Vuković najavljuje brojne projekte

Vuković: Podgorica zaslužuje reprezentativniji objekat od robne kuće "Beko"

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, najavio je danas da Glavni grad planira da realizuje brojne projekte.
Objavljeno: 09. 11. 2018 - 13:40 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vukovic: Podgorica zasluzuje reprezentativniji objekat od robne kuce Beko
Foto: Portal Analitika

– Od prvog dana čekalo nas je mnogo posla. Inicijativa „Moje drvo“ jedna je od novih stvari, koju realizujemo u saradnji s kompanijom Amplitudo i Zelenilom. Druga je formiranje mediteranskog vrta. Danas imamo zelenu oazu koja sluzi kao mini botanička bašta. Zacrtali smo silazak na rijeke. Izgubile su se stare navike, pa ćemo kroz izgradnju šetališta pokušati da obnovimo tradiciju. Nije nerealno da već naredne godine krenemo u realizaciju ovog projekta. Otvorili smo dva vrtića, jedan na Starom Aerodromu – „Dragan Radulović“ i adaptirali smo objekat u Staroj Varoši. Želimo da otvorimo srednju školu u Golubovcima, koja će biti spremna za upotrebu 1. septembra naredne godine. Planiramo i otvaranje vrtića u Bloku 6, na Zlatici, u City kvartu, a možda u tom naselju otvorimo i osnovnu školu. Nadam se da ćemo dobiti sredstva za ove projekte – poručio je Vuković na konferenciji za medije.

On je podsjetio da je SC Morača doveden do nivoa koji je u ovom trenutku potreban košarkaškom klubu Budućnost Voli.

– Veoma sam zadovoljan time – istakao je Vuković i dodao da je u toku rekonstrukcija male sale SC Morača.

Jedan od prioriteta biće mu, kaže, obnavljanje izgradnja putne infrastrukture.

– Obećali smo da će se u glavni grad ulaziti modernim putevima. Završićemo bulevar kroz Donju Goricu. Rekonstruisaćemo stari put prema Danilovgradu, na koji se čeka dugo. Ako tender bude uspješan, naredne godine imaćemo novi put, koji će biti vrlo frekventan. Jugozapadna obilaznica će povezati petrovačku magistralu i cetinjski put, i to će biti kapitalna investicija – naglašava gradonačelnik Podgorice.

– Najznačajniji projekat koji će, nadam se, biti realizovan u mom mandatu, je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Završena je prva faza projekta zamjene sijalice i LED tehnologija u prigradskim naseljima. Planiramo da promijenimo 20.000 svjetiljki – najavio je Vuković.

On smatra da je gradski prevoz veliki problem Podgorice.

– Razmišljamo i o alternativnim vidovima prevoza – biciklima. Naši građani će imati priliku da koriste bicikla, koja će biti na više lokacija – naveo je on.

Vuković je najavio i novine u vezi proslave Nove godine.

– Umjesto proslave koja bi trajala dan-dva, od 19.decembra do 10. januara imaćemo jednu vrstu novogodišnjeg bazara. Ideja je da svaki dan imate aktivnost – i preko dana i uveče – da se osjeti duh novogodišnjih i božićnih praznika – kaže on.

Gradonačelnik Podgorice je najavio da bi tokom naredne godine mogao da bude podignut spomenik Ivanu Crnojeviću.

– Glavni grad želi da se oduži onim ličnostima koje su bile najzaslužnije za ovo što je današnja Crna Gora – naglasio je Vuković.

PODGORICA ZASLUŽUJE REPREZENTATIVNIJI OBJEKAT OD ROBNE KUĆE "BEKO"

Gradonačelnik kaže da sve što Glavni grad radi nema smisla ako građani na to adekvatno ne reaguju.

– Nažalost, imamo vandalsko ponašanje. To je, za mene, čin nekoga ko nije baš kako treba... Ne mogu da razumijem takvu vrstu ponašanja. Krenućemo u kampanju protiv vandalizma. Džaba sve ako će neko to preko noći uništiti. Shvatite ovo kao apel. Pozivamo ljude koji žive ovdje da vole Podgoricu – poručuje Vuković.

Prokomentarisao je i to što je nekadašnja robna kuća Beko u centru grada planirana za rušenje. Kazao je da još uvijek nije sigurno šta će se na njenom mjestu graditi.
-Možda će biti šoping mol, hotel, još uvijek se ne zna. Ne bi me srećnijeg bilo da se izgradi centar, jer  Podgorica zaslužuje reprezentativniji objekat u centru-  rekao je.

PODRŽAĆE POSKUPLJENJE VODE AKO BUDE OPRAVDANO

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je i da će podržati poskupljenje cijene vode, ukoliko to Regulatorna agencija potvrdi kao opravdano.

“Ljudi iz Vodovoda su zauzeli stav da je povećanje cijene vode opravdano i neophodno. Čak iako se desi to poskupljenje, voda u Podgorici će biti jeftinija nego što je to u glavnim gradovima u regionu. Mi čekamo saopštenje Regulatorne agencije i ukoliko struka to kaže da je opravdano i stvar potrebe, ja ću to podržati koliko god bude politički nepopularno”, rekao je Vuković.

