Mlade i perspektivne dizajnerke

Haljine kao sa crvenog tepiha Nine Dulović na Fashion Week Sarajevo

Modni događaj godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine – 41.Nivea BH Fashion Week Sarajevo – svečano je otvoren sinoć u hotelu “Hills” Sarajevo.
Objavljeno: 13. 11. 2018 - 12:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mlada i perspektivna dizajnerka Nina Dulović, gošća iz Crne Gore predstavila je svoju kolekciju pod nazivom “Red Carpet”, koja je izazvala oduševljenje kod publike.

Namijenjena je damama sa sofisticiranim ukusom. Prožimaju se note smjelosti, odvažnosti i prefinjenosti moderne žene.

delila-softic

Suptilno je naglašena  doza romantike svojstvena ženama. Modeli ističu žensku figure. Materijali su većinom svila, saten, čipka i mnogo je ručnog rada uključeno u izradi.

Sedmicu mode otvorila je bh. modna kreatorica Emina Husedžinović. Njena kolekcija povodom 20 godina rada nosi naziv “Secesija” i sastoji se iz dva dijela.

Prvi romantičan, pastelnih tonova: majke i kćerke a drugi taman, crn.

azra-patkovic

Posjetioci su imali priliku da vide i reviju modnog brenda Jasmine by Nerma, dizajnerke Nerme Selek, koja je rodom iz Sarajeva, a živi u Beogradu.

Prvi put javnosti se predstavila kolekcijom „Stay glamurous“. Sam naziv kolekcije je ono što je njoj bila inspiracija da je stvori, a to je glamurozna žena.

Modna agencija Abc Models Managament International, koja je 2015. godine dobila priznanje u Ženevi za najbolju modnu i menadžment agenciju u Istočnoj Evropi, je izvršni producent ovog najvećeg modnog događaja u BiH.

andrea-grkavac

Poslije modnih revija zvanice su nastavile uživati u opuštenijem druženju na koktelu upriličenom u hotelu “Hills” Sarajevo koji je uz sjajnu muziku, i vrsnog DJ-a potrajao do kasno u noć.

Komentari: 0

Novi komentar