Moguć prekid dijaloga s Beogradom

Haradinaj i Hodžaj uputili ultimatum Briselu

Premijer Prištine, Ramuš Haradinaj, i njegov zamjenik Enver Hodžaj, nagovijestili su mogućnost prekida dijaloga sa Beogradom.
Objavljeno: 09. 11. 2018 - 11:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oni su naveli da će to biti učinjeno ukoliko pitanje vizne liberalizacije za Kosovo ne bude na dnevnom redu u decembru.

Kako piše prištinska Epoka, oni smatraju razumnim povezanost ova dva procesa.

Haradinaj i Hodžaj, navodi ovaj dnevnik, smatraju da nije u redu to što Brisel pritiska Prištinu na dijalog, a istovremeno ne donosi odluku o viznoj liberalizaciji za Kosovo. 

Predstavnici vlasti u Prištini obećali su građanima da će viznu liberalizaciju dobiti do kraja ove godine. 

Međutim, više zvaničnika EU su proteklih mjeseci upozoravali da Priština još nije ispunila sve kriterijume za dobijanje vizne liberalzacije, neke zemlje su se tome javno usprotovile, a sam proces je u toku.

Komentari: 3

ma samo nek sklone KFOR

09. 11. 2018 - 12:52

za 24 sata srpska voska bi zavela red .
kole

09. 11. 2018 - 18:20

jes cuvena srpska vojska. Prvo su vezli stoljnjake i pleli carape, 500 god. A je pripucalo na veliko bjezanija dok im drugi cuvaju guzicu i ginu pa povratak pod tudjom kmandom i okupacija opvija sto su ih spasili. A opet zapuca, saradnja sa okupatorom i masovni zlocini nad civilima i ogroman poraz. Zadnja ekskurzija dje ih prelmatise Slovenci (teritorijlalna odbrana) pa Hrvati (u vise navrata) pa Albanci.. E usput masovna ubijanja, silovanja, i iseljavanja civila na cisto etnickoj osnovi i barem jedan genocid!! Ajde i ti se prijavi :))
Hahahahah

11. 11. 2018 - 19:45

Pobili bi vi opet CIVILE kad svugdje gdje ste imali sansu! Dobra je ta vasa vojska za jos jednu beganiju!Obarate sve rekorde u bezanju tao da ni kada pricam viceve ja vise ne pominjem Italijane ili Francuze nego samo Velje Srbalje!
Novi komentar