Bošković: Crna Gora predano radi na ispunjavanju još jednog strateškog cilja

Ministar odbrane Predrag Bošković, sastao se danas sa Konradom Adamom, novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Belgije za Crnu Goru.
Objavljeno: 09. 11. 2018 - 11:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

On se zahvalio na sveobuhvatnoj podršci koju je Kraljevina Belgija pružila Crnoj Gori tokom korjenitog reformskog procesa u okviru njenih NATO integracija.

Bošković je istakao izuzetnu važnost uspostavljanja dobrih veza između zemalja saveznica, uz uvjerenje da će saradnja ministarstava odbrane naše dvije zemlje biti dodatno ojačana i unaprijeđena. On je naglasio da je Crna Gora punopravnim članstvom u NATO ispunila jedan od dva strateška cilja, te da predano radi na ispunjavanju drugog cilja, članstva u EU.

Ministar je upoznao sagovornika sa aktuelnim projektima Ministarstva odbrane Crne Gore, modernizacijom odbrambenog sistema Crne Gore, kao i učešćem pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama.

Adam je da Crna Gora članstvom u NATO doprinosi miru i stabilnosti Zapadnog Balkana i Evrope u cjelini, te izrazio spremnost Kraljevine Belgije da podrži Crnu Goru na njenom evropskom putu.

Komentari: 0

Novi komentar