Odbačene žalbe

Gruevski ide u zatvor

Krivični savjet skopskog suda odbacio je sve žalbe nekadašnjeg premijera Nikole Gruevskog na odluku da se javi na odsluženje zatvorske kazne od dvije godine.
Objavljeno: 09. 11. 2018 - 19:55 Promjenite veličinu teksta: A A A
Gruevski ide u zatvor
Foto: AFP/Robert Atanasovski

On je osuđen zbog napravilnosti prilikom kupovine 600.000 eura vrijednog "mercedesa" za potrebe vlade, javljaju mediji u Skoplju.

Ova odluka Krivičnog savjeta stupa na snagu čim bude dostavljena stranama u postupku, što praktično znači da Gruevski mora da ode u zatvor čim mu ovo rješenje bude dostavljeno.

Ranije danas, Gruevski je uspio da sačuva mandat u Sobranju, pošto je za oduzimanje mandata glasalo 58 poslanika, dok je 29 bilo protiv. Da bi Gruevski ostao bez mandata, potrebno je da se za takvu odluku izjasne dvije trećine od 120 poslanika.

Na taj način, otvorena je mogućnost da bivši makedonski premijer dobija poslaničku platu za vrijeme izdržavanja kazne, javljaju makedonski mediji.

Komentari: 1

Don Korleone

09. 11. 2018 - 20:48

Trebalo je Gruevskog odavno poslati u zatvor. Neka ide 2 (dvije) godine u zatvor i odatle ce izaci "preobradjen". I naravno, sa manje mafijaskim stilom vladanja koje je kod VMRO DPA imala parolu "meni sve a ostali neka crknu". Malo su mu dali dvije godine zatvora. Zasluzio je vise.
Novi komentar