Stavovi Rakovića ne održavaju programska načela DF-a

Stavovi istoričara Aleksandra Rakovića predstavljaju njegovu ličnu poruku i ne odražavaju programske i ideološke postulate Demokratskog fronta (DF), kazao je jedan od lidera tog političkog saveza Milan Knežević.
Objavljeno: 09. 11. 2018 - 09:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Knežević se ogradio se od stavova Rakovića koji je na skupu u Budvi pozvao na "oslobađanju srpskog mora“.

“Stavovi Rakovića o 'oslobođenju srpskog mora kojima je ustvari nespretno, ne navodeći izvor, citirao knjaza Danila i Nikolu, predstavljaju njegovu ličnu poruku, i nikako ne odražavaju programske i ideološke postulate DF-a, a koji se zlonamjerno žele predstaviti kao atak na teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore”, kazao je Knežević za Pobjedu, prenijela je Mina.

On je istakao da, bez obzira na to što smatra da su Srbi u Crnoj Gori diskriminisani i što se politički lideri DF-a kroz montirane sudske procese pokušavaju predstaviti teroristima, Crna Gora je "naša država koju su stvarali naši preci, i koju želimo da gradimo uz razumne društvene konsenzuse sa svima koji to žele“. 

Knežević je naveo da žele da imaju najtješnje odnose sa Srbijom, Republikom Srpskom i Rusijom, i da se onda pojedine izjave pokušavaju iskoristiti kao idealna prilika za stigmatizaciju srpskog naroda u Crnoj Gori i njegovih političkih lidera.

“A posebno da bi se skrenula pažnja sa veličanstvene proslave 100 godina ujedinjenja kojom smo pokazali privrženost Crnoj Gori i njegoševskim vrijednostima kojih se režim odrekao”, kazao je Knežević.

Komentari: 5

DF propast

09. 11. 2018 - 10:35

Pa sto si mu aplaudirao???
Ćalasan

09. 11. 2018 - 11:16

Raković je izgovorio ono što ste mu rekli na brifingu u Beogradu a on,pošto nema svoj stav, je to pomoću tehnike prenio. Uživo,mislim,da ne bi smio to reći, jer to je namjensko odabrani kadar od glavnih spin doktora da zajedno sa Matijom laje na CG.
Objektivni

09. 11. 2018 - 12:34

Pa sto ne napusti skup no ručicama pljas- pljas . A pogled ko Rakovicu ozaren i naravno tupast .
Torsades

09. 11. 2018 - 11:49

A đe je ona ljuckotina i poštenje od profesora Radulovića ?
TEMSI

09. 11. 2018 - 16:23

Knežević voli CG i traži da je oni grade, sa svima koji to žele? Aman, Aman! Pa CG je davno, davno nagrađena. Tvoja družina ju je oburvala 2018. Uspostavljena je 1945 i potvrđena 2006. Nije neprijatelj ni Srbiji ni S.R. niti Rusiji. Sa svima zemljama na Blkanu i u svijetu ima ispravan odnos.
Novi komentar