Zbog odsustva članice Vijeća

Odgođeno suđenje za pokušaj terorizma

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na izborni dan, 16. oktobra 2016. godine, odgođeno je za 14. novembar zbog odsustva članice sudskog Vijeća, Dragice Vuković.
Objavljeno: 09. 11. 2018 - 09:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

TOK SUĐENJA:

9:06 Današnji pretres je odgođen, suđenje se nastavlja u srijedu, 14. novembra, u 9 časova.

9:05 Iz ZIKS-a u sudnici nisu sprovedeni optuženi Bratislav Dikić i Milan Dušić, jer su od suda obaviješteni da će se današnji pretres odgoditi zbog odsustva članice sudskog Vijeća, Dragice Vuković, koja je, prema riječima Mugoše, opravdano odsutna.

9:03 Sutkinja Mugoša konstatovala je prisustvo optuženih, odbrane i tužilaštva.

Jučerašnje ročište obilježila je burna reakcija glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji je negodovao što sutkinja Suzana Mugoša nije reagovala na ocjenu advokata Dušana Radosavljevića, da je ovaj sudski proces „bruka za Crnu Goru“. Katnić je rekao da je Radosavljević uvrijedio Crnu Goru, te je zbog toga tražio da se pretres prekine.

Juče je pročitana izjava bivšeg operativca CIA-e Džozefa Asada, koji je pred nadležnim organima SAD-a odbio da odgovara na pitanja u vezi s ovim slučajem, pozivajući se na Peti amandman američkog Ustava.

Pročitan je i dopis ruskog Ministarstva inostranih poslova, u kojem se navodi da svjedok saradnik Saša Sinđelić 27. septembra 2016. nije prešao granicu te države, te da se zadržao samo na tranzitnoj zoni aerodroma Šeremetjevo.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov (Širokov) i Vladimir Popov, kojima se, kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću, sudi u odsustvu.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpski državljani/ke Dragan Maksić, Milan Dušić, Srboljub Đorđević, Branka Milić i Kristina Hristić.

Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića je odvojen.

Komentari: 0

Novi komentar