DPS: Ogledalo budvanske vlasti

Dragan Krapović je danas reagovao tačno onako kako je bilo očekivano od funkcionera partije kojoj je je najistaknutije programsko načelo - prazna demagogija - poručuju iz Opštinskog odbora DPS Budva. 
Objavljeno: 08. 11. 2018 - 18:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Očekivano, naknadno se Krapović dosjetio da na opskurnom vašaru nacionalista i šovinista nije bio u svojstvu predsjednika Opštine Budva, već da je to učinio u lično ime?! Po njegovom stavu bi se moglo zaključiti da Dragan Krapović ima dvostruki identitet - javni, za vrijeme radnog vremena i privatni, nakon toga. Zaboravio je Krapović, ali i njegove stranačke kolege, Pejović, Radović i mnogi sljedbenici velikosrpske ideologije iz redova Demokrata, da se prihvatanjem funkcije obavezao da predstavlja Budvane u svakoj prilici i da je svojim odlaskom na sramni skup uvrijedio mnoge svoje sugrađane. Jedino gore  od činjenice da je svojim prisustvom podržao skup,  danas zvuči njegov i Bečićev uzaludni pokušaj da iskontrolišu štetu'', navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da Demokrate u ''kategoriji licemjerja ozbiljno ugrožava SDP''.

''SDP koja postavlja neka retorička pitanja, fingira napade na  Krapovića, a u isto vrijeme prelazi preko svih nacionalističkih marifetluka budvanske vlasti već dvije godine, zadovoljavajući se privilegijama i povlasticama koje kao dio budvanske vlasti koriste.  Ipak, današnji šampioni licemerja dolaze iz redova  Crnogorske partije. Oni koji su  prećutno prihvatili da se u gradu kojim upravljaju omalovažavaju Crna Gora, crnogorska nacija i sve vrijednosti koje smo u proteklih 30 godina uspjeli da izgradimo u građanskom društvu, oni koji su prihvatili da im se pred očima nesmetano  smjenjuju različiti  nacionalistički bilbordi i parole, danas kažu da su “zabrinuti” za budućnost Crne Gore i tim povodom prozivaju državne organe?!'', ističe se u saopštenju.

Kako dodaju, istaknuta je zabrinutost pojedinih za sopstvene privilegije nego za Crnu Goru.

''Da beskrupuloznost nema granica, a licemjerje mjeru, svjedoči činjenica da ovakve stavove izriče onaj koji je svojom političkom podrškom budvanskim šovinistima, omogućio posredno da jučeršnji skup bude održan. Biće da su u trenutku donošenja odluke o ulasku u budvansku vlast, mnogo više bili zabrinuti za sebe i svoje privilegije, nego za državu Crnu Goru. Naknadno “posipanje pepelom” nikuda ne vodi. Sasvim svjesno ste svi zajedno, i DCG, i SDP , i URA i Crnogorska, kao dio vladajuće koalicije bili oslonac nacionalstičkim i šovinističkim snagama velikosrpske ideologije. Niko vas nije primoravao, u tom kolu ste sami zaigrali'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 1

Montenegrina

08. 11. 2018 - 20:08

Ne moze javni funkcioner ove drzave da ucestvuje na ovakvom skupu ni u kom svojstvu a da za to ne bude pozvan na odgovornost!Poimanje vlasti je ocigledno slobodno tumacenje onog ko je vrsi!Nazalost!U svakoj uredjenoj drzavi morao bi da podnese ostavku ili bude smijenjen jar se javno odredio protiv interesa svoje drzave!Ili mu je ,mozda,ona na ciju himnu ustaje njegova pa bi joj i more poklonio samo da tamo o njemu lijepo govore!!!Ovo mi ipak lici na politicku sahranu gospode demokrata jer demokratski front je vec sahranjen no to ne vide jer su doli!!!
Novi komentar