu da su se dva krila nekadašnjeg DPS-a opet ujedinila, a da DF ne može dočekati da ozvaniči staru romansu”, poručuju iz GP URA.

Dodaju da će ta partija ostati na kursu moderne evropske politike, koja uprkos najprizemnijim podvalama i temama koje nameću dva retrogradna pola političke scene u Crnoj Gori, mora trijumfovati.

“A onima koji su putem sknadaloznih video-poruka i nacionalističkih govora mržnje iz Beograda pokušali da negiraju Crnu Goru posebno poručujemo: Budvu i more ispod nje nemate od koga da oslobađate, jer su odavno slobodni, a vašu prljavu politiku mržnje i podjela držite podalje i od Budve i od Crne Gore. Boka i Budva su dio suverene i međunarodno priznate Crne Gore, a to više niko ne može dovesti u pitanje”, zaključuju iz GP URA.

Komentari: 8

Krko

08. 11. 2018 - 17:42

Zašto ovi bradonje, popovi, vojvode, jurišlije mrzitelji svega što je Crnogorsko ne napušte Crnu Goru i emigriraju za Srbiju?? Zašto da žive sa mržnjom i bolestnim nacionalizmom i vjerom u demokratski Montenegro??
Rabicy

08. 11. 2018 - 18:06

Pazi, oglašava se URA čiji članovi i funkcioneri napadaju sveštenike i traže rušenje crkve na Rumiji. Kad se napadaju Srbi to onda nije sovinizam. Kakva bruka od Bora i Ramiza.
Tesla

08. 11. 2018 - 18:31

Citam tekst i vec vidim kako ga Dritan sastavlja. Ovo me podsjeca na onu kad smo se kao djeca zezali kad bi neko pitao: sta mu je? Pa nije mu nista,pala mu cigla naglavu a tetka mu je u Ameriku. Gluplje izjave skorije vrijeme nijesam cuo od ove combi- grupacije demokrate/ura. Dok u Budvi pljuvaju po drzavi vi nam prodajete maglu i gluposti koje su vas demagoski status prevazisle. Kad ce Dritan i Becic shvatiti da mi nijesmo stoka kojom nas zove njihov finansije Amfilohije!! Gori ste vi od svih zajedno od sinoc.Ali vi nemate mm ljudskosti i to vam je najveci problem.
Boban Bg

08. 11. 2018 - 18:40

E čudo, života mi! Zaboravii ste Demokrate koje su bile u sali!!!!! Drugo, sa DF-om ste u koaliciji i VI ste omogućili bahanalije u Budvi. Samo budale možete zavoditi tim jednačenjima, po principu oni su ovakvi ovi su ovakvi, a mi smo sveci? E ne, vi ste isto što.i DF dok god ste sa njima i zajedno vršite vlast i omogućavate nacionalističke bahanalije kao u Budvi.
Rakčević i "Projekcija"

08. 11. 2018 - 18:52

Nek' Rakčević provjeri što znač pojam "projekcija" u psihologiji!!! Naime, on udara na ove što su organizovali skup četničkih koljačla u Budvi i za to optužuje DPS, a u višestrukoj je koaliciji sa tim rušiteljima CG..
Crnogorka

08. 11. 2018 - 21:55

Ovim popovima je mjesto u crkvama i hramovima da sire mir i slogu a ne na trgovima da vode politiku i zavadjaju narod
Todor

08. 11. 2018 - 22:36

Ovo nijesu popovi ovo bezbožnici koji se nevešto kriju iza monaške odežde. Veliko srpski neonacisti.
TEMSI

09. 11. 2018 - 15:14

Po svemu sudeći izgleda da ovakve rušiteljske manifestacije odgovaraju DPS-u, da bi imali izgovor pred narodom i da im ovo osigurava neprestalne pobjede na izborima? Ipak mislim , ako i dalje budu samo posmatrači sa kritikama prema ovakvim neprijateljskim pojavama, da će im se ubrzo obiti o glavi!!!!
Novi komentar