Određen pritvor za slikarku zbog stvaranja kriminalne organizacije

Kisić-Petrović sprovedena u spuški zatvor

 Slikarka Danijela Kisić-Petrović, osumnjičena za stvaranje kriminalne organizacije, juče je sprovedena u Istražni zatvor u Spužu gdje će provesti mjesec.
Objavljeno: 09. 11. 2018 - 01:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako saznajemo, Kisić-Petrović je uhapšena po potjernici, dok se njen sin potražuje. Ona je uhapšena prilikom kontrole dok je bila u BMW barskih tablica sa N.B. iz Bara. Nakon kontrole oboje su sprovedeni u Centar bezbjednosti na saslušanje.

Baranin je pušten na slobodu, a Kisić-Petrović je prevezena u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija. Ona je prije nekoliko dana uhapšena i Specijalno državno tužilaštvo joj je tada odredilo pritvor od 72 sata nakon čega ju je sudija za istragu pustio da se brani sa slobode.

Krajem oktobra priveden je i njen sin Kristofor Petrović koji se za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja brani sa slobode odlukom sudije Bašovića.  Kisić-Petrović je hapšena u decembru prošle godine kada je u njenoj kući pronađen hekler, tri pištolja, fantomka i lisice. Na pištolju je pronađen njen DNK, njegog sina i NN osobe.

U stanu koji koriste Kisić-Petrović i njen sin pronađeni su automatski pištolj hekler sa dva okvira puna municije, automatski pištolj škorpion sa tri okvira puna municije, revolver nepoznate marke sa sedam komada municije u njemu, više od 2.000 komada razne pištoljske municije, fantomka i lisice, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja i tri pečata i štambilj za koji se sumnja da su falsifikati.

Ona je priznala krivicu i sklopila sporazum da šest mjeseci nosi nanogicu i uplati 50.000 eura u humanitarne svrhe.  

Komentari: 0

Novi komentar