Komentari: 14

Nick

09. 11. 2018 - 12:16

odlicno se gradska vlast ponasa na konferencijama za stampu i nekim sastancima koji malo sta znace...ali ono sto gradu treba je infrastruktura...zapoceti bulevari i ulice na kojima se dugo nista nije radilo...bulevar kroz Donju Goricu npr...mjesecima nije bilo ni jednog radnika...i niko nije reagovao na to...zato radovi kasne vise od pola godine...bulevar kod Atlasa i ulica iz njega koja ide ka Atlasu....kasni pola godine i ni jednog radnika koji nesto radi...ruglo...naravno ,niko iz gradske vlasti da dodje i vidi o cemu se radi...sramota...ali zato konferencije za stampu su na nivou
Gvile

09. 11. 2018 - 13:44

Nikad više 1918-taaa...
OPET NIŠTA ZA...

09. 11. 2018 - 13:55

BEOGRADSKU ULICU...Ta pričica je dosta lijepa, ali stanovnici Beogradske uli­ce već VIŠE DECENIJA če­ka­ju da se ulica dovede u iole normalno stanje. Uska je, NEMA TROTOARE, NEMA ODVOD VODE, RUPA DO RUPE, PRAŠINA . Kada pada kiša stvara se jezero koje pješaci ne mogu da savladaju. Ov­dje ži­vim više desetina go­di­na.Obećanja su davali gradonačelnici R. Ivanović, J.Kavarić, dobri Boro Vučinić,Mugoša doktor, Stijepović je svakome svašta obećavo i sta­nje je isto, ka­ko ta­da ta­ko i sa­da. Ni­ko se ži­vi ne okre­će na taj na­š vrlo ozbiljan problem. Poprilično, PO ZAKONU, smo platili komunalije, redovno plaćamo poveči porez na nekretnine - ne pomaže ništa. Violeta iz "Puteva" je prije izbora zakrpila jednu rupu 0,4 x 0,4 m. I to je sve. Gospodine Vukoviću, prošetajte Beogradskom od R. Stijovica do Ulcinjske, kada pane kiša, pogledajte. Uradite nešto.
Titograđanka

09. 11. 2018 - 14:18

Naravno, samo da ovi nezavisni arhitekti to ne proglase za nostalgični spomenik. Nikad ovaj Beko nije bio pristojna građevina
sigurno se ti nisi...

09. 11. 2018 - 20:12

....bila ni rodila, Titograđanko, kada je napravljena ta robna kuća -koja je tada bila nešto veoma lijepo na tom trgu gdje je onda bilo dovoljno vazduha, ali i svašta drugog (pijaca, neki ondašnji market, mljekara- u kojoj si mogao kupiti i kisjelo mlijeko, itd).Meni kao učeniku, izvanjcu, dječaku, dođošu u Tg urezalo se u pamćenju.A sada?
Beko je ruglo grada

09. 11. 2018 - 18:28

To je trebalo davno srušiti i napraviti velelepnu zgradu ovog tipa kako najvljuje gradonačelnik Vukovic....sa podzemnim garazama ....
Bulevar se radi u donjoj goric

09. 11. 2018 - 18:30

Druga je stvar sto se nije na vrijeme dogovorilo o otkupu zemljista, ali i to ce se rijesiti...malo strpljenja i biće prelijep ovaj bulevar....samo neka se radi...
Ct

09. 11. 2018 - 22:08

Oćete li praviti novi spomenik Ivanu Crnojeviću ili ćete ovaj naš prebačiti u Podgoricu?
Dule

10. 11. 2018 - 03:21

Izgradite podzemne garaze kad vec radite zgrade i objekte. Ovo je sramota . Stambene zgrade bez garaza!?? Postavite video nadzore na raskranicama, parkovima , vaznim objektima, shopinzima, trgovima! Tako se radi svugdje u svijetu.
Evo ti u Zagorač

10. 11. 2018 - 12:44

tri zgrade (jedna će zapravo biti soliter) sa garažom i parkingom za 20-30 kola..Cijena mjesta u garaži 5000-7000 €. Niko ne kupuje, na parkingu opšti haos a treća najveća zgrada još nije useljena.
Eh greote

10. 11. 2018 - 15:19

Te cijene su sramotne. I to je cijena za jedno auto pa vi izračunajte. Al dobro, naći će se par "siromaha" koji će moći to da plate...
VIĐI TI IZ BEOGRADSKE...

10. 11. 2018 - 13:16

...nećeš gledat rekonstrukcije dok joj ne promijeniš ime. Beograd sada nije u modi. A ni GLASAČA baš i nema u toj tzv. Beogradskoj... nijeste interesantni vlasteli.
Meh

10. 11. 2018 - 13:18

To je, za mene, čin nekoga ko nije baš kako treba.... Možda će biti šoping mol, hotel, još uvijek se ne zna. Ne bi me srećnijeg bilo da se izgradi centar.... Mlad gradonačelnik ali....
Мирослав Ђукић

07. 12. 2018 - 12:53

Срушене су фабрике на Цетињском путу, Биоскоп "Култура", Дом ЈНА, Касарна "Морача", Хотел "Црна Гора"... Ред је дошао и на робу кућу! Нека се припреме Гимназија, Центар "Будо Томовић", Хотел "Подгорица"...
Novi komentar